Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5626
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213949 Üzenet linkje2014-03-07 10:44:59  Válasz a #213948. hsz-ra

Szia Peti,

ez attól függ, hogy neked mi a prioritás.

Nekünk a Filio a nyerő, mert nagyon jó helyen van (mégis csendes), kocsma, kávézó, taverna, buszmegálló, pékségek (2db) és turista-infó 2 perc sétára, kikötő (ami Lefkadán fontos!) 3-4 perc, bolt 5-6 perc.

Elvileg a másik apartman (mi ott nem voltunk) jobban néz ki belülről, medencéje is van, viszont elmondások alapján kb 20-25 perc besétálni onnét Nidri központjába.

# 5627
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213950 Üzenet linkje2014-03-07 11:02:04  Válasz a #213948. hsz-ra Előzmény #213948

Csak mert sürgős válasz kell: Filio! Röviden: a Sun Rise másfél km séta Nidritől Bővebben: rengetegen megválaszoltuk már ezt a kérdést, a legegyszerűbb, ha alul a keresőbe beírod valamelyik nevet, és a kapott találatokat érdemes végigolvasni. És Filioban a felújított apartmanokat kérd.
# 5628
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213953 Üzenet linkje2014-03-07 11:39:59 

kiss.peter5 írta:

Filió ,vagy Sun Rise?

Ha autóval mentek vagy ott béreltek járművet az ott tartózkodás idejére akkor Sun Rise, de ha nem akkor Filió.

# 5629
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213955 Üzenet linkje2014-03-07 12:05:06  Válasz a #213953. hsz-ra Előzmény #213953

Szerintem autóval sem jó ötlet a Sun Rise, esténként akkor is másfél óra séta oda-vissza, erre az auto sem megoldás!! Mit csinálsz este az autóval, ha azzal mész a városba kajálni? Persze ha hazaérve a napi programból ki sem akarsz mozdulni a Sun Rise-ból, akkor esetleg, mert az apartmanjai tényleg szépek, de én eddig ahány ott lakóval csak beszéltem, mind azt mondta, hogy a bejutás miatt máskor nem választaná. Persze biztos vannak ellenérvek, meg akik nagyon szerettek ott lenni, azok is megírhatnák a tapasztalataikat! Mi filiósok csupán az egyik oldalt ismerjük icon_smile.gif
# 5630
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213956 Üzenet linkje2014-03-07 12:13:55  Válasz a #213955. hsz-ra Előzmény #213955

Autóval azért be lehet jutni és szinte parkolni is bárhol tudsz a sétálóutcát leszámítva, mert ott ugye nem lehet este közlekedni, de egyébként ha irodával utaznak nem hiszem, hogy autó lenne, mert aki kocsival megy sokkal jobban jár ha egyénileg intéz valami jó kis szállást, olcsóbban. icon_smile.gif
# 5631
Kiss.peter5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213957 Üzenet linkje2014-03-07 12:33:42 

Köszi skacok ( Hidalgo Maci , Konyu )a gyors válaszokat !
Pont a ti véleményetekre voltam kíváncsi .
A Filiót fogom így választani .
Vaciláltam a medence miatt . De a távolságot mint üveggolyót nem akarom megkapni !
Szerintem biztos van a központ környékén is olyan hely medencével ahová bemehetek esetleg.
De ha nem hát nem.
Július 15 -megyünk egyébként.
Jó meleg lesz.
Irány Lefkada !

Köszi mégegyszer !

üdv.

Péter

# 5632
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213960 Üzenet linkje2014-03-07 13:31:24  Válasz a #213957. hsz-ra Előzmény #213957

Meg egyébként is minek medence ha ott a tenger: icon_eek.gif
# 5633
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213962 Üzenet linkje2014-03-07 13:34:30 

Én sem értem minek medence, ha ott a tenger. Mi nem medencéztunk soha, viszont lattuk, hogy hasznaljak az emberek.
# 5634
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213964 Üzenet linkje2014-03-07 13:47:15  Válasz a #213960. hsz-ra Előzmény #213960

A medence max tartós rossz idő idejére és gyerekek energiáinak levezetésére jó - erre akkor jöttünk rá, amikor Paleokastritsán a 90-es évek elején még 2 izgága viziszörny gyermekünkkel futottunk bele egy olyan viharos napba, ami után a júniusi egyébként sem túl meleg tenger úgy 15 fokosra hűlt le, és pár perc sznorizás után a hidegtől fájni kezdett a szemem icon_smile.gif A gyerekeket meg így már bele sem mertük engedni, de a szelet ki kellett fogni a vitorlából, mert elszabadult volna a pokol!! Na meg ha az utolsó napon korán bepakoltatnak a buszba, de az csak később indul haza, és van még pár szabad órád - na akkor egy utcsó frappézás egy közeli medencénél, az még lehet opció. De tény, hogy tengerparton nem életszerű számomra sem a fürdőmedence - persze sokfélék vagyunk, és szerencsére ez nem eldöntendő kérdés, kinek mi tetszik icon_smile.gif
# 5635
Kiss.peter5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213970 Üzenet linkje2014-03-07 17:58:49 

Szóval !
Papírom van arról ,hogy Július 15.-n Lefkadára utazom.
Elmagyarázom a medencét.
Sok éve járjuk Görögországot . Mindig csak szerényen.
Viszont tavaly Kefalónián voltunk.
A szállásunktól ( Renieri) nem messze volt egy ilyen medencés hely . Ahol fogyasztás mellett fürdőzhettünk stb. Nem volt drága 3 pénz volt egy Mohito .
Első alkalommal adtam 1 E jattot . A srác egész héten integetett ha meglátott.Csak 2x voltunk . Ez jól esett délutánonként.
Illetve az utolsó nap.
Ez viszont kifejezetten hasznos volt.
Ilyenkor mindenki tiszta ideg , nyűgös. Be van pakolva . Tudjuk ,hogy délután indulunk. A parton nem igazán tudunk ellenni. Így délben felmentünk még ide. Volt tusoló , wc , minden . Közben szürcsültem a Mohítót. Kényelmes volt. A többiek ott toporogtak 1 közös szobával.
Felcsillant a szemem , hogy esetleg a Sun Rise ilyen szolgáltatással rendelkezik.
Ha jól nézem a műhódot , akkor a szomszéd utcában van egy ilyen lehetőség . Majd bevizsgáljuk.
Értitek?
Kényelem , nyaralás !

# 5636
Kiss.peter5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213971 Üzenet linkje2014-03-07 18:12:02 

Még annyit .
Most ezzel biztos vitát indítok.
Igazából szerintem se kell a medence.
De mivel emberek vagyunk kezdem látni a hasznosságát.
Ott ahol senki se tud belekötni a partba . Tutira nem nagyon lehet találni ilyen helyeket.
Csak a többcsillagos szállodákban.
De ott ahol a part nem 100% . Tehát megosztja a népet. Mert hirtelen mélyül , kavicsos , hideg stb.
Ott egyből találni Ilyen invitáló lehetőséget.
A másik , hogy 3x biztos nincs már kedvem lemenni a partra. Lemegyek reggel . Délben felmegyek , mert szétégtem. Du lemegyek maradok 2órát, vagy többet. Az este még messze van . Mivel nem vagyok fiatal , aki elfocizik , vagy röpizik a parton estig ,inkább beülök még egy ilyen helyre is.
Ezt is csak egyszer kell kipróbálni.
Azután keresi az ember .
Kell ez is !

# 5637
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213975 Üzenet linkje2014-03-07 19:02:34  Válasz a #213971. hsz-ra Előzmény #213971

Ha nem nagyon kirándulgatsz és olyan helyen van a szállás ahol nem a legszebb a part, akkor okés a medence. Az viszont számomra nem világos hogy a szobában való toporgásnak mi köze van a medencéhez, mert ha nem medencés volt az apartman akkor is be tudsz ülni bárhova az utolsó nap, vagy még tudsz csinálni mást is a busz indulásig. icon_smile.gif
# 5638
Djbobo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
186 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213976 Üzenet linkje2014-03-07 19:02:47  Válasz a #213038. hsz-ra Előzmény #213038

Szia Raven! Agiofili autóval tényleg nem megközelíthető. Attól függ meddig jutsz el, hogy milyen magas a kocsid icon_smile.gif. a mienk elég alacsony úgyhogy feladtuk és gyalog mentünk, kb 1 km-t . a kocsit az út szélén hagytuk, a poron kívül nem volt baja. De motorral sem leghet teljesen lemenni ott is van még egy gyaloglós lefele vezető rész. Vassilikin laktuk mi is tavaly, egyszer vizitaxival is átmentünk így lényegesen könnyebb volt! icon_smile.gif
Mi mindig a Yanni nevü Gyrosonál ettünk, be is lehet ülni, a kikötőnél a kanyarban van. Nagyon jó fejek, próbáltak magyarul tanulni tőlünk, a kaja is finom, nem elegáns hely olyan igazi görög, de bátran ajánlom.

# 5639
Kiss.peter5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213977 Üzenet linkje2014-03-07 19:22:45  Válasz a #213975. hsz-ra Előzmény #213975

Kedves Maci !
Pont ezt próbáltam magyarázni .
Nem toporogtam a szobában többiekkel , hanem feltaláltam magam.
Szerintem ez a legjobb kifejezés.
Most pedig ezzel a tapasztalattal kicsit keresem is ezt a lehetőséget.
Ezt bevallottam.
De mást mondok . Ha pl nyersz a lottón sokat .Befizetsz egy szállodába.
Ki se próbálod ? Mert ott van?

# 5640
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213978 Üzenet linkje2014-03-07 19:28:40  Válasz a #213977. hsz-ra Előzmény #213977

a medence nem pénzkérdés, rendre lehet ugyanazért az árért találni ilyet is, olyat is. ez is csak egy szolgáltatás, lehet, h egy medencével nem rendelkező hely pótolja ezt mással. például, jobb helyen van, akár.

tőlem egyébként nem a medence hanem az egy helyben maradás áll távol. így olyan se fordulhat elő, h egy nap 3x kéne lemenni a tengerhez-maximum, más és más parthoz. icon_smile.gif viszont sztem is ezerszer kellemesebb és nagyobb élmény a tengerben fürdeni, mint egy klóros, tisztított medencében.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 375 376 377 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu