Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5551
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193218 Üzenet linkje2012-08-08 17:02:17  Válasz a #193205. hsz-ra

Szia Gubuc!

Hááát nem is tudom... a legjobb hely, ha egyedül tudsz valahol ülni, vagy a leghátsó ülés sor, ha senki más nem ül ott. icon_smile.gif Egyébként nagyon nagy busz és ennek ellenére kevesebb ülés van benne, direkt a nagyobb hely miatt, tehát kényelmesebb, mint a többi busz. Nagy hely van a lábaknak is. 220 V a hátsó ajtónál van a lépcsőn, hogy ez mindig működik-e azt nem tudom, de ott van a konnektor. Erre rá kell kérdezni. Káváfőző nincs, csak olyan kis aluminum melegítő, amiben a Nescaffét meg lehet forralni. Vannak evőeszközök, lábasok, tányérok, poharak és egy kis villanyrezsó. Nincs konzervnyitó és sörnyitó sem icon_smile.gif Ja és mikro sincs. Szúnyogháló asszem nincs, de ha kértek klímát erre nem is lesz szükség. Egyébként én Zakynthoson nem találkoztam szúnyoggal. Törölközőt adnak. Három ágy van a szobában, hármat adnak mindenből. Az ágynemű lepedő, párna és adnak egy kék szőrös takarót is icon_smile.gif Igen, naponta takarítanak és cserélik a törölközőt. WC pepírt adnak, de mi nem nagyon használtuk, mivel úgy sem lehet a wc-be dobni és a kád ott van rögtön ezért inkább minden alkalommal megmosakodtunk. Vannak vállfák, és jól el lehet pakolni a szekrényben icon_smile.gif Fregoli nincs, de van olyan erkély ahol ki volt feszítve valami madzag csipeszekkel icon_smile.gif

Akkor írj a páromnak... icon_wink.gif

# 5552
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193219 Üzenet linkje2012-08-08 17:03:12  Válasz a #193217. hsz-ra Előzmény #193217

Szia Sancho!

Persze igazad van, megszoktuk már,hogy valami kis kajcsit viszünk a többit meg ott. Olvasom,hogy az ásványvíz milyen drága, tudják,hogy ezt mindenképpen megveszik, zsiványak azért... icon_confused.gif
Már közeleg az idő icon_wink.gif

# 5553
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193220 Üzenet linkje2012-08-08 17:06:09 

Sziasztok! Ki jön Aug.25.-én Agiosba? icon_wink.gif
# 5554
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193226 Üzenet linkje2012-08-08 17:59:50 

Mi a biztonság kedvéért viszünk szárítókötelet, hátha kell... icon_biggrin.gif Ja meg sörnyitót. Ez viszont a túléléshez nélkülözhetetlen. Mythos nélkül nincs görög nyár. A zacsis leves nálunk felejtős. Marad a szalámi, a sajt itthonról. Főzés kizárt. Még 9 nap!!!
# 5555
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193230 Üzenet linkje2012-08-08 18:25:26  Re:

feca84 írta:
Szia Anikó!

Kétlem hogy ne jönne össze az integetés legalább idén, de majd figyelünk, ha mégsem akkor jövőre kénytelenek leszünk újra oda menni.. icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
Mi Aghios Sostisba megyünk a Hotel Zante Sun -ba, szóval kicsit később érjük majd el a szállást mint ti..icon_razz.gif

Ti melyik szállásra mentek? Azt láttam hogy majdnem szomszédok leszünk.
Nektek is egyre lassabban pörög vissza az óra? Mert mi már szét vagyunk csúszva, de biztos mert csak nagyon ráfigyelünk. icon_smile.gif
Még 30 nap!!!

Szia Feca84!

Szerintem is összefutunk majd. icon_smile.gif Majd ismertetőjegyeket azért adj meg. icon_smile.gif
Aeolus-szal mentek? Akkor Ti pár nappal tovább maradtok... Már most irigykedek, pedig még el sem indultunk. icon_smile.gif
Mi a Vossos apartmanban lakunk majd, Laganasban.
Igen-igen, nekünk is elég lassan mennek a napok. Persze majd, ha már ott leszünk, gyorsan eltelik az a pár nap.

Anikó

# 5556
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193231 Üzenet linkje2012-08-08 18:29:12  Re:

csicso01 írta:
Sziasztok AniFeri!
Sok boldogságot kívánunk Nektek,nagyon szép nászutatok lesz egy gyönyörű szigeten.Mi is 25.-én megyünk Laganasba,ha összefutunk,koccintunk egyet.

Szia Csicso!

Köszönjük szépen, aranyos vagy!
Egyébként nem ide terveztük a nászutunkat: Santorinire fizettünk be még januárban, aztán becsődölt a Malév és nem találtak olyan légitársaságot, aki Santorinire vitt volna. Szóval visszafizették a foglalónkat, mi pedig (mint azt ahogy már előre megbeszéltük a párommal, gondolva erre a forgatókönyvre) befizettünk Zakynthosra.
Mi amúgy nem 25-én megyünk, hanem szeptember 7-én. De ha egyszer vhol összefutunk, koccinthatunk. icon_smile.gif

Anikó

# 5557
Gubuc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193238 Üzenet linkje2012-08-08 19:43:25  Válasz a #193218. hsz-ra Előzmény #193218

Szia Sancho!
Nagyon köszönöm a részletes és mindenre kiterjedő válaszodat.Bocsi, hogy ilyen szkeptikus voltam, de ha a férjemet kérdezném hogy pl volt-e vállfa a szekrényben, akkor már a kérdést sem értené. icon_lol.gif Jaj, ez a wc papírt nem beledobni a Wc-be még mindig gond a görögöknél?? Azt hittem ilyen téren már javult a helyzet.
Még egy kérdés: internet van az apartmanházban? Ha nem is a szobában, de legalább a recepció környékén?
A képeken mutogatott medence nem tartozik az apartmanhoz ugye?
A buszon lévő 220V-ot ugyancsak a laptop miatt kérdeztük. Tudod a párom ilyen kütyük nélkül (laptop, ebook stb.) nincsen meg hosszú távon. icon_lol.gif

# 5558
Gubuc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193240 Üzenet linkje2012-08-08 19:48:00  Válasz a #193226. hsz-ra Előzmény #193226

Szia Fazika!
Megtaláltalak itt is. icon_biggrin.gif Hideg kaját mi is viszünk azt hiszem. Szalámi, kolbász, sajt, ilyesmi. Főzés nálunk is kizárva. Hűtőtáskát hoztok?

# 5559
Viki101
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193248 Üzenet linkje2012-08-08 20:27:41  Válasz a #193219. hsz-ra Előzmény #193219

Sziasztok
Na azért sztem nemcsak a zsiványság mostanság megcsappant a turizmusuk,inkább nekik is szállítani kell a vizet messzebbről komppal.Amúgy érdemes kaját vinni,csak neked kell eldönteni mit,mi ott sajnáljuk kajára költeni a pénzt inkább minden fillért bérlésre és motorcsónakozásra költünk.A tej jóval drágább1,10Eur én itthon 150-ért veszem.Mi éppen 20 litert ittunk 2 hét alatt.A hús legalább dupla annyi,mint itthon.Az étolaj szintén duplaannyi.A naptej éppen 5szöröse ,mi azt is vettünk még 3 flakonnal pedig vittünk 2 50eset.A kávé is jóval drágább a por alapú duplaannyi,ha kávézóban iszod 3 eur.Nem azt mondom hogy amikor utazunk nem veszem meg,de én egy nap 3 iszom.A krumplinak 80 cent kilója,kekszek édességek mogyorókrém tészta,szószok zacsis leves ugyanannyi de csak a LidlBE N ahhoz pedig bérelni kell járgányt és akkor már az első nap bevásárlással kezded.Mi az első 3 nap boltba sem szoktunk menni és a busz elbírja a csomagjaidat.Persze mindenkinek más az igénye.

# 5560
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193266 Üzenet linkje2012-08-08 21:26:07 

Na, mondjuk nekem az összes szál hajam égnek áll, amikor látom, hogy az emberek mit képesek vinni, felpakolni a buszra. Pl. ásványvíz zsugorral, sör tálcával. Nekem a tej is ebbe a kategóriába tartozik. Tuti nem vinnék. Persze, aki nagyon szereti, annak biztos fontos.
Mi hűtőtáskát sem viszünk. Kaja mindenkinél leosztva az utazáshoz. Amit nem eszünk meg az úton szendvicset, az már amúgy is gáz, tehát kidobós. Arról nem is beszélve, hogy Görögországba kiérve biztos nem a másfél napos punnyadt szalámis/rántott húsos zsömire vagyunk ráéhezve.
Mivel csak "száraztakarmányt" viszünk és nem főzünk, ezért nem cipelünk hűtőtáskát. De Ti nyugodtan hozzatok Gubuc, ha úgy gondoljátok, mert többen szoktak hozni. Az változó, hogy az utastérbe engedik-e fölvinni. Gondolom erről az iroda tud tájékoztatást adni.

# 5561
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193287 Üzenet linkje2012-08-09 09:31:08 

Szia Vivien!

Mi is 25-től leszünk Zakyn, ill. 24-én indulunk busszal a Gtours-szal és az Ibériában fogunk lakni.
A másik fórumon olvastam a kérdésed, csak ott nem küldi el a válaszom, ezért itt írok, ha nem gond. Negyedjére megyünk Görögországba, eddig is apartmannban laktunk. Mindig adtak törölközőt, lepedőt és plédet, de konyharuhát, meg szivacsot szoktunk vinni, és mosogatószer se szokott lenni, de ez már nem tétel.
Lényeg, hogy süssön a nap, legyen kellemes a víz és találjunk egy-két napot ami szélcsendes és ki tudnak futni a kishajók a Navaggioba és a barlangokba.
A kajával kapcsolatban mi úgy kalkuláltunk hogy az érkezés/indulás napján nem főzünk, 3 nap autókázás – nem főzünk, így marad 3 nap amikor ebédre csinálunk tasakos tésztát/levest, de este aztán jöhet a gyros, a souvlaki, a grillezett feta és a tenger-gyümölcsei tál!! icon_lol.gif

Tegnap megvettük a búvárszemcsit, néztem biztosítást (EUB kb 470/nap de ebből adnak még 10% kedvezményt), van már eurónk is, úgyhogy felőlem holnap indulhatnánk is. icon_lol.gif icon_lol.gif

De csak gyorsan eltelik már az a 15 nap, és végre ismét útra kelünk az imádott Görögországba!!! icon_cool.gif icon_cool.gif

Üdv, Zsana

# 5562
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193293 Üzenet linkje2012-08-09 10:40:40  Válasz a #193200. hsz-ra Előzmény #193200

Szia Sancho!

Köszönöm válaszod, azért lényegesen nyugodtam vagyok a leírtak fényében. icon_smile.gif Autót már béreltem 5napra, nagyon jó áron, sztem egy mások által is ajánlott helyen (Merlis Rental). Igazából én is azt gondoltam hogy túl sok időre nem akarok, mert akkor csak ott áll a parkolóban, mikor mi egész napos strandolást akarunk (Mythossal és koktéllal), de a 3 naptól meg féltem, nehogy valami kimaradjon, erős a gyanúm hogy lesz olyan ahová 2x is visszamegyünk és az sem lesz elég. icon_smile.gif
No mind1, tényleg köszi mindent, ha eszembe jutna még valami akkor biztos kérdezek, viszont ha hazaérkezünk akkor a lehető leghamarabb összeállítok egy nyárzáró részletes beszámolót hogy mindenki egy kicsit újra ott lehessen! icon_wink.gif

# 5563
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193294 Üzenet linkje2012-08-09 10:45:57  Válasz a #193230. hsz-ra Előzmény #193230

Szia Anikó!

Mi Neckermann -val megyünk, egy társ irodán keresztül és 11éjszakát maradunk, de irigykedni nem kell, mi is azt fogjuk a 2hetesekkel, mikor a mi időn is lejár, no de erről nem akarok beszélni még icon_smile.gif
Ismertetőjegy, nem is tudom hogy írhatnám le, inkább rakok fel képet ide.
A facebook-ot nem merem közzé tenni, még a végén visszaél vele valaki icon_biggrin.gif

# 5564
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193295 Üzenet linkje2012-08-09 10:56:51  Válasz a #193230. hsz-ra Előzmény #193230

Sikerült a legjobb képet kiválasztanom icon_biggrin.gif
Ebből aztán ha felismersz....icon_biggrin.gif
Rakok másikat...

# 5565
Recii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193313 Üzenet linkje2012-08-09 12:55:05 

..és a cigaretta árakról mit tudtok? icon_smile.gif