Csatlakoznek az elottem szolokhoz,mi is az IBUSZ-al utaztunk Sartira,nagyon meg voltunk elegedve a szervezessel,szallassal,arakkal.Kulon kiemelnem az idegenvezetojuket,aki felkeszultsegevel,segitokeszsegevel es profizmusaval hozzajarult,hogy legkozelebb is az IBUSZt valasszuk.Minden felmerulo problemaval/kerdessel kapcsolatban munkaidotol fuggetlenul a segitsegunkre volt,ilyet maskor nem tapasztaltunk.Koszonjuk!
#1743602011-08-27 15:33:24 Válasz a #174314. hsz-ra
Mi az utazási irodákról beszélünk és nem arról, hogy ki mit visz, vagy épp mit dolgozik. Szerintem az, hogy megbeszéljük itt, hogy az IBUSZ mint utazási iroda milyen, hogyan dolgoznak szerintünk, kitől és hogyan érdeklődtünk a Fortunás utakkal kapcsolatban. Valamint, hogy milyen szállásokat sorsoltak ki nekünk, milyen úti célokat, s hogy mikor fognak indulni a buszok.
Úgy gondolom, hogy ez is belefér az utazási irodák topicba. Mert én speciel tök örültem volna, ha ennyi mindent találok erről az akcióról akkor, mikor még csak érdeklődtem utána.
Szerinted mi férne bele egy ilyen témába?Csak az, hogy szidjuk vagy az egekig magasztaljuk őket?Arról is írtunk bőven.. Sőt, fogunk is még, ha már hazajöttünk.
Más topicban, mondjuk az egyes üdülőhelyeknél másról is beszélgetnek, nem konkrétan csak az üdülőhelyről, mert ilyenkor az orvoson keresztül a biztosításon át az utazási irodákig minden szóba kerül, mégsem szólt eddig nekik senki. Nem értem, hogy ez miért zavar..
#1743612011-08-27 15:47:35 Válasz a #174293. hsz-ra
Edit: Mindegyik busz délután 3-ra ér oda Szegedre, onnan még azért jó sok idő mire végre Görögországban leszünk..De egyébként mi is úgy számoltuk ki, hogy korábban érünk oda majd, mint ahogy el lehet foglalni a szállást.
Hogy legyen benne utazási irodához köthető dolog is és ne offoljuk szét a topicot, így megírom, hogy a szervezéssel kapcsolatban sok rosszat olvastam az IBUSZ-ról..MINDEZT MÁSIK TOPICBAN, BIZTOS AZT IS SZÉTOFFOLTÁK AZZAL HOGY NEM IDE ÍRTÁK LE
Szóval volt ott minden, ami aggódásra ad okot, pl: előtte pár órával változtatták meg az indulás időpontját és csak egy e-mailt küldtek az utasoknak róla, volt aki meg sem nézte és a szerencséje csak az volt, hogy előbb érkezett az indulási helyre meg..no meg olyan is, hogy a tervezett délután 3 órás indulásból este 6 lett, stb..
#1744712011-08-29 08:44:24 Válasz a #174360. hsz-ra
OFF:
Kedves edcsa8!
Természetesen megint az vette magára, akinek a legkevésbé szólt.
Írtam, hogy nem szeretnék senkit megbántani. Csak kicsit már sok volt a témától való elrugaszkodás, ahogy egyben visszaolvastam pár oldalt.
Azt én is jónak tartom, hogy leírjátok a tapasztalatokat az IBUSZ akcióval kapcsolatban, nagy segítség azoknak, akik még nem utaztak velük.
De pl. hogy Paraliáról milyen fakultatív lehetőségek vannak, a Paralia topicban megtalálható (bár ott is sok más között, miután már alig van moderálás az oldalon).
Arról már nem is beszélve, hogy lesz-e tv az apartmanban és hasonlók...
Na de tényleg nem szeretnék bántani senkit, részemről az ügy lezárva.
(Tudod, pár éve volt egy oldal, amit hellasz.hu-nak hívtak, de ez az oldal tartalmában már régen nem az, ami akkor volt...)
Mindenkinek jó nyaralást kívánok!
D.
Edcsa:Igen elég sok idő lesz odaérni:S Ti honnan indultok?Nekem egyik barátnőmék mondták, h. ők is az Ibusszal utaztak, júniusban, és meg voltak elégedve mindennel, ők Paralián voltak, ha bármi kérdésed lenne szívesen megkérdezem őket:)
Doro: a TV-t úúgy emlékszem pont Edcsa kérdezte és nagyon is ideillik, ugyanis az UTAZÁSI IRODÁBAN(a topic neve) ezt külön kérte, és kíváncsi volt, h. lesz vagy nem.Ennyi:)
Amúgy meg a Hellasz messze a legjobb lap Görögországról, a legaktívabb fórummal.
Edcsa:Igen elég sok idő lesz odaérni:S Ti honnan indultok?Nekem egyik barátnőmék mondták, h. ők is az Ibusszal utaztak, júniusban, és meg voltak elégedve mindennel, ők Paralián voltak, ha bármi kérdésed lenne szívesen megkérdezem őket:)
Doro: a TV-t úúgy emlékszem pont Edcsa kérdezte és nagyon is ideillik, ugyanis az UTAZÁSI IRODÁBAN(a topic neve) ezt külön kérte, és kíváncsi volt, h. lesz vagy nem.Ennyi:)
Amúgy meg a Hellasz messze a legjobb lap Görögországról, a legaktívabb fórummal.
Edit17:Azt megköszönném, ha meginterjúvolnád a barátaidat arról, hogy milyen volt az Ibusz buszával utazni, mert más fórumokban sok rosszat írnak róluk.
A tv-ről én beszéltem valóban, mert az utazási irodától olyan apartmant kértem, ahol mindenképpen van tv (gyerek miatt) és tényleg olyanba is tett az IBUSZ. Rita meg kérdezte tőlem hogy végül lett-e olyan szobánk, DE teljesen mindegy, mert ez még hozzátartozik az utazási irodák topichoz, hisz természetes dolog, hogy kíváncsi valaki, vajon teljesítette-e az IBUSZ a kérésemet
Közben "átcuccoltunk" egy 3 ágyas apartmanba a kiadott 2 ágyasból, mert anyukám csatlakozott hozzánk és még szerencsére volt helyük. Nagyon segítőkészek és gyorsak voltak az IBUSZ-nál Csak mivel ő nem Fortunásként jön, így neki 39 ezer ft lesz, de az a 14 ezer ami rájön a mi 25 ezrünkhöz, az a 2 és 3 ágyas stúdió közötti különbözet. Így mi már hárman megyünk Talán így gyerekkel is könnyebb lesz.
#1745522011-08-30 09:08:13 Válasz a #174491. hsz-ra
Jaj, elfelejtettem!Edit17, mi Kaposvárról fogunk indulni.
Leírom ide (hátha majd valaki jövőre informálódni akar a Fortunáról) hogy a Fortunás utasokat UGYANÚGY kezelik, mint bármelyik teljes áron befizető utast. Ugyanazok a szolgáltatások is járnak nekik, pl: vidéken való felszállás lehetősége. Különbség csupán az, hogy a Fortunás vállalja, hogy oda megy majd, ahova kisorsolják. Ez miatt a "lutri" miatt kevesebb csak a Fortunás ár.
Ezt itt nálunk nem tudták, és fel akartak küldeni Budapestre, hogy onnan induljak majd el. Ha nem szólok (és a központi irodában nem olyan kedvesek) akkor most még egy pesti út miatt is aggódhatnék. Ez persze csak a két iroda közötti kommunikációs "defekt" eredménye, nem a szakértelem hiányát mutatja. Mert amúgy meg itt nálunk is aranyosak,segítőkészek.
sziasztok!
kicsit "utolsó pillanatos" elhatározás az idei nyaralásunk.
mi is az ibusznál intéztük az utazást. előtte a neten foglaltuk le, és másnap mentünk be személyesen... így minden zökkenőmentesen ment. miskolci felszállással /nem kellett +t fizetni ezért/ megyünk NeiPoriba, 9.én.
többet nem tudok róluk írni, majd ha hazaértünk...
jó utat mindenkinek!
#1746392011-08-31 12:50:18 Válasz a #174556. hsz-ra
Marcsy: Rosszul írtam Még mi is csak most megyünk amikor Vickycsibéék, szintén Paráliára a Villa Aegonba.
A Fortuna akció (vagy ismert még mediterrán tombola, alkudj és nyaralj néven is) arról szól, hogy vannak különböző kategóriák amire foglalhatsz, tetszés szerinti időpontra, egy bizonyos előre meghatározott fix árért.
nézzük például a mi példánkat Vickycsibével és Edittel:
Befizettünk a Fortuna akció keretein belül autobuszos, apartmanos, önellátásos utazásra, a szeptember 5-i hétre. Az utazás ekkorra 25 ezer ft/fő-ért van Fortunás akcióban , de ezért a kedvező árért cserébe az indulás előtt csak két héttel tudtuk meg, hogy mikor és hova fogunk utazni. Befizettük az előleget (40%-a a teljes összegnek) és vártunk, amíg nem szóltak az utazási irodából. Amíg ők nem szóltak, hogy mi lesz az uticél, és hogy mehetünk a hátralékot befizetni, addig ez az utalvány bármi másra levásárolható névértékben az ibusz irodában.
Tehát ha én akartam volna, mert mondjuk nem kapok szabadságot akkorra, akkor levásárolhattam volna mondjuk másik utazásra vagy épp belföldi szállásra az utalványt. Ekkor még szabadon át is ruházható más nevére az utalvány.
Miután hívtak bennünket, megtudtuk, hogy az uticélunk Paralia, Görögország, az indulás meg szeptember 9. péntek. A szeptember 5. ami a szórólapon, katalógusban szerepel, az tehát csak tájékoztató jellegű, hogy azon a héten valamelyik nap indulsz, s nem az indulás tényleges időpontja. Mi onnan tudtuk már, hogy 9-én lesz az indulás, hogy a buszos utak mindegyike pénteken indul, hisz szombaton van a turnusváltás..
Ha rákeres a neten arra, hogy mediterrán tombola, kihozza az ibusz oldalán a szórólapot, a katalógus egyik oldalát pdf-ben, s ott minden le van írva sokkal világosabban, mint ahogy én itt leírtam..De azért remélem érthető!
Amúgy plusz 2500 ft-ért kizárhattál úticélt, ahova nem szeretnél menni, ha akartál, akkor többet is!
#1746402011-08-31 12:53:50 Válasz a #174593. hsz-ra
Akkor lehet, hogy találkozol velünk a buszon, mert mi meg Paraliara megyünk, így az útvonalunk azonos Meg hát ugyebár ti is az Ibusszal mentek.. Majd privátban megírhatnád, hogy milyen néven mentek, hátha felismerem az utaslistáról Ti hányan mentek?
Nei pori az szép hely, én mikor megláttam annak idején egy kiránduláson, nagyon rá voltam hangolódva, hogy következő évben oda kéne menni. Tengerpartja nagyon szép, s csendes, kicsi üdülőhely, de minden megvan benne ami kell!
#1746962011-08-31 22:19:22 Válasz a #174639. hsz-ra
hát, ez elégkalandosan, bevállalósan hangzik én túl izgulós, aggódós lennék ehhez
nagyon alaposan meg szoktam nézni a nyaralóhelyet, és a szállás fekvését...
mi múlthét szombaton mentünk be egy szervízirodába. előtte kinéztük, hová, kb melyik apartmanba szeretnénk menni. az irodában teljesen más árat mondtak, mint a neten, így otthagytuk. hazajöttünk, lefoglaltuk a neten, az ibusz honlapon a helyeket, tegnapelőtt, hétfőn bement a férjem, már az ibuszhoz, és elintézte, kifizette. mivel ezek az utolsó helyek voltak már, így engedte a net, és az iroda is, hogy ketten, férjemmel, a 3-4fős szállást megkapjuk
szerencsénk volt, hogy a kinézett helyre még volt szabad hely
ja, és nekünk 32ezer/fő körül van az ár, NeiPori Dimitra apartman 3-4fős stúdió, kettőnknek.