Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 373 374 375 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Vivien64 | #193503 Üzenet | 2012-08-11 20:45:16 | Válasz a #193500. hsz-ra
Szia Sancho!

Jaj bocsi igen tényleg, hát egy kicsit szőke vagyok na
mi-tagadás icon_biggrin.gif most már nekem is eszembe jutott icon_razz.gif
Akkor majd figyeljük Minaszt a csacsijával icon_eek.gif
Küldjek képet majd mailen, berakod nekem ide ha megkérlek?
Szió icon_wink.gif
  Vivien64 | #193504 Üzenet | 2012-08-11 20:51:29 | Válasz a #193488. hsz-ra Előzmény #193488
Szia Ildi 22!

Ti is Agiosban voltatok?-olvasom....mi most megyünk majd...mesélj egy kicsit ha van kedved, érdekel...ami igazán érdekelne az-az,hogy az utazási iroda programjaival mentetek vagy az ottani helyivel?-és az milyen volt stb..
Köszi. icon_wink.gif
  Sancho.dl | #193505 Üzenet | 2012-08-11 20:55:13 | Válasz a #193503. hsz-ra Előzmény #193503
Szia Vivien! icon_smile.gif

Minasz nagyon jó fej, már messziről ordít és rázza a szőlőjét icon_smile.gif ott van az ebe is, meg a csacsi icon_smile.gif Nagyon szeret beszélgetni icon_smile.gif
A képet küld el ha gondolod, bár nem lesz olcsó... icon_wink.gif
  Zsana81 | #193550 Üzenet | 2012-08-12 15:18:25 |
Szia Vivien!

Én is úgy látom hogy leszünk páran, sőt a GT oldalán minden szállás telve van, így akkor a busz is tele lesz. Sőt tuti így emeletes busszal megyünk!! Nem baj, majd megint felajánlják hogy lehet maradni egy hetet ingyen (a szállás van ingyen) mint két éve Kefalónián, mert nem fért volna mindenki fel a buszra. Persze mi maradtunk és nem is bántuk meg, nagyon jól telt a második- nem tervezett - hét is... icon_lol.gif icon_lol.gif
Mi 4-en megyünk, majd küldök képet, csak most kicsit el vagyok havazva.
Úgy látom már a 35-40 fokról 'visszaesett' 30 fokra a hőmérséklet, ami abból a szempontból nem nagy baj, hogy nem fogunk rákvörösre égni és nem kell már délelőtt 10-kor bemenni a szállásra mert éget a nap.
Ti megterveztétek már hogy mikor mit néztek meg és hány napra béreltek kocsit??
Már nagyon várom az indulást!!
Üdv, Zsana
  Ildi72 | #193551 Üzenet | 2012-08-12 15:29:23 | Válasz a #193504. hsz-ra Előzmény #193504
Szia Vivien!
Mint írtam Agios-ban voltunk,a Georgina apartmanban.Elég sok helyen nyaraltunk már,párommal szerelmesei lettünk Görögországnak,de még nem csalódtunk úgy mint Zakhyntoson.Elég problémás volt már az utazás,és a szállás elfoglalása.Majdnem 8 órát vártunk a szobára,és ha reklamáltam az idegenvezetőnél azt a stílust nem felejtem el, amit és ahogyan válaszolt.Ezek után párommal úgy döntöttünk,hogy nem megyünk semmilyen fakultatív programra,így nem voltunk kirándulni se az irodával, se a helyi irodával.Maga Agios Sostis nem egy igazán kiépült hely,nincs sok üzlete és nem sok látnivalója van.Ha bazár sort szeretnél akkor át kell mennetek Laganasba.Strandja sincs rendesen kiépítve,és ráadásul koszos is.Szerettük volna megnézni a híres diszkó szigetet,ami félig sikerült,mert mikor felmentünk a sziget tetejére,hogy megnézzük milyen a kilátás,fizetni kellett volna,ugyanis nem ingyenes.Én nem mondom,hogy nincs szép helye Zakhyntosnak,de ez nem jött be.Tényleg arra jó,hogy kipihend magad.Remélem nektek jól sikerül,és nem jöttök haza csalódottan.Tiszta szívemből kívánom,hogy jól érezzétek magatokat.Nem csak nekünk volt ez a véleményünk,a csoportból más is megjegyezte,hogy ez nem jött be.Még annyit,hogy az idegenvezető nem vett részt minden kiránduláson,ezt mesélték.
  Andrea1970 | #193556 Üzenet | 2012-08-12 16:48:06 | Válasz a #193551. hsz-ra Előzmény #193551
Szia!

Mi is a Georginába megyünk a jövő héten. Bár nem tervezem hogy az utazási iroda által szervezett programokra menjünk. Ebben a fórumban nagyon sokan javasolták, hogy saját szervezésben menjünk a szigetet felderíteni, sőt rengeteg helyett is javasoltak. Mi kocsival megyünk és magunk akarjuk felfedezni a szigetet.
Arra lennék kíváncsi, hogy a Georginához tartozó étteremben etetek-e, milyen a kiszolgálás. A Garndtoursos fórumon igen negatívan írnak róla. Van saját tapasztalatod? A tengerparton van-e lehetőség pl. banan,fánk, vagy valamilyen vízi sport kipróbálására? Nekem a kamasz gyerekeim imádnak új dolgokat kipróbálni. Esetleg megírhatnád, hogy tényleg létezik-e a klíma és minden szobában a széf? A wifit tudtátok-e használni a szobában vagy az erkélyen? Csak azért lennék kíváncsi, mert tavaly horvátban is azt írták, hogy létezik, aztán nem volt. Ráadásul, mi kaptuk meg legutoljára a szobát mert egy fiú társaság nem akarta a szobát átadni, aztán mire átadták romokban hevert a szoba. 5 takarítónő 2 órán keresztül takarította, mire beköltözhető lett. Ott sem volt topon az idegenvezető, mert gyenge volt a fellépése a srácokkal szemben. Sőt még bratyizott is velük, pedig a falat is összekenték ürülékkel, véres volt minden, összetörtek mindent. Én meg 3 gyerekkel hulla fáradtan vártam a szobánkra icon_cry.gif
  Vivien64 | #193562 Üzenet | 2012-08-12 19:37:35 | Válasz a #193551. hsz-ra Előzmény #193551
Szia Ildi 72! Értem, hát majd meglátjuk,mondjuk az rossz ha nincsen sok néznivaló mert akkor mindennap Laganasba megyünk icon_smile.gif de majd feltaláljuk magunkat...köszönöm a jókívánságaidat icon_smile.gif majd ha hazaérkezem mesélek...szióka! icon_biggrin.gif
  Ildi72 | #193567 Üzenet | 2012-08-12 19:51:13 | Válasz a #193556. hsz-ra Előzmény #193556
Szia!
Kétszer ettünk az étterembe,elfogadható volt a kiszolgálás,talán azért,mert egy két szót beszéltem görögül velük,a mennyiség pedig nem sok.Viszont van egy nagyon jó étterem,a parti sétányon,önkiszolgáló és annyit szedhetsz magadnak amennyit akarsz,elfogadható árak is vannak.Mint írtam a strandja nincs úgy kiépítve,tehát nagyon kicsi,így nincs lehetőség vízi sportra,ahhoz át kell menni Laganasba.A szobánkban nem volt széf,mert a legfelső emeleti szobákban nincs.Wifi csak az étteremben van,ott tudjátok használni.Strandra visszatérve lehet,hogy egy év alatt azért változott valami.
  Vivien64 | #193568 Üzenet | 2012-08-12 19:59:35 | Válasz a #193550. hsz-ra Előzmény #193550
Szia Zsana! Most remélem már megfogod kapni a hozzászólásomat mert már egyszer írtam neked csak a rendszer nem küldte el egyéb okok miatt icon_confused.gif
Gondolod,hogy emeletessel mennénk? Hú de buli lenne icon_razz.gif
Bár megmondom őszintén a 24 órás buszos utat valahogy nem várom de majd lesz valami icon_wink.gif Csak rossz időnk ne legyen!! Az nagyon gáz lenne icon_confused.gif
De jó is lenne 2 hétig lent lenni de sajna a mi esetünkben nem lehet a lányomnak kezdődik a közép suli, most lesz elsős gimis, nem hiányozhat az elején már, talán legközelebb ha lesz rá lehetőség...
Hogy van-e már tervünk?? Én állandóan tervezek a családom többi tagja a spontán dolgokat szereti....egyébként én tervezek autóval egy sziget körüli utat aztán a Marathonisssi szigetre szeretnék eljutni, Keribe stb...már megkötöttem a biztosítást is....az emailcímemet felírtad?
Ti mit terveztek? Üdv: Vivien icon_wink.gif
  Szaborsoka | #193615 Üzenet | 2012-08-13 13:06:41 | Válasz a #193425. hsz-ra Előzmény #193425
Szia Sancho!
Köszönjük az infókat, most olvastam az élménybeszámolódat, így egy csomó kérdésemre választ is kaptam. icon_biggrin.gif Mi is a Holiday Lines-al megyünk augusztus 31-én a Blue Waves-ba. Ezek szerint nincs mikró és kávéfőző, viszont kapunk törölközőt. Szivacs és mosószer van? Mennyire felszerelt a konyha? A közelben van esetleg olcsóbb szupermarket? Ha bérelünk robogót, akkor az apartmannál letudjuk valahova láncolni?
Olvastam, hogy nem mentetek fakultatív programra az irodával, de esetleg más utastól nem hallottál róla véleményt? Sajnos nem erősségünk az angol nyelv, így aztán az utazási irodával szeretnénk majd a Navaggio öbölhöz menni.
Üdv, Orsi
  Norti | #193632 Üzenet | 2012-08-13 17:51:14 | Vassilikos
Hello, üdv. mindenkinek.
Pénteken indulunk Zakynthosra, pontosabban Vassilikosba.
Van valakinek valamilyen tapasztalata a várossal kapcsolatosan?
Szeretnénk valamilyen járgányt is bérelni pár napra, de nem tudom, hogy a városon belül ez lehetséges-e egyáltalán. Eddig quadban gondolkodtunk, de a leírások alapján ez elég veszélyes is lehet....
  Stoke | #193636 Üzenet | 2012-08-13 19:10:35 |
Sziasztok!

Párommal mi Argassiban voltunk a Krinas apartmanban, aug. 7-én jöttünk haza. Picit minimál volt az apartman, de annyi időt nem töltöttünk ott, hogy ez annyira számított volna, nekünk elég volt.
Mi is béreltünk motort és autót is. A motort 15€-ért kaptuk meg és 1 napra béreltük. Az autót 5 napra béreltük ugyanonnan, ahonnan a motort is, 30€/nap-ért. Ez az összeg tartalmazta a teljes biztosítást, önrész nélkül. A motornál volt egy minimális önrész, arra már nem emlékszem mennyi, de azt nem is lehetett anélkül kérni. Szerintem érdemes kérni a biztosítást, mert én tapasztalt vezetőnek tartom magam, de sajnos sokszor nem ezen múlik, valamint a görögökről tudni kell, hogy számukra a gépjármű csak használati eszköz, nem nagyon törődnek vele és ha esetleg kárt okoznának, képesek akár azonnal tovább menni, mintha mi sem történt volna és ilyen esetben nem lehet bizonyítani, hogy nem te okoztad a kárt.
Mi így jóval kevesebbért béreltünk, mintha a kitelepített idegenvezető által kínált járműveket béreltük volna.
Az autó kis kategóriás volt, egy Hyundai Athos, de igazából mindenhova elvitt minket, semmi gondunk nem volt vele. Mielőtt elhoztuk megnéztük, hogy minden rendben van-e rajta (fékek, lámpák, gumik).
Az utakról még annyit, hogy szerintem teljesen jól járhatóak a teljes szigeten, akár motorral, akár autóval. Mi egy 80ccm-s motorral is elmentünk majdnem a sziget legészakibb pontjáig minden gond nélkül, bár a térképek által legrosszabbnak mutatott utakon nem biztos, hogy mindegyiken boldogultunk volna, viszont az autóval ott sem volt semmi gond.
Számunkra meglepő volt, hogy közlekedés szempontjából talán a Vassilikos félszigeten kell a legóvatosabban menni, mert nagyon szerpentines, illetve az utak picit csúszhatnak, valamint ez a legforgalmasabb része a szigetnek. Az idegenvezetőnk is azt mondta, hogy leginkább ott szokott baleset lenni. De egy kis odafigyeléssel ott sincs semmi gond. Viszont a nyugati oldal, ahol a hegyek vannak, a híresztelésekkel ellentétben, teljesen jól járható, és forgalom is alig volt, a főszezon ellenére.
Amivel mi pórul jártunk, az hogy vasárnap nem közlekednek buszok a szigeten. icon_mad.gif
  Norti | #193645 Üzenet | 2012-08-13 20:28:45 | Válasz a #193636. hsz-ra Előzmény #193636
Köszi az infókat.
Merre jártatok pontosan, mi tetszett a legjobban?
  Sancho.dl | #193647 Üzenet | 2012-08-13 20:33:21 | Válasz a #193615. hsz-ra Előzmény #193615
Szia Orsi!

Örülök, hogy sikerült segítenem icon_smile.gif Szivacs sajnos csak a tengerben van, illetve a bazárban icon_smile.gif Mosószert sem tartanak. Ezeket vinni kell. De van hajszárító icon_smile.gif
A konyha alapfelszereltésgű, elvileg az albumomban van róla kép, illetve látszik egy picit. vannak tényérok, kis lábasok, evőeszközök, tányérok, de gondolom úgy sem otthon akartok kajálni. Annyi jó és olcsó étterem van icon_smile.gif
A közelben 3 szupermarket van. Az első szemben a bejárattal icon_smile.gif A másik kettő egymás mellett, kb 20 m-re icon_smile.gif El sem fogo téveszteni icon_smile.gif Mi a legnagyobba a Hermésbe mentünk. Ez a srága, majd megismeritek icon_smile.gif
Elvileg le lehet láncolni, de nem érdemes. Senki nem fogja bántani. Ha bárki el akarná vinni, meszire úgy sem jutna vele, mivel ez egy sziget. Kölcsönzött motort felismerik, ott van a rendszáma, azonnal lebukna icon_smile.gif Nem fogják bántani, ezenkvül a Blue Wavesben van recepciós, aki időnként kimegy és körbenéz...
Ezenkívűl még este is járkálnak az utcán. Majd meglátjátok hogy minden jármű ott van hagyva az utcán a kutya nem nyúl hozzájuk icon_smile.gif
Nem hallottam semmit az iroda által szervezett utakról, csak hogy drágább mintha maszek módon mennétek, de ha nem beszéltek angolul, akkor inkább úgy menjetek. Ezt már az első nap elmondják merre mennyiért lehet menni. A talik a Zante park hotelnél vannak, ez a BW utcájának a végén van. Remélem egy picit megint tudtam segíteni icon_smile.gif
  Stoke | #193669 Üzenet | 2012-08-13 23:14:30 | Válasz a #193645. hsz-ra Előzmény #193645
hűűűű, hát sok helyen jártunk, szinte mindenhol... 6 gépjármű-bérléses nap alatt 700 km-t mentünk
Voltunk Askos-ban az állatparkban szarvast és mosómacit etetni, láttuk az 1000 vagy 2000 (erről megoszlanak a vélemények) éves olajfát, voltunk a nyugati oldalon minden neves beach-en és Kampiban, ahol biztos gyönyörű a naplemente, de sajnos nem volt már rá időnk, bejártuk az egész Vasilikos félszigetet, kivéve, ahova nem lehet menni, mert sok a teki-fészek és le van zárva, viszont a teki múzeumban láttunk és hallottunk sok érdekességet, felmentünk a félsziget legmagasabb pontjára a kolostorhoz, néztünk naplementét Keri-ben, és láttuk a legnagyobb görög zászlót is, jártunk a fővárosban nappal és este is, de sajnos amikor este voltunk, hogy fényképezzünk (Bochaliból, a főváros felett), nem világították ki a templomot, fürödtünk a záptojás szagú forrásoknál Xigiában, néztünk tekiket Agios Sostisban (Sotirist és egy pajtását is játék közben, amikor már minden túrista elment), valamint jártunk az északi pontján a szigetnek, ahonnan hajóval mentünk a kék barlangokhoz és a Navaggio-hoz, ahol még valami hajóroncs is volt... icon_biggrin.gif de fentről is megnéztük alaposan...
és természetesen sok finomat ettünk és ittunk, ajánlom mindenkinek Argassiban az ETHNIK (!!!) nevű helyet, a legfinomabb görög konyha, és a Peppermints nevű éttermet, ahol szintén finom ételek vannak
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 373 374 375 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu