Aki a közeljövőben szeretne Athén felé utazni autóval az a menetidő tervezésénél kalkulálja bele, hogy Tembinél az autópálya lezárva mert leomlott egy hegy.
#1300322010-03-29 16:42:56 Válasz a #130030. hsz-ra
A tegnapi hirado szerint par napon belul atmenetileg helyreall a rend arrafele....a nagy husveti forgalom miatt, csutortokon megnyitjak es aztan majd az unepek utan kezdodik a nagy munka....
#1300992010-03-30 10:15:14 Válasz a #130030. hsz-ra
Tegnap tudtam megy egy athéni ismerősömtől délelöt.
Délutánra egy másik ismerősöm meg azt mondta hogy valami Svájci alpinisták egy speciális dróthálóval megerősítették a hegyet, de nem véglegesen.
Nyáron megyünk kocsival Tolóba. Hazafelé útba ejtjük a Meteorákat. Milyen utak vannak arrafelé? Valamint, ha beautózunk Tolóból Athénba, ott milyen biztonságos parkolási lehetőségek vannak? A városszélén érdemes letenni a kocsit, és utána tömegközlekedés, vagy érdemesebb beautózni Athén szivébe? És még ami fontos! Paksról indulunk Tolóba. 1600km-nél több az út. Mennyi időt kalkuláljunk rá? A GPS 18 órát mond. Ez reális?
#1302142010-03-31 16:03:03 Válasz a #130212. hsz-ra
Kápi!
Paksról elég az idő; különösen, ha van váltósofőr.
Athén esetében, nem ajánlom, hogy még Athén peremén megállj valahol.
Az Athéni aglomerátumban cca 5 millió ember él. A városban nemigen találni magas házakat, még a lakóteröleteken is inkább olyan méretű épületeket találsz mint az újtemlom vagy fenyves utcában Pakson.
Többször nagyobb területen fekszik mint budapest. Egyébként bárhol nyugodtan parkolhatsz. Tavaly nyáron Tolóban főút mellett éjszakára nyitva felejtettem a kocsiablakot. Sem a GPS sem az Olympos gép nem tünt el a kocsiból.
Nem tudom mikor indulsz. Ha addig nem lesznek kész a hegyomlás eltakarításával a Tempi völgyben, akkor számolj az útra úgy, hogy plusz 100 km, de ami rosszabb az útból igy vagy 200 km nemhogy nem autópálya de szerpentín.
#1302872010-04-01 21:22:23 Válasz a #127358. hsz-ra
Üdv,
OFF
érdekes, hogy sokan meglátják a "számukra felesleges" hozzászólásokat, bezzeg ha ezt szóvá teszik, az persze helytálló az adott topicban...
ON
Ma beneveztem egy garni nokian I3 abroncsra
Tegnap azt olvastam a szerb autópályás oldalon, hogy a mac határ menti húsz kilométert decemberben átadták.
Hogy érted azt, hogy "határ menti 20 km?" Leskovactól a maci határig 100 km van...
Én egyébként nem bánnám, ha kész lenne ez a 100 km, megérné azt az 500 RSD-t
#1303082010-04-02 18:46:10 Válasz a #130291. hsz-ra
Szevasz Laca,
Már 2x vitt nokian guma görögbe oda-vissza, így kicsit elfogult vagyok
Illetve: az első "prémium kategóriás" garnitúrámat 2 év után kidobhattam, ugyanis össze volt repedezve (2 évesen!!) :S:S Nem rosszak a nokianok, az utolsó 3 mm-ig vállalnak rá garit.
Felhívjuk buszos és egyéni utasaink figyelmét, hogy a Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, akkor kötelesek azt a helyszínen megvásárolni.
Jelen információink szerint nem elegendő a hitelkártyákhoz és bankkártyához tartozó biztosítás sem, ezért kérünk minden utasunkat, hogy gondoskodjon a megfelelő biztosításról.