Igen,itt a Hellászon a Hydra topikot is szoktam nézegetni.
Valószínűleg lesz robogóbérlés... Én nagyon szeretném,Melinda meg még nem tud róla...
Eldöntöttem,hogy jövőre fejest ugrunk az Ibusz Alkudj és Nyaralj akciójába. Szeptemberi közepi indulással,repülővel idén 54 ezer Ft volt csak reptéri illetékkel és transzferrel együtt...
És abban benne van Kréta,Rodosz,Korfu,Zakinthos,Kefalónia.... Ebben a sorrendben jöhetnek....
Kb. milyen levegő-és tengerhőmérsékletre számítsunk szeptember 17 és 28 között Pargán?
Szeretnék infót kérni azoktól,akik már jártak ott ebben az időszakban.
Félek,hogy már hűvös lesz a víz,ami nekem a halálom....
Köszi !
Theia!
Probáld megkeresni az előbbi hozzászolásom,abban irtam arról amit kérdeztél.Mi IX.13-25 között voltunk Pargán.Amikor nem csavarogtunk fürüdtünk,de az egyéni kinek mi a hideg.Van olyan mikor bemész hideg aztán meg nem akar kijönni az ember,mert megszokta.De sajnos már ezek a szeptemberi nyaralások se olyanok mint régen.15 év távlatában bizton állitom,de mi ezt a turnust szeretjük.Ha ugy érzed nem elég jó a viz,annyi látnivaló van nem fogtok unatkozni
Hát énis ebben az időszakban voltam, de sosem éreztem hidegnek a vizet, szerintem éppen ellenkezőleg szeptemberre jobban felmelegszik.
Az idő meg szinte végig olyan volt kb, mint most itthon.
Emléxem vittem pulóvereket de egyszer sem vettem fel őket, talán még a melegítőnadrágot se.
Annyi volt hogy egy este jött egy nagyon nagy eső pont vendégül láttunk egy buszon megismert párt spagettire
de olyan erős zivatar jött hogy az amúgy fedett és elég nagy teraszról be kellett hoznunk az asztalt mert szinte teljesen bevert a víz.
Rita innen a fórumról később mesélte, hogy a görögök boldog új évet kívántak aznap este egymásnak a városban annyira szokatlan
náluk ekkora zivatar.
Ezenkívül egy délelőtt volt felhős az idő de akkor is kb 10 körül már a városban császkáltam rövidnadrágban és délutánra már ismét ragyogó nyári idő lett.
Annyi még hogy azon a részen ahol elvileg a kis patakok folynak be a tengerbe hidegebb, de pl ezt én a Valtos elején egyáltalán nem éreztem,
lehet hogy a közepén valamennyire lehet.
Én minden nap fürödtem volt mikor szinte ki se jöttem a vízből csak kicsit mikor megéheztünk.
Mi szept.13-25 között voltunk.Nagyon jó meleg volt a viz.Egy napot nem fürödtünk,mert borus,szeles,esős nap volt. 17,19,21 ezeken a napokon vagy de,vagy du.volt eső,de ez csak futó,és aztán lehetett menni a strandra.Előszezonba sose megyünk,pont a fürdés miatt.
Köszi Manyi!
Megtaláltam,erre gondoltál,ugye?
Ez biztatóan hangzik....
Breki!
Az jó,ha olyan az idő,mint most itthon!!!
Abban reménykedem,hogy hosszú,meleg nyárutó és ősz elé nézünk.
A Valtos elejének a város felé eső szélét érted?
Amúgy melyik része a homokosabb?
És ilyen hirtelen váltott Pargán felhős idő volt, Gaios-on pedig szép napos időnk lett,
de visszaérve Pargara már ott tis szép idő volt így még aznap is fürödtünk.
Még egy felhősen indulóra emléxem mikor a Jón szigeteki kirándulásra mentünk,
de ottis mire Porto Katsiki-re értünk már nagyon jó idő volt alig vártuk hogy vízbe ugorhassunk a hajóról.
Igen ahogy lejövünk a lépcsőn vagy a Sakistól a rövidebb úton.
Erről, hogy melyik része homokosabb írtam korábban egy hosszabb leírást elég sok képel.
Az eleje apró kavicsos ami jobb sztem. mint a homok előtte én se hittem volna, hogy ezt mondom, de tényleg így van, olyan kényelmes rajta feküdni és nem megy bele mindenhova a homok.
A homokosabb rész inkább a kikötő felé van, arra inkább csak sétáltunk a közepén meg kicsit talán nagyobb kavicsos.
De igazából nem lehet pontosan elválasztani, deha igazi homokos tengerpartot keresel akkor az Ammoudia.
Tegnap jöttünk meg Pargáról.
Minden nagyon szép, az idő is remek volt.
Oda és visszafelé is kísért minket az eső, de Pargát teljesen kikerülte.
A tenger kellemes, melegnek nem mondanám, de kis úszkálás nagyon jól esik a tűző napon.
Voltunk 3 hajótúrán.
Paxos - Antipaxosos nem nyerte el a tetszésem. Egy helyen megálltunk fürdőzni, sajnos elég kevés időre. A kék barlangokat csak megnéztük, nem lehetett kiugrálni a vízbe. Aztán kikötöttünk és körül lehetett nézni a szigeten.
Aeolussal 30 euroért lehetett menni az Acheron folyóhoz, mi a kikötőnél vettünk jegyet 10 euroért. A kapitány többször átadta a kormányt az utasoknak, én is vezethettem a kishajót, nagy élmény volt. Jó sokáig hajóztunk a folyón, visszafelé kikötöttünk egy kis faluba, és utána mentünk a Lichnos strandra. Hazafelé 2 óránként jött hajó, az utolsó 6kor indult.
A legjobb az Ión szigeteki hajózás volt. Nidri Starral mentünk, indulás után nem sokkal 3 delfin úszott a hajó mellett.
Kikötöttünk Kefalonián, majd Ithakán. Ithakán fantasztikusak a halételek!
Tintahalat és apró halakat ettünk, nagyon nagyon finom volt. Ott javasolják az ebédelést, mert jóval olcsóbb mint más megállóknál.
Porto Katsikin is strandoltunk, gyönyörű, de nagyon hideg a víz.
Megálltunk még a Scorpion szigeteknél, ott is lehetett a hajóról a vízbe ugrálni, mint Porto Katsikin.
Aeolussal 40 euro volt, mindenképp megérte.
Pargán a kikötő gyönyörű, nagyon hangulatos. Lényeges árkülönbségek vannak az éttermek/bárok között, érdemes szétnézni, mielőtt választ az ember.
Üdv Cirmice!
Én is köszi a beszámolót! Rádzúdítom a kérdéseimet.
Engem az Acheronos hajókázás érdekelne.
Mennyivel előtte vettétek meg a jegyet?
A kikötőben vagy a hajón lehet megvenni?
Mi volt a hajó neve,amivel mentetek?
Mennyi ideig tart ez a program?
Utána kitesznek a Lichnoson,és vége?
Valamint a kaja-italárak és a bolti árak is érdekelnének.
Köszi:Betti