#2118372014-01-03 14:42:41 Válasz a #211829. hsz-ra
Mi junius elején megyünk talán nem lesz olyan meleg a "kódorgáshoz",feltétlen fel kel deríteni a terepet ,hogy ha legközelebb megyünk , a kajakkal hol merre indulhatunk .Ez a nyaralás a bejárás lesz.Nagyon izgatnak a szigeten lévő csodálatos barlangok.Na meg aztán LEFKADA, annyi csodával vár, nem lesz elég hét nap!
Valóban, csak az menjen bringával aki ki van gyúrva rendesen
Ez az általam ismert görög szigetekre mind igaz.
Zsuzsa, akkor még biztos, hogy nem lesz forróság, így nektek könnyebb lesz. Spartochori-Vathy 5km, szóval ha szerettek gyönyörű helyeken sétálni, akkor mindent be tudtok járni gyalogszerrel is. Jó lesz nektek !!
Én Fanari beachen (bár nem túl színes a víz alatti világ) végignézhettem közelről, ahogy egy ragadozó belecsap a csapatba és elmajszol egy áldozatot. Út közben látni fogjátok a mutánsnak tűnő óriás szöcskéket (vagy sáskákat). Kinéztem magamnak egy pólót, a hátulján Meganissi térképe, az elején "My dream: Meganissi", de sajnos sziesztaidőben szinte minden zárva volt a szigeten, így nem lett ilyen pólóm.
Vathy kikötőjében, ha jártok a legmodernebbnek és kényelmesebbnek tűnő teraszos-kiülősnél isteni finom smoothies-t lehet kapni. Nem volt olcsó, de a barackosból benyomtam 3-at. Na, nem ragozom, szép emlékek!
#2118442014-01-03 18:01:19 Válasz a #211840. hsz-ra
Igazándiból csak Spartochori,Vathi távolságot néztem ki a partmentén talán az nem annyira vészes de minden majd ott derül ki! 3 éve Paraliátol 15 km-re Makrigialos előtt nem sokkal kaptam egy defektet.Laza 10 km séta (visszafelé) után egy kutya csorda állta utunkat de sikerült stoppolni Mondjuk azt hozzá tenni hogy nagyon jó biciklit kaptunk meg csak picikét volt dimbes dombos.
#2118752014-01-04 16:10:08 Válasz a #211837. hsz-ra
Helóka.Mi tavaly jún. elején .10-től voltunk és sajnos az első 3 nap hűvös volt bár egész Európában hidegebb volt az átlagnál ....vizont egyáltalán nem voltak sokan sőt.Idén visszamegyünk!!!!!!!!!!jú.17-től talán picit melegebb lesz..
Jó utazást kívánok.
Esetleg ha érdekel valami a szigettel kapcsolatba szívesen segítek ha tudok.
Kedves "lovas zsuzsa" ! Én a kajakot nem ajánlom csak a keleti oldalon. Ha a nyugati oldalon beindul a szél,vagy Vassilikiben megérkezik "Eric" a délutáni szél,szerintem nem lesz túl kellemes kajakozni. Mi Egremnin fogtunk ki egy ilyen szeles napot délután strandolás közben... hát mit ne mondjak... megküzdöttünk vele.. csak úgy jött le az emberekről a fürdőruha.. Több méteres hullámok voltak! Szóval kajakot én csak a keleti oldalon ajánlom. Lefkada nagyon szerpentines út és nagyon keskenyek az utak,hajtű kanyarokkal tarkítva,ahol sokszor 2 autó alig fér el egymás mellett. Én nem mernék neki indulni kajakokkal a nyugati oldalon. Vagy talán ha már nyugati oldal még a Milli Beach-et fent a sziget csücskénél. Amúgy Lefkada gyönyörű! Mi tavaly imádtuk!
#2118812014-01-04 20:07:48 Válasz a #211843. hsz-ra
Hidalgo!
Ama ritka esetek egyike ez, hogy ki kell javítsalak Mi mindig május végén és június elején megyünk görög szigetre, és bizony még mindig sikerült komoly melegben mennünk. Talán nem minden nap, de többségében, és égtem már le 14 éve a Katomeri-Spartohori gerincséta alatt éppen úgy, mint tavaly a Vathi-Spilia tengerparti úton, mert az idióta kompmenetrend miatt a déli órákban sétáltunk át egyik kikötőből a másikra Egyébként aznap éppen a Fanarinál sznoriztam, és ha nem mész ki az Elia Cape-hez a csücsök felé, hanem maradsz a legelején a fák árnyékában, egész rendes víz alatti vízi világgal találkoztunk. A nejem tintahallal kergetőzött, én polipot is láttam, egy ritka csillagot is (mondjuk azt még 4-5 éve, de ugyanitt), meg még ezer más kis halat. Szóval ennyi a helyesbítésem lényege, persze a görög partok nem éppen a Vörös-tenger, de én napi 3-4 órát simán elvagyok a víz alatt.
Viszont egy közös szerelmünk biztosan van: Kastos/Kalamos Aki teheti, ki ne hegyja!
#2118822014-01-04 20:15:48 Válasz a #211879. hsz-ra
Igen tudjuk hogy a nyugati part kajakozásra alkalmatlan, mi a keleti partoknál lévő szigetek között "hajóznánk" és Meganissi volna amit szeretnénk jobban körbejárni.Egy Gumotex kajakunk van, ami könnyen mobilizálható, Toronira járunk már tizedik éve,de szeretünk új helyeket is felfedezni.Ha új helyre megyünk egy kicsit mindig kajakos szemmel nézzük a vidéket és visszamegyünk hogy a kajakkal víz felől is bejárjuk.Most Lefkada megismerése a cél, Meganissin csak jövőt illetően tapogatózunk.
Szia,Lovas Zsu............esetleg ha segít valamit Desimi Beachen inditanak kajakos szigetbarangolást,asszem olyan 20 db lehet nekik,olyan 2-3 naponta mennek,a kempingből indulnak reggelente.Egész napos program lehet mert este jönnek vissza,csak gondoltam hasznos infót lehet begyüjteni náluk. Nagyon jól lehet haladni a part mentén kajakkal,de meggondolandó átmenni Meganisire.5 perc alatt képes megváltozni a tenger áramlás,és borzasztó ahogy behatol a szigetek közé...........volt benne részem aug.első hetében egy nagyon meleg délutánon,elmondtam pár miatyánkot mig átértünk a kempingbe,spariból.Bele se merek gondolni mi lett volna ha kajakkal vagyunk
#2118962014-01-05 13:04:24 Válasz a #211893. hsz-ra
Mi Meganissibe átvisszük a hajót és a sziget körül kavarnánk.Tassoson a Golden Beachnél megtapasztaltunk az áramlatokat ,kellett fél óra mire kikevertünk belőle .Ahol kompjárat van ott mi nem hajózzunk,csak a kicsi szigetek között akarunk menni,de most nem ,most feltérképezzük a terepet és visszamegyünk.A kajakbérlésröl az információt köszönjük,lehet hogy részt veszünk benne ,mert a merev testű tengeri kajakokkal menni a vízen az valami csoda.
#2119402014-01-06 17:20:15 Válasz a #211904. hsz-ra
OOOO!!!! a csodálatos "merev testűek "ezekkel együtt kell lakni ! Orebic-en van egy magyar, tengeri kajak tábor, ott voltunk kajak túrán,ezek azért jók mert bármelyik "fóka padon" kiköthetünk,a mi Heliosunk már kényesebb, de sokkal stabilabb a 15 év alatt egyszer borított ,2012.-ben Thassoson.