Köszönöm a választ! Most aztán lesz mibõl válogatnom. Ha esetleg megtalálom valahol azt a számot, megírom, hogy melyikre gondoltam. Talán egy kicsit arabos, de azért nem annyira, mint amit Te küldtél.
Az Arion rádiót külön köszönöm! Ezt eddig még nem ismertem.
Legújabban rákkantantam a "Rithmosz" online rádióra. Nagyon jó zenéket nyomnak, igaz nem az a klasszikus "laika" zene, inkább görög "new wave".
Nagyon jó, hallgassatok bele:
(Kicsit tudathasadásosnak érzem magam, hogy miközben Neked írok, magamnak válaszolok... )
A Tassios számot elõször a Live FM Rádióban hallottam, amit a fõoldal zenék menüpont alatt lehet hallgatni. A korábbi válaszod óta viszont sokat hallgattam az Arion Rádiót, s ez meghozta a sikert, mert végül ott is leadták azt a számot.
Még régebben lementettem a kedvenceim közé néhány érdekes dalt.
Ezekhez mit szólsz? Egyet már feltettünk Tõle korábban, ezt is hallottam már... Tetszik!
Bocsáss meg Zsüli...!
...biztosan nagy pofátlanság, de én egyszerûen csak lustaságból kalózkodok bele mások a hozzászólásába.
Így egyszerûbbnek vélem, ha az adott kérdésre, rögtön ott a válasz, és nem kell keresgélni
az adott hozzászólás olvasása közben, hogy mi is volt az elõzmény, meg a kérdés... (fõleg, ha sokan írogatnak egy topicban!)
Az viszont, igaz lehet, hogy így nehezebben értesülhet az illetõ arról, ha válasza érkezik...
Igazándiból, csak a Dalfordításos topicnál vagyok arra háklis, hogy szimpla dumcsival teljen meg a fórum... (Pedig, ott is én dumálom tele marhasággal az egészet... :oops )
...mivel ott, azt szeretném inkább, ha az olyan képes-zenés albumra hasonlítana, amiben mindenki szívesen lapozgathat elõre-hátra... és a - nehezen összehozott, és folyton frissítendõ Tartalomjegyzék segítségével, még a kedvenc számait, elõadóit is könnyedén megtalálhatja...
Így, igyekszek minden hozzászólásba préselni valami nótát...
és most, hogy egyre többen kedvet kapnak a fordítgatásokhoz,
bízom abban, hogy egyre több "mûvészi" fordítás lát napvilágot a sok egyszerûbb nyers küzül... elõ-elõ villanva...
No, de ez is egyfajta zenei topic neeem? Úgyhogy mindjárt ajánlok valamit... Csak elég nehéz... a sok elõadó közül válogatni...
Na, jó akkor megint megemlítem, hátha ez is hasznos infó lesz (mint az Arion adó - spanyolviasza ), hogy van egy bizonyos
oldal a MusicHeaven, ahol a fórumok mellett Rádióadókra is akadhattok, de egy csomó elõadóval (neves, de leginkább új, és kevésbé ismertekkel), és azok dalaival lehet megismerkedni :
https://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=musicpages
Nincs mit megbocsájtanom! Nagyon örültem a válaszaidnak!!! És ezután is nyugodtan kalózkodj bele az üzeneteimbe. Engem nem zavar.
Ha valami zavart, akkor az sokkal inkább az, hogy ha magamnak válaszolok, akkor Te hogy fogsz errõl értesülni? (Ha alul Te is bejelölöd, hogy figyelni kívánod a Témát, akkor nyugi, minden Új hozzászólásról értesülsz! és így, én is minden monológodat látom )
Elnézést, de én már csak ilyen önzõ vagyok... ...szeretem, ha megkapja a címzett az üzenetemet.
És lenne egy kérdésem is. Van egy Kotsiras számom:
Kalantát sok más elõadónál is láttam. Mi az a kalanta? Valamilyen ünnepen szokták ezt énekelni? Illetve mit lehet errõl tudni?
καλάντα των Χριστουγέννων - Christmas carols / Karácsonyi örömének.
Kalánda-t Karácsonykor, ill. Újévkor énekelnek. (meg Húsvétkor!) A gyerekek járják körbe, házról-házra a környéket, és hasonló módon, mint nálunk is, Húsvétkor szokás, jókívánságaikkal traktálják a házak lakóit, tulajdonosait jókívánságokat, tréfás rigmusokat kantálnak (néha fenyegetõzve, hogy; "...ellenben, döljön össze ez a ház, ha semmi jót nem kapunk, vagy valami valami finom falatot!) ajándékokat, adományokat fogadnak jókívánságaikért cserébe... (néha pénzt is, meg alkoholt... adnak is, a babonás népek! Nehogy elszálljon az újévi szerencséjük!)
Ez a "Country roads" / Vidéki utak / címû amerikai country nóta görög változata, amit - és erre emlékezhetsz - magyar szöveggel is énekelnek...
Eredetiben:
Hát ha végig lapozzátok a Dalfordítós fórumot, biztosan találtok egy sereg kedvetekre valót...
Meg aztán, ha a Youtube-n rákkattintasz a Mihalisz egyik számára, akkor közben oldalt elõjönnek hasonló típusú videók...
Csak gyõzzetek szörfözgetni...
Igen, én a magyar szöveges verzióra emlékszem. Annak, ha jól emlékszem, Országút volt a címe. Próbáltam megkeresni a youtube-on, de nem találtam.
A 20-as listából mentegettem a kedvenceim közé a hivatkozásokat.
Viszont nekem a Rythmos Rádió hallgat... Az oldal bejön, csak hang nincs... Másnak mûkõdik?
Bizony, Zsüli! A YouTube-n nagyon sok minden megtalálható a görög ábécétõl kezdve, a videoklippeken át, legrégibb filmrészletekig...
Csak a keresõbe kell írni a megfelelõ "Varázs szót"!
(Némi munkával, én is így csempésztem fel Petrosz hozzászólásába, a linkeket a dalcímek mögé - hogy egy kattintással elérhetõk legyenek!)