Jóllehet már évek óta saját szervezésben utazunk, azért néha belekukkantok az utazási irodák ajánlataiba. Így tettem az Apollonéval is és láttam, hogy van Naxos és Paros idén, mint repülős út.
A kérdésem az, hogy közvelenül Naxosra indul idén charter?
Nem bánnám, mert ha nem is idénre, de valamikorra be van tervezve Naxos és a Kis-Kikládok és jó lenne az athéni átszállást megspórolni.
#1786442012-01-22 19:22:42 Válasz a #178640. hsz-ra
Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. )
#1786472012-01-22 19:37:46 Válasz a #178640. hsz-ra
Tavaly szeptember közepén, a nyaralások után eljátszottam a gondolattal és elkezdtem számolgatni egy naxosi utat. (Akkor is volt az Apollon kínálatában, kb. 170.000,- Ft-ra jött ki fejenként egy hét ).
Mindez magánszervezésben Athén repjegy + komp + szállás (booking.com-os villámár) összesen 10 napra fejenként 70.000,- Ft (!!) lett volna. Fájt érte a szívem...
Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. )
Teljesen igazad van! Maradunk a magánszrvezésnél. Egy futó pillanatra azt hittem, hogy lesz közvetlen charter Naxosra és ezzel meg lehetett volna spórolni az Athéni átszállást (és a második repjegy árát).
De így ez semmivel sem jobb: az repülőút se rövid, aztán kompolni kell és mi van, ha a Malév késése, erős szél vagy bármi miatt lekéssük a kompot? Ááááá, nem szeretem az ilyet.
Egyébként ha lett volna charter, szállást valszeg akkor is magánszervezésben intéztünk volna
Utoljára 12 éve voltunk utazási irodával és ezek szerint a jövőben se nagyon megyünk.
#1786542012-01-22 21:45:22 Válasz a #178653. hsz-ra
Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...
Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt Naxoson pedig minden csodás volt! És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..
Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...
Abszolút egyetértünk. Én azt a részt nem bírom, amikor irodától függ, melyik hajóval mehetek tovább, meg ide-oda transzfereznek, várni kell a csoportra...stb. Jó tervezgetést!
Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt Naxoson pedig minden csodás volt! És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..
Szia rizigizi!
Szerencsések vagytok és bevállalósak
Szerencsések, mert minden flottul ment - de nincs ez mindig így. Mi tavaly belefutottunk az athéni reptéri dolgozók sztrájkjába és tudnék mesélni... És mások beszámolóit olvasgatva láttam már olyat, hogy nem indult, vagy nem pont akkor indult a komp.
Bevállalósak, mert éjjel utaztok - mi azonban éjjel aludni szeretünk (lehet, hogy öregszünk és ezért...)
De a z eredeti kérdésem NEM arra vonatkozott, hogy mi a helyzet a repülő-komp kombival, mert ez nem is érdekel egy olyan sziget viszonlatában, ahol van reptér. Az érdekelt volna, hogy van-e közvetlen charter Naxosra. SAJNOS NINCS
#1786732012-01-23 11:25:03 Válasz a #178672. hsz-ra
Tavaly még olcsóbban voltak az athéni jegyek (most 50), és úgy szerintem is kijöhet(ett) annyiból olcsó kompjeggyel és last minute (semmi extra igény) szállással kombinálva. A legtöbb helyre klasszisokkal kisebb költségvetéssel el lehet jutni, mint irodával - bár kétségtelenül több rugalmasságot, szervezést, utánajárást és talpraesettséget igényel. (És nyilván mindez függ az igényektől is.)
Kedves Mediterraneo! Tényleg nagyon szerencsések voltunk, utazási napjaink előtt-után sztrájkoltak és még kintlétünk alatt is, de akkor nem Először voltunk magánszervezésben, szóval nagyon izgultunk Idén ezért nem is kísértjük a sorsunk és az elmúlt 5 görög év után most Törökországba megyünk.Bár azért Samos szigetre áthajózunk majd, mert pont szembe leszünk vele.. Az eredeti Ios- Folegandros tervet, pedig megtartjuk 2013-ra reméljük addigra biztosabb lesz a kinti helyzet és az euro se lesz ilyen drága... És hát igen közvetlen járat sajnos nincs azért remélem majd eljuttok oda!
#1786772012-01-23 12:45:01 Válasz a #178673. hsz-ra
Valóban, igaza van Pontikosnak, olcsóbb a magánszervezés, persze egy szezonvégi last minute-nél nem olcsóbb azért és igen, jó szervezőkészség kell, DE nem kell kompromisszumot kötni, tényleg oda emgy az ember, ahova akar És ami a legeslegjobb: már a tervezgetéssel is félig ott érezheti magát a kiválasztott helyen!
De talán ez nagyon off már egy utazási irodás topikban...
#1786782012-01-23 12:49:17 Válasz a #178674. hsz-ra
Szia rizigizi!
Nahát, mi éppen Samoson gondolkozunk az idén! Majd integetünk egymásnak
És mi is tervezünk egy Ios-Folegandrost valamikorra
Szóval Naxos nem idei terv, de valamikor arra is sort kell keríteni, kombinálva a Kis-Kikládokkal. És addig még közvetlen járat is lehet.
Addigis marad az athéni átszállás Samost is csak így lehet megközelíteni (néztem a kompokat is, de az nem olcsóbb, viszont rémesen hosszú).
#1786842012-01-23 15:29:06 Válasz a #178672. hsz-ra
Szia MaciG!
Pont azt az útitervet állítottam össze 70ezerért 10 napra, amit Rizigiziék meg is valósítottak. Ugyanazokat a éjszakai-hajnali gépeket, reggeli-esti kompokat néztem ki. Akkor a Malév Bp.-Athén járata 44ezer volt fejenként, a maradék 26ezerből pedig kijött a komp és a szállás egy főre. Hangsúlyozom, szeptember közepe lett volna, a szállás ultra akciós lett volna (10ezer Ft/fő), no persze akkor még az euro sem annyi volt, mint most.