Ha jól tudom, a fabia betöltőnyílásánál van egy kis fekete szelep, ami a tank hullámzáscsökkentő lemezei közé szorult levegőt engedi ki a szabadba. Ezzel tényleg lehet (a mikéntjét nem értem ugyan...) némi üzemanyagtöbbletet juttatni a tankba. Viszont, ha megfigyeled, ha hosszú út után nyitod a tanksapkát, a tankban vákum keletkezett. Több üzemanyag nagyobb térfogat nagyobb vákum. Nem lesz baja a tanknak
Ez így elsőre logikusnak látszik, de mégsem. A Fabiának vákuumformázott műanyagtankja van, így nincsenek benne hullámtörők, ergo a levegő sem szorulhat közéjük.
A szelep a tank tágulási tartályából engedi ki a levegőt, ez a rendszer, vagy 20 éve része szinte minden VW-nek és származékainak.
Olyankor érdemes teletölteni, ha utána megy az ember legalább 40-60km-t. Teletöltve és napon hagyva az autót, rövidesen benzinben úszik a környék.
A sapka levételekor azért "cuppan", mert az EVAP rendszer (ami egy környezetvédelmi felszerelés) nyomáscsökkentést csinál benne. Az előírások értelmében a tank nem párologhat a szabadba, mivel ez is környezetszennyezés. Amíg kisebb a belső nyomás a kintinél, addig kifelé nem nagyon jön semmi, valamint ezzel a nyomáscsökkentéssel ellenőrzi a tank tömítettségét.
Összeszívni az üzemanyag fogyása okán nem fogja a tankot, mivel kintről befelé bejuthat a levegő a szellőztető rendszeren keresztül.
Triznyák!
Nem mindenki utazik minden évben Görögo-ba sajna.Főleg va naki életében először mer neki vágni a nagy útnak és ennek a fórumnak pont az ajánlás lenne a helye
Nem igazán értem, hogy mit akarsz! Ha valamire kíváncsi vagy, azt kérdezd meg, bizonyára lesz rá válasz, de eddig semmi ilyet nem kérdeztél. Valamint az információk tömkelegét tartalmazza már a fórum. Újakat meg új tapasztalatok hiányában egyelőre nem lehet várni. Amúgy szívből ajánlom a görög nyaralást/utazást!
Bizony tavaly az idegenvezetőnk mesélte, hogy két egyénileg utazó családból csak az egyik érkezett meg a másik Skopjéban maradt mert lefáradt a vas. Tőle vártak segítséget az autószereléssel kapcsolatban. Nem igazán értette, hogy mit tudna segíteni. Igazából én sem.
#1311342010-04-14 07:50:24 Válasz a #131098. hsz-ra
Szia!
Miféle biztosítás az amit kötsz rá külön? Pl. hazaszáll. fizetésre?
Mi 2 autóval (2xFábia) megyünk. Az egyiken még van assistance szolg.tatás de a másik egy 2003 Fábia ami szüleimé. Arra Cascot szeretnének kötni mindenféleképp, de ezen felül mit érdemes még?
"Nemzetközi Z.k. + Jogsi az lesz." Így döntött a csapat..
- Még 1 kérdés: MK.Denárt szerintetek lehet rendelni kecskeméten valamelyik pénzváltóban? Vagy lehet spontán van is?