Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 351 352 353 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Dettix | #189911 Üzenet | 2012-07-03 11:03:58 |
Valaki segítene? Láttam több képet szélmalmokról. Hol van Zakynthoson szélmalom?
  Relisa | #189912 Üzenet | 2012-07-03 11:08:30 |
Szia Dettix!
Ha jól tudom Skinarinál vannak.... icon_smile.gif
  Hidalgo | #189923 Üzenet | 2012-07-03 14:25:23 | képek
Sziasztok,

Lisa jól tudja icon_smile.gif
Feltöltöttem a képeket, elvileg hamarosan láthatóak lesznek ...
  Zsana81 | #189982 Üzenet | 2012-07-04 07:32:39 |
Szia Hidalgo!

Nagyon szépek a képeid, tökéletes kedv-csináló Zakynthoshoz!!! icon_smile.gif
Már alig várom hogy ott legyek és élőben láthassam ezeket a partokat és színeket!!!!
És külön köszönet hogy megjelölted hogy melyik képen mi látható!! Nekem Xygia tetszett a legjobban, de a többi se tűnik nagyon csúnyának.... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Üdv., Zsana
  Hidalgo | #189990 Üzenet | 2012-07-04 10:02:59 | Válasz a #189982. hsz-ra Előzmény #189982
Szia Zsana,

Köszi szépen icon_biggrin.gif

Az az igazság, hogy élőben még sokkal szebb minden,
még több árnyalatú kéket látsz a tengeren, mint a képeken.

Nekem a fehér, aprókavicsos strandok a kedvenceim,
így (a Navagiot leszámítva, az tényleg a non-plus-ultra)
Xygia déli strandja viszi a pálmát.

A délebbi (tán kevésbé ismert) strand kb 3km-re van Alykestől északra
és kb ugyanekkora távolságra a kénes forrásoktól délre.

Ha megnézed a lépcsőről készült képet, amin a NAGY szikla van,
annak a formáját aztán simán ki lehet venni a google-earth-en is icon_smile.gif

Amikor mi voltunk az északin, a kénes forrásoknál, 'naggyon' büdi volt a víz (kénszag), de állítólag ennek intenzitása napról napra, 1napon belül is változik. Bár hihetetlenül szép, de a szag zavaró volt + közelről látod a vízben a kis fehér darabkákat, ami vagy a kén, vagy a kollagén...
ergó, nem tud olyan tiszta-átlátszó vizű lenni, mint a déli strand.

Szép nyaralást Nektek!!
  Dettix | #190041 Üzenet | 2012-07-04 14:20:58 |
Egyszerűen nem lehet szavakat találni a képeidre, kedves Hidalgó!
Alig várom már, hogy élőben lássam ezeket a csodákat. icon_biggrin.gif
  Dettix | #190043 Üzenet | 2012-07-04 14:22:41 |
Köszönöm relisa a választ.
  Zsana81 | #190157 Üzenet | 2012-07-05 07:25:25 |
Volt szerencsém már látni a Navaggiot mikor Kefalóniáról átkirándultunk, de persze idén sem fogjuk kihagyni. Alulról, fölülről, mindenhonnan szeretném mégegyszer látni!! icon_lol.gif

Mielőtt megyünk mindenféleképpen át fogom nézni a térképet és bejelölgetni ezeket a partokat, ahol feltétlen meg kell állnunk.

Viszont az érdekelne - ha valakinek van friss infója- hogy 3 napra mennyibe kerül az autóbérlés?? Kijön 100 € -ból??
A másik hogy kb. mennyi km körbeautókázni a szigetet??

Köszi szépen!!

Üdv, Zsana
  Hidalgo | #190161 Üzenet | 2012-07-05 09:14:01 | Válasz a #190157. hsz-ra Előzmény #190157
Szia Zsana,

mi 4napra béreltünk autót.

Először egy Matizt 30EUR/napért, de rögtön visszaadtuk,
mert életveszélyesre volt strapálva (fék, motor, sebváltó)
Azonnal kaptunk egy Kia Picantót 35EUR/napért,
ami szerintem tök jó kis autó.

A távolságok nem km-ben durvák, hanem időben icon_smile.gif
Pl az anafonitriai Navagio kilátóból mentünk a Banana beachre,
GPS-ünk szerint alig 40km, ezt mi 1 kis megállással bő 1 óra alatt abszolváltuk.
A menyasszonyom naponta, kb 1x tudott felváltani 4-esbe,
2-3asban lavíroztunk. Mosolyogtunk minden 50km/h-ás
sebességkorlátozó táblánál, ott még a helyiek sem mernek annyival menni sok helyen.
  Bnorbi | #190227 Üzenet | 2012-07-05 18:24:26 |
Sziasztok! Lenne 1-2 kérdésem..remélem tudtok benne segíteni. Először is,hogy mikor érdemes menni a navagio öbölbe? (tudom,hogy d.u süt be a nap,mikor nincs akkora tömeg inkább az érdekelne) Valamint,az,hogy porto vromiból, vagy agios nikolaosból érdemesebb menni hajó kirándulásra? Valakinek esetleg van összehasonlítási alapja? Érdemes a navagiót és a kék barlangokat egyben "letudni" vagy inkább külön külön? Valakinek van jó zakynthos térképe, amin a partok be vannak jelölve? A válaszaitokat előre is köszönöm!
  Hidalgo | #190267 Üzenet | 2012-07-06 07:53:44 | Válasz a #190227. hsz-ra Előzmény #190227
Szia Norbi,

szerintem elég kiszámíthatatlan, hogy mekkora tömeget fogsz ki a Navagio-nál.
Tömeg esetén mindig az a hajó áll a parton, amelyik éppen érkezik vagy indul,
a többiek az öbölben várják ki a pancsiidő végét.
A nagy hajók (szigetkerülők, pl Delphini?) akkor indultak Navagioból elfelé, mikor mi ott voltunk,
dél körül. Mikor kitettek minket kb 2-3 nagy és ugyanennyi kis-hajónyi ember volt kint,
mikor indultunk haza, kis híján kiürült a strand 
Ha engem kérdezel árban nem találsz durva különbségeket hajókázásban,
viszont mi valamennyit szerettünk volna látni kedvenc strandjainkból a tengerről is,
ezért király ötlet volt (nekünk!) Alikanasból hajókázni (Golden Dolphin) így láttunk sok mindent,
amiről a képeim szólnak. Alikanasban és Alykes mindkét dokkján vesz fel utasokat (minden nap 11.45-kor indul, kedd-csüt 10.45-kor), aztán észak felé elmegy először Navagiohoz (1óra pancsi) visszafelé pár nagy barlang, St Andreas sziget – monostor romjai, és fél2 körül érhettünk a Kék Barlangokhoz, hát akkor eszméletlen színei voltak … jókor voltunk, bár konkrétan bent a barlangokban nem voltak olyan színek, mint azok előtt. Egyébként itt is volt hajóról 15perc pancsi, a barlangok előtt! Visszafelé még Xygia jó közelről, a források, a barlangfürdő és haza, Alykes, Alikanas.

Azért is volt jó nekünk egyben letudni, mert ha voltál a Navagion, utána,
külön túrán a Kék Barlangok már biztos nem ütnének akkorát.
Mi így 1dózisban (bő 4órás progi) olyan életreszóló élményt kaptunk (20EUR/főért, azóta már 15EUR/fő) hogy pár évtizedre biztos kitart 

Terv szerint a Potamitis brothers-szel mentünk volna mi is Skinariból,
de sokkal kevesebbet láttunk volna alig pár euróval kevesebbért.
Egész napos körbehajózás meg nekünk alapból felejtős,
találkoztunk egyik détután a Delphinivel a Banana beach-en is,
negyed órát ugrálhattak hajóról, de mi inkább sajnáltuk őket,
hogy kihagyják azt a strandot/látványt.

+ indul üvegfenekű hajó Agios Nikolaosról és Makris Gialosról is,
bármit választhatsz, bár nekünk még az is szempont volt, hogy max kb 40km/h a szigeten használt átlag sebesség, mire felkanyarogsz Skinariba ... érted.
  Szaboreka | #190317 Üzenet | 2012-07-06 17:48:24 | Válasz a #190227. hsz-ra Előzmény #190227
Szia!
Szerintem érdemes a Navaggio-t és a Kék-barlangokat egybe letudni. Így sem egy hosszú program. Voltam Vromiból és Ag. Nikolaosból. Nekem az utóbbi jobban bejött. Így láthatod mindkét helyet. Vromiba már maga az autóút is megviselt, borzasztó meredek szerpentin. Ag Nikolaosban vannak tavernák míg várakoztok a hajóra. Ja és du. kevesebben vannak az öbölben.
  Bnorbi | #190341 Üzenet | 2012-07-07 09:00:26 |
Köszönöm szépen a segítségeteket! Azt tudjátok,hogy a némettel mennyire lehet kint boldogulni? Illetve, hogy amikor megyünk 2 hónappal leszek a 20. születésnapom előtt.. olvastam olyat,hogy 20éves kortól lehe robogót bérelni.. mennyire ragaszkodnak ehez? valamint ha lehet bérelni, "B"-s jogsival max mekkora robogót ehet kihozni?
  Nicole74 | #190387 Üzenet | 2012-07-07 19:26:29 | Válasz a #190341. hsz-ra Előzmény #190341
B jogsival max. 50-es mocit lehet bérelni, különben kérik az A-t.
A németet nem igazán lehet használni, angolul tudnak. Meg állítólag nem is kedvelik a németeket, vmi történelmi sérelem miatt.
  Nicole74 | #190388 Üzenet | 2012-07-07 19:38:41 |
Mi tegnap érkeztünk haza Zakyról. Itt tényleg kell bérelni autót, vagy motort. Nem szabad egy helyben maradni. Bejártuk a sziget teljes alsó részét, Gerakastól Keriig. Argassiban volt a szállásunk - gyönyörű üdülőfalu.
A legnagyobb csalódás Kalamaki, Laganas szakasz volt, tele hínárral, a part szemetes, kiégett növényzet, csipkedő kishalak.
A számunkra legszebb és legtisztább, igényes partszakasz Gerakas volt, ill.Porto Zoro. Gyönyörű környezetben , tiszta vízzel. Sok helyen hínáros a víz, nemcsak kint, de bent is. Egyedül Gerakas volt teljesen tiszta. Nem csoda, hogy itt van a legtöbb tojás lerakva.
Keri kilátóba fel kell menni, megéri a látvány, és jók az utak is felfelé. Meg itt láthatjuk Görögország legnagyobb zászlaját.

Ha vkinek van kérdése, szívesen válaszolok.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 351 352 353 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu