#1890172012-06-26 13:15:47 Válasz a #189015. hsz-ra
Csak egy kicsit OFF: a motort bérlőket egy kis óvatosságra intheti, ha átugranak a Lefkada topikba, ott egy topiktársunk most ért vissza az említett szigetről, talpig vasban és gipszben, mert egy murvás kanyar megtréfálta, pedig tapasztalt motoros. Pár nap ottani és pár nap magyarországi kórházi ápolás után az ágyából jelentkezett be, hogy óvatosan motorozzon miondenki. Igaz, Lefkadáról írt, de asszem ez éppúgy áll Kafallóniára is!
Szóval motorral óvatosan, vafy inkább autóval!
#1890202012-06-26 13:23:18 Válasz a #189018. hsz-ra
Ezt nem értem Ugyanannak az embernek már tegnap este is írtam, és neki nem ment el, közben azóta a másnak írt ma reggeli meg igen
Kónyu, biztos, hogy neked itt kell lenned??? Vagy tényleg teljesen zizi vagyok...
Úgy pörgetitek a topikot, hogy alig bírom követni:) Én is, mint mindenki más nagyon örülők a sok infónak. Sajnos, nekem még sok újat tudnak mondani, de azért igyekszem magamba szívni mindent, amit csak lehet.
Szegény Melust szoktam privátba nyaggatni.
Melus, tudom, hogy Tőled már kérdeztem a héten, de ne haragudj megkérdem a többieket is, hogy mi a véleményetek melyik a megfelelőbb komp, melyikkel érdemes mennünk? Mi eleve Samiba érkezőtt néztük ki az időpont miatt (Melus szerint is ez jó lehet), de Kiliniről is olvastam, hogy az is jó lehet. A sebességkorlátozás miatt lehet, hogy jobb lenne inkább a szárazföldön menni többet, mint a szigeten?
Tapasztalt autósok Ti hogy csinálnátok?
Csatlakoznék Kónyuhoz, és mindenkinek én is azt javasolnám, ha megoldható, motor helyett inkább az autót válasszátok! Mi is jártunk már Lefkadán és most Kefalonián, de a közlekedés itt Kefalónián szerintem még több rutint igényel, a sok szerpentin, szűk és beláthatatlan szakaszok, éles kanyarok és meredek részek miatt mint Lefkadán. Lefkadán quaddal közlekedtünk, oda figyeléssel megoldható volt, de itt senkinek sem ajánlanám sem a motort sem a quadot. Biztonságosabb és a nagy távolságok miatt kényelmesebb is autóval utazni, de persze sok koncentrációt igényel így is.
#1890372012-06-26 14:08:20 Válasz a #189031. hsz-ra
Szia!
Annyit tudok csak, hogy a buszos utasok Kiliniből jönnek. Az autós topicban próbáltad már?
Illetve azt tudom még tanácsolni, hogy Marcsit faggasd erről: ő tuti tudja, mintha írt is volna anno erről. Útvonaltervezőt gondolom használod.
Azért ezen kívül már majdnem mindent össze lehetett ollózni Az első fecskéink igen termékenyek voltak.
Illetve amiről még nem nagyon volt hír, az talán az Ithakai hajókirándulás egyéniben való megoldása esetén a komp.
De már az Argosztoli-Lixouri komp ára és időpontja is fent van.
Nemsokára utazunk
#1890392012-06-26 14:22:47 Válasz a #189031. hsz-ra
No Marcsi május elején ezt írta:
"kompmenetrendet igértem nektek,főleg aki majd egyénileg jön Kefaloniára azokat érdekelheti:)szombatonként:
Vassiliki Lefkada-Fiskardo Kefalonia: reggel 9 óra indulás 10-re Kefalonián van a komp. Vassiliki- Sami:18:15 ind. 20:30 ra Samiba érkezik..Astakos-Sami:12:15 indul, érkezik 15:50 re. ...Kyllini-Poros:08:00-09:30,16:30-18:00 "
Egyébként a viamichelin útvonaltervező egyértelműen ajánlja és a leggyorsabb is szerte az Astakos-Sami kompolás. (Mármint úgyértem, hogyha az egész útvonalat megterveztetjük, akkor szerinte ez a legmegfelelőbb)
remélem a link működni fog:
Köszönöm Zsokri! Igen, néztem a kompjáratokat.
Akkor ez lesz, Sami:)
Még jövök kérdésekkel addig, és természetesen majd bejelentkezek onnan is.
Melusnak is adós vagyok egy két dologgal
#1890462012-06-26 14:44:05 Válasz a #189041. hsz-ra
De szétdaráltam az oldalt a linkkel, elnézést....
szóval nálam biztos jobban tudják az egyénileg utazók, de én hirtelen ezt találtam.
Melusnak én is jövök jópár dologgal...