Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 5461
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178640 Üzenet linkje2012-01-22 17:40:36  Charter Naxosra?

Sziasztok!

Jóllehet már évek óta saját szervezésben utazunk, azért néha belekukkantok az utazási irodák ajánlataiba. Így tettem az Apollonéval is és láttam, hogy van Naxos és Paros idén, mint repülős út.
A kérdésem az, hogy közvelenül Naxosra indul idén charter?
Nem bánnám, mert ha nem is idénre, de valamikorra be van tervezve Naxos és a Kis-Kikládok és jó lenne az athéni átszállást megspórolni.

Ha van infótok, légyszi osszátok meg! Köszi icon_smile.gif

# 5462
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178644 Üzenet linkje2012-01-22 19:22:42  Válasz a #178640. hsz-ra Előzmény #178640

Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. icon_smile.gif)

# 5463
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178647 Üzenet linkje2012-01-22 19:37:46  Válasz a #178640. hsz-ra Előzmény #178640

Tavaly szeptember közepén, a nyaralások után eljátszottam a gondolattal és elkezdtem számolgatni egy naxosi utat. (Akkor is volt az Apollon kínálatában, kb. 170.000,- Ft-ra jött ki fejenként egy hét icon_eek.gif ).
Mindez magánszervezésben Athén repjegy + komp + szállás (booking.com-os villámár) összesen 10 napra fejenként 70.000,- Ft (!!) lett volna. Fájt érte a szívem...

# 5464
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178653 Üzenet linkje2012-01-22 21:42:35  Re:

Pontikos írta:
Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. icon_smile.gif)

Teljesen igazad van! Maradunk a magánszrvezésnél. Egy futó pillanatra azt hittem, hogy lesz közvetlen charter Naxosra és ezzel meg lehetett volna spórolni az Athéni átszállást (és a második repjegy árát).
De így ez semmivel sem jobb: az repülőút se rövid, aztán kompolni kell és mi van, ha a Malév késése, erős szél vagy bármi miatt lekéssük a kompot? Ááááá, nem szeretem az ilyet.

Egyébként ha lett volna charter, szállást valszeg akkor is magánszervezésben intéztünk volna

Utoljára 12 éve voltunk utazási irodával icon_smile.gif és ezek szerint a jövőben se nagyon megyünk.

# 5465
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178654 Üzenet linkje2012-01-22 21:45:22  Válasz a #178653. hsz-ra Előzmény #178653

Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...
# 5466
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178656 Üzenet linkje2012-01-22 22:48:36 

Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva icon_smile.gif Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora icon_biggrin.gif Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt icon_smile.gif Naxoson pedig minden csodás volt! icon_smile.gif És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..icon_smile.gif
# 5467
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178667 Üzenet linkje2012-01-23 08:40:42  Re:

Mediterraneo írta:
Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...

Abszolút egyetértünk. Én azt a részt nem bírom, amikor irodától függ, melyik hajóval mehetek tovább, meg ide-oda transzfereznek, várni kell a csoportra...stb. icon_confused.gif Jó tervezgetést! icon_biggrin.gif

# 5468
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178671 Üzenet linkje2012-01-23 10:04:40 

rizigizi írta:
Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva icon_smile.gif Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora icon_biggrin.gif Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt icon_smile.gif Naxoson pedig minden csodás volt! icon_smile.gif És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..icon_smile.gif

Szia rizigizi!
Szerencsések vagytok és bevállalósak icon_smile.gif
Szerencsések, mert minden flottul ment - de nincs ez mindig így. Mi tavaly belefutottunk az athéni reptéri dolgozók sztrájkjába és tudnék mesélni... És mások beszámolóit olvasgatva láttam már olyat, hogy nem indult, vagy nem pont akkor indult a komp.
Bevállalósak, mert éjjel utaztok - mi azonban éjjel aludni szeretünk (lehet, hogy öregszünk és ezért...)
De a z eredeti kérdésem NEM arra vonatkozott, hogy mi a helyzet a repülő-komp kombival, mert ez nem is érdekel egy olyan sziget viszonlatában, ahol van reptér. Az érdekelt volna, hogy van-e közvetlen charter Naxosra. SAJNOS NINCS icon_sad.gif

# 5469
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178672 Üzenet linkje2012-01-23 10:27:10  Válasz a #178647. hsz-ra Előzmény #178647

Merrefelé nézted te a repülőjegyet, hogy 70K-ra jött ki? Mert az nagyon kevés szerintem.
# 5470
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178673 Üzenet linkje2012-01-23 11:25:03  Válasz a #178672. hsz-ra Előzmény #178672

Tavaly még olcsóbban voltak az athéni jegyek (most 50), és úgy szerintem is kijöhet(ett) annyiból olcsó kompjeggyel és last minute (semmi extra igény) szállással kombinálva. A legtöbb helyre klasszisokkal kisebb költségvetéssel el lehet jutni, mint irodával - bár kétségtelenül több rugalmasságot, szervezést, utánajárást és talpraesettséget igényel. (És nyilván mindez függ az igényektől is.)
# 5471
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178674 Üzenet linkje2012-01-23 11:35:23 

Kedves Mediterraneo! Tényleg nagyon szerencsések voltunk, utazási napjaink előtt-után sztrájkoltak és még kintlétünk alatt is, de akkor nem icon_smile.gif Először voltunk magánszervezésben, szóval nagyon izgultunk icon_smile.gif Idén ezért nem is kísértjük a sorsunk és az elmúlt 5 görög év után most Törökországba megyünk.Bár azért Samos szigetre áthajózunk majd, mert pont szembe leszünk vele.. icon_wink.gif Az eredeti Ios- Folegandros tervet, pedig megtartjuk 2013-ra reméljük addigra biztosabb lesz a kinti helyzet és az euro se lesz ilyen drága...icon_smile.gif És hát igen közvetlen járat sajnos nincs icon_cry.gif azért remélem majd eljuttok oda! icon_smile.gif
# 5472
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178675 Üzenet linkje2012-01-23 11:38:23 

Sziasztok!

Gondolkozunk idén egy Kefaloniai utazáról, viszont csak a repülős út jöhet szóba, az pedig csak -eddig úgy láttam - az Aeolus-nak van.

Van valamilyen tapasztalatok last minute Kefalonia Aeolus-al?

Köszönöm,
Erika

# 5473
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178677 Üzenet linkje2012-01-23 12:45:01  Válasz a #178673. hsz-ra Előzmény #178673

Valóban, igaza van Pontikosnak, olcsóbb a magánszervezés, persze egy szezonvégi last minute-nél nem olcsóbb azért és igen, jó szervezőkészség kell, DE nem kell kompromisszumot kötni, tényleg oda emgy az ember, ahova akar icon_smile.gif És ami a legeslegjobb: már a tervezgetéssel is félig ott érezheti magát a kiválasztott helyen!
De talán ez nagyon off már egy utazási irodás topikban...

# 5474
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178678 Üzenet linkje2012-01-23 12:49:17  Válasz a #178674. hsz-ra Előzmény #178674

Szia rizigizi!

Nahát, mi éppen Samoson gondolkozunk az idén! Majd integetünk egymásnak icon_wink.gif
És mi is tervezünk egy Ios-Folegandrost valamikorra icon_smile.gif
Szóval Naxos nem idei terv, de valamikor arra is sort kell keríteni, kombinálva a Kis-Kikládokkal. És addig még közvetlen járat is lehet.
Addigis marad az athéni átszállás icon_smile.gif Samost is csak így lehet megközelíteni (néztem a kompokat is, de az nem olcsóbb, viszont rémesen hosszú).

# 5475
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178684 Üzenet linkje2012-01-23 15:29:06  Válasz a #178672. hsz-ra Előzmény #178672

Szia MaciG!

Pont azt az útitervet állítottam össze 70ezerért 10 napra, amit Rizigiziék meg is valósítottak. icon_smile.gif Ugyanazokat a éjszakai-hajnali gépeket, reggeli-esti kompokat néztem ki. Akkor a Malév Bp.-Athén járata 44ezer volt fejenként, a maradék 26ezerből pedig kijött a komp és a szállás egy főre. Hangsúlyozom, szeptember közepe lett volna, a szállás ultra akciós lett volna (10ezer Ft/fő), no persze akkor még az euro sem annyi volt, mint most.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 364 365 366 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu