#2008592013-04-09 19:00:42 Válasz a #200829. hsz-ra
nem pont vasilikire gondoltam (vagyis, nem is igazán gondoltam konkrétan semmire sem, csak nidri ténye lepett meg ), de egyébként ez a távolság-dolog nem is biztos, h így van (nézegettem most a mapson útvonaltervezővel a kül. kapcsolatokat)
de ez nem is olyan fontos, hiszen lefkada azért nem olyan nagy sziget: ha ebbe a szállásba szerettetek bele, akkor bizony oda is köll menni jól.
Megkérdezhetem, hogy melyik utazási irodával mentek Nidribe? Mi is Lefkadát céloztunk meg idén és érdekelne - mint rutinos Lefkadába járót -, hogy Neked melyik iroda jön be
Még az apartman is érdekelne. Mi az Aeolussal tervezzük idén, 2 hétre és a Delfini Hotelba. Nem pont ez volt a terv, de változtattunk időközben és tudom, hogy nagyon jó lesz!!
#2009832013-04-12 09:38:38 Válasz a #200981. hsz-ra
Exact!
Igen, sokan mondják, hogy menjünk egyszer magánszervezésben és meglátjuk mennyivel jobb, de... egyszerűen nem tudjuk rávenni magunkat a párommal, hogy éjt nappallá téve ezzel foglalkozzunk. Mi valahogy nem vagyunk ilyen utánajárós típusúak. Hol-mi a legolcsóbb, melyik légitársaság, komp, aludni a parton, amíg nem indul a busz...) Rolló is meggyőző ebben és szándékunk is volt idén szervezkedni, de aztán... a lustaság győzött.
Meg aztán a csomag elég maghatározó ha valaki megtanít keveset csomagolni, azt megköszönöm nem megy, pedig a ruhák tényleg csak pillekönnyűek, na de a többi. Ezt most nem sorolom, minden ami egy nőnek fontos lehet
Szóval a döntés Lefkada, de a busz és repülő közötti hezitálás tart. Még nem voltunk busszal, de tény hogy sokkal költséghatékonyabb főleg 2 hétre.
Az alap az az autó....
Csak úgy lehet magánszervezésben nekiindulni a dolgoknak ha van autó.
Busszal repülővel én sem vállalnám.
Nem mellesleg szerintem meg épp a keresés része az egyik legizgalmasabb dolog amikor nézed a helyeket, apartmanokat, tájat, nevezetességeket
Legutóbb Exact szerkesztette (2013-04-12 10:07:07), összesen 1 alkalommal
ha valaki megtanít keveset csomagolni, azt megköszönöm ... Szóval a döntés Lefkada, de a busz és repülő közötti hezitálás tart. Még nem voltunk busszal, de tény hogy sokkal költséghatékonyabb főleg 2 hétre.
Na ez az, ami nem tanítható. Vagy ráérzel, vagy nem, vagy ragaszkodsz sok mindenhez/szükséged van sok mindenre, vagy nem. Más nem tud megtanítani lemondani dolgokról, neked kell fölismerned, hogy esetleg mennyi fölösleges cuccot hordasz.
Saját vélemény: ha számotokra jelentős összeget takarítanátok meg a buszos verzióval, két hétbe akár még az is belefér, van idő kipihenni az úti "élményeket". Ha az egész nyaralásra fordított összeghez arányaiban "elenyésző" a spórolás, akkor viszont nem hiszem, hogy megéri 3 napot ülésbe hajtogatva tölteni.
#2009892013-04-12 10:34:20 Válasz a #200987. hsz-ra
Pontikos!
az az igazság,hogy nincs felesleges dolog soha. Egyszerűen nem tudom elképzelni 2 hétre 15 kg alatt fejenként. Na de lehet,hogy egyszer 1szandál is elég lesz 3 helyett és a neszeszerem sem haladja meg a 2 kg-t... )
Ami a buszt illeti tényleg riasztó az ülésben töltött órák száma. Visztont autóbérlés, evés ....is kell. Na még ez kalkuláció alatt van.
Exact!
Voltunk már autóval Chalkidikin 2 hétig és rengeteg az előnye, de nem tett jót neki az útviszony sőt volt ahova már azért nem mentünk, mert féltettük a gumit. Ez egy kölcsönzős kocsival nem gond, erre vannak kitalálva.
Egyszerűen nem tudom elképzelni 2 hétre 15 kg alatt fejenként. Na de lehet,hogy egyszer 1szandál is elég lesz 3 helyett és a neszeszerem sem haladja meg a 2 kg-t... ).
Olvastam nagyon sok Lefkadáról szóló beszámolót -természetesen mind mind nagyon kiváló önmagában. Aki írja annak az élmény már megvolt s eleve ezáltal más színben tudja "lefesteni" a dolgokat
Engem mégis az érdekelne most, hogy TI akik voltatok már a szigeten mit (miket) javasoltok, amiket feltétlenül látni kell a szigeten
Eddig akárhol jártam Görögországban mindig az aktív nyaralást választottam. Azaz nem az a típus vagyok aki 10 napig fekszik a tengerparton . Igyekszem megismerni a környéket - lásd beszámolóim.
Ahogy egy Kefalónián nem maradhat ki egy Myrtos, ahogy egy Zakynthoson egy Navaggio, úgy biztosan itt is meg vannak a legjobb helyek.
Ezek mindegyikét szeretném bejárni úgy hogy összeállítanék kb. 5 napra egy útvonal tervet ott helyben- nidri kiindulási ponttal !