Helló Karaj! Te azon szerencsések között vagy akik jóval hamarabb utaznak Kos-ra mint pld.: Ferrariék vagy mi. Kíváncsi leszek mennyit változtak az árak. Ha visszajöttetek nagyon várjuk majd a beszámolódat!
Én is utánajártam még tavaly ennek a nemzetközi jogosítványos dolognak, és mindenhol azt találtam, hogy Görögországba elég az új típusú plasztik jogsi. DE! Ha az a csúnya görög rendõrbácsi megállít és nincs nálad a nemzetközi jogsi állítólag úgy veszik, mintha jogsi nélkül vezetnél - Állítólag.
Én mindenesetre kiváltottam tavaly, ha jól emlékszem két db igazolványkép kellett hozzá, a plasztik jogi és 1.500 Ft + 10 perc az okmányirodában.
Három évre adják ki, ez a maximum idõ, de ha a plasztik jogsid elõbb jár le akkor annak a lejárati idejéig (így járt apám is akinek 2008 elején lejár a jogsija, így neki csak addig érvényes a nemzetközi is).
Sziasztok!
Igaz nem ebbe a topicba való a téma, de itt került felvetésre a nemzetközi jogsi. Az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményt aláíró államokban nem kell a nemzetközi jogosítvány. Görögország ezt nem írta alá, DE! az EU valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy részese-e a Bécsi Egyezménynek el kell fogadniuk egymás országaiban kiállított vezetõi engedélyeket. Macedónia és Szerbia is aláírta az egyezményt, így nem kérhetnek semmi féle 10 eurót a határon az jogtalan! üdv. Laci
Nem csodálkozom rajta, hogy várjátok! 1 hónap és bejárhatjátok Kos szigetét. Már mi is alig várjuk, hogy augusztus vége legyen! Melyik részén lesz a szállásotok? Légyszi vigyél magaddal egy kis noteszt és jegyzeteld az árakat ( autókölcsönzés, fakultatív program, taverna ...stb) ! Legalább elõre tudunk mi is gondolkozni mi fér a keretbe mi nem!
Kos varosban leszunk, a Hotel Zephyrosban. Neckermannal megyunk 2 hetre, szerintem korrekt volt az ar.
Mindenkepp jegyzem az arakat, aztan majd itt jol elmondom nektek hogy tujatok mire keszulni.
Ti melyik irodaval mentek?
Nem akarlak megbántani! De légyszi ne írj le inkább ilyeneket. Én is használok idõnként nyomdafestéket nem tûrõ kifejezéseket ( nem vagyok büszke rá) de itt mégsem így teszem közzé. Ez itt a Hellaszon nem szokás. Szerintem ebben a többiek is egyetértenek. Ne sértõdj meg!