#2320902015-07-09 20:38:58 Válasz a #232027. hozzászólásra
1,5 hét.
Látom addigra már rég kinnt lesztek, úgyhogy lesz friss tapasztalat, információ!))
A komposoknak legyen üzemanyag míg kihoznak minket onnan, a többit már megoldjuk, bármi legyen is az!!!
Látom nektek új dolog a gyerekkel indulás. Mennyi idős? 1-2?
Messinia ha véletlenül nem kapnál menj vissza később, úgy láttam többször sütnek egy nap. Az összes pékárut végigkóstoltuk, de igazából nehéz kedvencet választani. Én a fetasajtos cuccokat is szeretem. Meg vannak ilyen kis tálkában valami krémfélék na az is szupi. Egyedül a fánk nem ízlett az nagyon olajos.
Az Aliki imádatod megértem. 2x voltunk. Egyszer nem elég. Az összes barna táblánál meg kell állnunk mert imádom a romokat. Az utastársak sajnos nem mindenki ezért az összeset nem sikerült megnéznem a szigeten.
Ja és még valami. A Giolához gyalog mentünk le, gyilkos volt. Ezért felfelé jár egy ilyen shuttle terepjárós csávó azzal jöttünk. 2euróért hozott fel, a gyerekeket egyért.
Messinia a gyerekek nagyon jól bírták. Több család mentünk alegkisebb gyerek 2éves. Az utat és a gyűrődést is jól bírta. Bár a tengerből nem lehetett kicsalogatni.
#2320942015-07-09 21:03:55 Válasz a #232091. hozzászólásra
Réka, ne is mondd, a görög rom imádatom már-már fanatikus. (mondjuk nem csak imádom, hanem tanultam is ókori görög és római művészettörténetet az egyetemen, szerintem innen a szerelem) A szigeten már majdnem minden ókori követ láttam, talán egy-két kisebb maradt még ki. A barna táblák nálam is olyanok, mint a bikánál a vörös posztó.... Hála Istennek jó sok Archeological site felirat van a szigeten.
Imádjuk a pékséget, minden reggel ott szoktunk ébredés után kezdeni, én mindig cream piet eszek, az a nagy kedvenc, vagy pedig "meglepi" zsemlét, abba mindig feta, vagy oliva van sütve, csak kivülről sosem látszik, hogy mi van a belsejében.
És a szállásunkhoz nagyon közel van a pékség szerencsére.
Nektek hol volt a szállásotok?
Köszönöm, igen, már lassan pakolgatok össze, nem egyszerű igy gyerekkel nekiindulni, nekünk ez még új.
De már alig várjuk, remélem lesz még cream pie a pékségben kora délután, mire odaérünk, az lesz az első dolgom, enni egyet...
Vathi és Saliaria ezen az útvonalon megközelíthető amit a google maps ad?Vagy a másik útvonalon érdemes menni?
Mert írtátok, h elég nehézkes oda a lejutás az út miatt.............
#2321232015-07-10 09:47:15 Válasz a #232114. hozzászólásra
Szia accord,
mi bizony erre mentünk gyalogosan, nagyon szép út. Kocsival viszont állítólag (nem saját tapasztalat) az északi út a járhatóbb Limenástól dél felé.
De ha már gyalog vagy és erre mész, akkor érdemes a délebbi kis földúton indulni S Panagiaból az azt követő öböl keletre nagyon szép (búvárkodós, halak, rákok, csillagok, medúza) és onnét (csak gyalog!) fel lehet sétálni a felső útra, ami visz tovább Vathy és Sailiara felé, ahogy a képeden is látszik.
Mi már többször mentünk le autóval,de a másik uton Limenasból.
Amit te linkeltél,azon is elindultunk tavaly kocsival,de biztos,valamit elvétettünk,mert elfogyott az autóval viszonylag jól járható ut ezután gyalog folytattuk,egészen egy nagy épületig,aminek az oldalában kis,kacskaringós ösvény vezetett le egy gyönyörü kis kavicsos öbölhöz,ahol nagyon jókat lehetett buvárkodni
Mi is Limenas felől mentünk le, Hófehérke lett az autóból mire megjártuk. Tök jó, mindig látni lehet a szigeten, hogy épp ki járt a Márványparton, mert fehérlik a márványportól az autója...
Azt mondják, hogy ez a "jó" út, de a párom ezt is végigkáromkodta, mert elég rázós volt, hepehupás rendesen.
elfogyott az autóval viszonylag jól járható ut ezután gyalog folytattuk,egészen egy nagy épületig,aminek az oldalában kis,kacskaringós ösvény vezetett le egy gyönyörü kis kavicsos öbölhöz,ahol nagyon jókat lehetett buvárkodni
A leírás alapján ugyanarról a kis öbölről beszélünk szerintem akkor viszont ti a délebbi úton mentetek (amiről írtam) nem a kéken, amit accord jelölt a képén.
Igen,ez az az öböl a kisfiam itt volt el a legjobban,rakosgatta a kavicsokat,mi meg felváltva tudtunk buvárkodni a férjemmel remélem,legközelebb is megtaláljuk
#2321452015-07-10 11:50:15 Válasz a #232136. hozzászólásra
Na ez az öböl nekünk is biztosan tetszene, mert a gyerkőcök is imádják a tengeri élővilágot. Mennyit kellett még hozzá gyalogolni miután letettétek az autót?
10 perc körül lehetett,nem volt vészes,még ugy sem,hogy Petit cipelni kellett.A ház mellett vezet egy nagyon keskeny lejáró,azon lehet lemenni.van árnyék is és nincs tömeg
Buvárkodni jól lehet még Skala Potámiában,a kikötönél,a Tarsanas szikláinál.A pad után a fák mellett van lejáró,ahol a hegyoldalban a kecskék is vannak