Korfun volt sok meredek helyzet, széles úttal pedig talán csak Korfu városban találkoztunk, pedig mentünk minden felé. De akkor Thassoson ezek szerint jó az út. Köszi!
#2440742017-05-14 11:59:50 Válasz a #243786. hozzászólásra
Igen, köszi!
A fórumot most sikerült végigolvasnom, sok hasznos infóval gazdagodtam. Kijegyzeteltem mindent ami számunka fontos lehet. A képek közül is nézegettem már meg párat, sok mindenben segítettek azok is. Alig várjuk már, hgy mehesünk
Az Ypsario meghódítása érdekelne... tud valami részletes leírást? Az érdekelne, hogy autóval meddig lehet felmenni? Nem dzsippel, hanem normális személyautóval. Mennyi idő kb. a túra? Mennyire kemény, mondjuk az Olympos-Mytikas-hoz képest (ha volt már valaki)? A Thassos-hu-n 2011-es írást találtam csak...
Nagyon köszi!
..Az Ypsario meghódítása érdekelne... tud valami részletes leírást? Az érdekelne, hogy autóval meddig lehet felmenni? Nem dzsippel, hanem normális személyautóval. ... A Thassos-hu-n 2011-es írást találtam csak...
Nagyon köszi!
Ezt bizonyára olvastad:
autós: Link
gyalogos (saját írás):
Link
A sziget hegyi útjai-útviszonyai minden évben mások, a téli-tavaszi időjárás viszontagságainak köszönhetően. Van, hogy személyautóval nem is járhatóak. Mi dzsippel és gyalog jártuk meg a hegyet. Személy szerint sem saját, sem bérelt személyautóval nem vágnék neki. Csak dzsippel.
Szeretném ajánlani oda-vagy visszafelé Filippi megnézését.
Filippi volt Európa földjén az első város, ahol Pál az evangéliumot hirdette és egyházat alapított.
Képek az ókori városról: https://hu.depositphotos.com/5503336/stock-photo-philippi.html
Mi hazafelé néztük meg! Csodálatos a több ezer éves város romjai között barangolni.
A mostani Filippi helység nem ott van ahol az ókori volt, pár km a távolság.
#2441412017-05-17 08:28:02 Válasz a #244137. hozzászólásra
Aki Thassoson, vagy arrafelé nyaral, valóban megéri Philippibe is betérni. Mi is hazafelé tettük ezt meg, pár óra kell a bejárásához, a múzeuma is szuper. Aki szereti a ókori emlékeket, annak kötelező. De Thassoson is lépten-nyomon bele lehet ilyenekbe botlani, ott sincs hiány ebből.
#2441522017-05-17 17:22:45 Válasz a #244143. hozzászólásra
Szia!
Mi voltunk ott 2013-ban. Maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. Szuper a medencéje is. Kedvesek a házigazdák. Normál felszerelésű studióban voltunk, mint az átlag görög szállásokon megszokott. Én csak ajánlani tudom.
Sziasztok . iden mi is Thassoson nyaralunk. alig egy honap maradt az indulasig. kicsit szokatlan kerdesem lenne hozzatok. mi mar nyaraltunk a szigeten 2014-ben, de a segitsegetekre lenne szuksegem. szeretnek vasarolni novenyeket/fakat, tudtok e olyan helyrol Thassoson, ahol arulnak ilyesmit? a neten keresgelek, de semmit nem talalok. Visszaemlekezve ottletunk alatt sem talalkoztam ilyen uzlettel. tudna esetleg valaki segiteni?
Sziasztok!
A helyi látványosságokkal kapcsolatban kérdeznék. Van egy kis kavarodás bennem, miután elér az ember a kolostorig. Onnan ugye jól látható a Livadi Beach. Egy élménybeszámolóban olvastam viszont az Arcangelos Beach-ről, ami nekem képek alapján olyan, mint a Livadi Beach... ez a kettő egy és ugyanaz?
A másik hasonló jellegű kérdesm, az Arsanas-öböl, és az Astpas beach... ez is ezen a területen van, és ugyanúgy néznek ki.... Szóval azt szeretném csak tudni, hogy 2 strandról beszélünk, vagy 4-ről?
A másik kérdésem, hogy vacsi szempontjából mit érdemes választani, ahol kiadós az étel, finom, és a kedvezőbb árfekvésű kategória? Ez gondolom még mindig 7-8 EUR átlag...
Köszi
Én tavaly nyáron személyautóval (Mazda6) mentem fel a Maries vízesést is útbaejtve. Majdnem végig felmentünk minden gond nélkül, a kuplungot féltettem, mert sokszor csúsztatni kellett de nem lett baja. Mindenki azt mondta, hogy nem lehet személyautóval felmenni, oda kell figyelni de nem lehetetlen.
#2441762017-05-18 23:13:48 Válasz a #244160. hozzászólásra
Wucy, Limenasból kifelé menet (Skala Potamia felé), van egy kertészet jobb oldalon, bár elég kicsi, de voltak növénykék meg virágok, mikor mi bementünk szétnézni. Egy próbát megérhet. (mi olyan dísz, virágtartó babát kerestünk akkor, de azt végül szimplán egy suvenir boltban vettünk )
#2441772017-05-18 23:21:24 Válasz a #244162. hozzászólásra
Szia, úgy látom egy másik fórumon már megválaszolták a kérdésedet a strandokról.
A tavernákat ki kell tapasztalnotok, de vannak népszerűbbek, pl. a Krambousa, a Koralli, a Captain, a platános fent Paganiában...Mi a Koralliban ettünk a legtöbbet, kb. 30 eurot fizettünk, de ebben az előétel és az innivaló is benne volt, és főként tengeri herkentyűket kóstolgattunk. Egyébként halételekben a Captain a legjobb, mindig tele is van. A Platánosban (nem tudom ez-e az igazi neve is) pedig megéri megkóstolni a 2 személyes tálat, mert nagyon kiadós, és isteni.
De majd jön más is, és ajánlanak sokat-sokat. Aztán majd bajban leszel, csak győzz mindenhová beülni!