Sziasztok!
Szerdán jöttünk haza Neos Marmarasról, és csodálatos volt! Minden pozitív dolog igaz amit hallottam róla, a kristálytiszta tenger, a dimbes-dombos utcák, a hihetetlen szép partszakasz! Nekünk személy szerint a kisebb kavicsos öböl lett a kedvenc, vettünk búvárszemüveget és együtt úsztunk a kis halrajokkal láttunk tengeri csillagot, csigákat, remeterákokat, polipot, sok-sok tengeri sünt, és a medúza-kinéző tenger virágát (ami ártlmatlan)! Vhol olvastam, hogy a nagy partra vezető út szemetes és nincs wc sem a parton - mi egy darab szemetet nem láttunk sehol, sőt, olyan wc volt, hogy még szappan és papír is volt benne:)!
A Politis apartmanban laktunk a 3/13-asban és gyönyörűen kiláttunk a tengerre és a városra is - a 3/14-15-ből még jobban ki lehetett volna! Szóval aki még nem foglalt szállást, annak csak ajánlani tudom, 3 percre van az Athénétől, és még mindig úgy látom, töküres - mikor mi voltunk csak két szoba volt foglalt... Úgyhogy nem kellett senkihez alkalmazkodni, senki nem zavart minket, nekünk ez nagyon bejött:)!
Szóval aki habozik hova menjen, nagyon ajánlom Neos Marmarast:)
Szia Jubu!
Mi 14 nap múlva induluk Neos M.-ba. Tudál ajánlani pár jó tavernát (elsősorban halasat) ahová érdemes betérni, és nem is túl drága. Érdekelne még fagyizó és süteményes is. Ha tudsz ilyet, légyszíves írd meg.
Piacon voltatok? Azt olvastam róla, hogy sok mindent árulnak.
Előre is köszi a válaszaid.
Szia Bonti!
Mi is 14 nap múlva indulunk Marmarasba! Melyik utazási irodával jöttök? Egyéni vagy buszos utasok lesztek? Honnan indultok? Mi Győrből! Lehet már írtad korábban de nem olvastam vissza! Mi tavaly voltunk már ott és nagyon megszerettük, ezért is megyünk vissza. Szerintem ti is megszeretitek majd!
Szia Eryka24!
Grand Toursal megyünk, busszal, és a Mouses apartmanban leszünk. Most megyünk oda először.
Tudnál segíteni nekem? Az előző hozzászólásomban írtam le, hogy mi érdekelne.
Köszi!
Na akkor tényleg együtt utazunk, Szegedtől biztos! Szóval én nem vagyok nagy halevő, de vannak olyan tavernák amik erre specializálódtak, de van egy-kettő ahova nem érdemes bemenni, mert drága. De ezt a Kata, az idegenvezető -aki egy tündér és tényleg nem túlzok - úgyis elmondja. Mi találtunk tavaly jó éttermet és jó áron kínálták az ételeket. Nem volt drágább mint itthon. Pont abban az időpontban megyünk amikor egész héten piac lesz, mert tavaly is ilyenkor voltunk és valamilyen városünnep van ott náluk ilyenkor. de valamelyik nap (erre nem emlékszem pontosan melyik) van rendes piac is. A főutcán van egy nagyon finom cukrászda is, de ha igazán finom fagyit akartok enni és terveztétek, hogy eljöttök a hajókirándulásra, akkor azt Pefkohoriban megtehetitek. Mi az Athénében leszünk! Ha tudok valamiben még segíteni kérdezz nyugodtan!
Köszi, a válaszod. Akkor majd körülnézünk és érdeklődünk a tavernák felől, mert mi viszont nagyon szeretjük a halféléket. Fakultatív programra nem terveztük, hogy elmegyünk, inkább magunk szeretjük felfedezni a környéket.
OFF
Pl. Sartin motort béreltünk és úgy mentünk el a közeli településekre, aztán Paralian pedig helyi járatos busszal mentünk át Katerinibe.
ON
Én, személy szerint nagyon édesszájú vagyok, ezért is érdekel, hogy hol lehet finom sütiket venni.
Neos M.-ban lehet motort bérelni? Ha, igen, tudod, hogy kb. mennyiért?
Sok szépet hallottam még Porto Carrasról is, hogy érdemes oda is átmenni, a kishajóval. De hallottam olyat is, hogy ugyan átvisz a kishajó, de be nem engednek valami biztonsági őrök, vagy mik. Erről tudsz valamit?
És nagyon köszi a segítséget!
Kedves Bonti!
Mi tavaly voltunk Neos Marmarason. Porto Carrasra gyalogosan mentünk. Végig a parton mentünk. Nem mondom, jó kis séta volt, de megérte. Minden percét élveztük. Csodálatosan tiszta part. Rendezett parkok, olajligetek, pálmafákkal övezett sétány. Mi őrrel nem találkoztunk. Senki nem szólt, hogy mit keresünk ott, pedig bementünk a szállodákig, sőt azon is túl, a yack-kikötőig. Mi az utosó napot használtuk ki ere. 9 órakor el kellett hagyi a szállást. A csomagokat a társalgóba lehetett hagyni. Senki nem bántotta. Egyébként az utasok közül többen is ott maradtak és ott várták ki a fél 5-ös visszaindulást. Mi viszont a csodás Porto Carrason töltöttük el a napot. Mostanság olvastam róla negativ véleményt. Volt akinek nem nyerte el a tetszését. Nekem egyik legjobb programom volt Marmarason töltött 7 nap alatt. Ha priviben küldesz e-mail cimet, szivesen küldök át képeket róla. Akkor magad is eldöntheted, hogy szeretnéd-e személyesen látni vagy sem.
Szia Bonti!
Igen tavaly voltak, mi is vásároltunk tőlük. De ahogy azt korábban is írtam, elvileg egész héten vásár lesz. Tavaly legalábbis volt, reméljük ez idén sem lesz másképp. Ti hol fogtok felszállni a buszra? Azt hiszem ezt még nem írtad. Én sem reagáltam még a Porto Carras-sal kapcsolatos kérdésedre! Tavaly kimaradt a programunkból, úgyhogy nem tudom közelről milyen és hogy fogadják a "látogatókat", de idén bepótoljuk. Ha nem is sétálva, de kishajóval biztos átmegyünk!
Orosházán szállunk fel. Tesco parkoló.
Remélem, idén is lesz, kipakolás, néger árusok, meg miegymás.
Mi is kishajóval tervezzük a látogatást. Remélem, nem lesz semmi "probléma", és körül tudunk nézni.
Nagyon várjuk már, hogy indulhassunk! Már csak 12 nap!
#1487342010-08-12 11:09:29 Válasz a #148229. hsz-ra
Szia Bonti!
Sajnos neveket nem jegyeztem meg, halat mi egy helyen ettünk - egy étteremben, a nagy strand végén, annak Paradisos volt a neve, állandóan teltház volt, és nagyon, nagyon finom ételeket adtak!
A gyrost 4 helyen próbáltuk ki, a legjobban ott ízlett, ami egy elitebb cukrászda előtt van, ahol elindulsz az üzletek mentén, és egyszercsak kiszélesedik az utca és a kiszélesedésben vannak felállítva asztalok, szóval a bal oldalon van egy kis étterem - de ugyanannyi a gyros, mint a gyorséttermekben, 2,5 euró! remélem megtaláljátok!
Cukrászdába viszont ne a fent említettbe menjetek, mert drága, hanem - szintén ha majd sétáltok a tavernák között - a templommal szemben van egy, nagyon finom, és minden különlegesség megvan! A templomot tuti megtaláljátok - onnan a fenti gyrosos sincs messze:)!
Van egy pékség is, az viszont még a tavernák előtt... Ha az Athénében lesztek, akkor ha elindultok lefelé az árusok felé, akkor azon az utcán kell lemenni, ami pont merőlegesen van a kikötőre, ahol a sok motorcsónak áll - de ezt se lehet eltéveszteni, mert ezen a merőleges utcán is sok árus van, ha nincsenek, akkor rossz utcán indultatok el!
A piacon voltunk, nagyon jó volt, bántam is, hogy itthon bevásároltam ruhákból, kinn ugyanannyi, és hát sokkal egyedibbek:)! Gyümölcsöt csak itt érdemes venni, a görögdinnye 0,30 euró volt, míg a boltban 0,4-0,5! Fűszereket is vettünk, 1-1,5 euróért lehet venni annyit, amennyi nálunk 3 zacskóban van - fahéjból betermeltünk:)! A cipurró 1,5 liter 6 euró (45 fokos), az 55 fokos 9 euró, azt is itt érdemes venni, illetve még a vörösbort tudom ajánlani ugyanezeknél, műanyag flakonos mindkettő, de ez ne rémísszen meg! Mézet viszont ne itt vegyetek, hanem van egy árus, ki is van írva, megint csak az Athénéhez viszonyítva: a Marmaras Campingnél ne a strand irányába menjetek, hanem azon a fenti utcán, ahol csak a jobb oldalon vannak házak, a bal oldalon le lehet nézni a nagy strandra - látványnak se utolsó!
Remélem tudtam segíteni, így ez elég zavaros, de ha utólag majd visszaolvasod, már minden világos lesz:)