Sok embernek csak az infó kell, de a saját tapasztalatát nem osztja meg másokkal.
Mondasz valamit! Ez így van. Sőt, sokan még a nem nekik szóló információt is megkifogásolják, hogy ez a topic nem erről szól... (a Jox-nak küldött hasznos weboldal kezelési-üzemeltetési tanácsokról meg nem is beszélve...) Az én szerény véleményem szerint nem szabad egy hozzászólás információ-értékét megkérdőjelezni. Van akinek épp az a hasznos. Nem kétséges, hogy nem szól mindegyik post az effektív magyar-görög autózásról, de nem is a lekvárfőzési furfangokat tárgyaljuk ki
ugy látom,az autoval kapcsolatos témafelhozatalom sokaknak nem tetszik,hogy nem ez a topic,stb,én csak segiteni szerettem volna,10évig autómentőztem,tudok praktikákat,hogy ne vegyék le a bajbajutott honfitársaimat az adott ország "segitőkész" dolgozói,de nem erőszak a disznótor...
a Jox-nak küldött hasznos weboldal kezelési-üzemeltetési tanácsokról meg nem is beszélve...)
OFF
Ezt magamra vettem.
De tudod én is üzemeltetek egy fórumot (no nem ekkorát, mert csak Thassos-al foglalkozunk), azért írtam amit írtam.
Ő az adminisztrátor, azt tud tenni amit akar. Semmeddig sem tart helyretenni a renitenseket.
a Jox-nak küldött hasznos weboldal kezelési-üzemeltetési tanácsokról meg nem is beszélve...)
OFF
Ezt magamra vettem.
De tudod én is üzemeltetek egy fórumot (no nem ekkorát, mert csak Thassos-al foglalkozunk), azért írtam amit írtam.
Ő az adminisztrátor, azt tud tenni amit akar. Semmeddig sem tart helyretenni a renitenseket.
De a tapasztalat meg nem osztást nem ismerem el!
És semeddig sem tart elolvasni a "Fórum etikett"-et, és ahhoz tartani magunkat!
Én jó pár éve fórumozok itt, és nagyon jó dolognak tartom azt, hogy megfelelő téma, a megfelelő topicban. Így tudom, mit hol keressek, és elvárom, hogy ne legyen témához nem illő hablaty a topicban.
De ezt az újjak nem tudják/nem akarják érteni/értékelni.
És, ami a legfontosabb, a régi tagok a hülyék, mert ragaszkodna egy jól bevált sémához, és nehogy már az újjaknak kicsit olvasni kelljen, vagy a keresőben beírni a kérdést, hiszen minden azonnal kell, és sértés, ha a visszaolvasásra ösztönöznek.
Bocs, a 375. oldalhoz írtam, hogy nem tudom hol vagyok, nem akartam senkit megbántani!
Rengeteg hasznos információt adtok, ez nem vitás!
Abba ne hagyjátok!
sartisarti.com oldalon sok hasznos dolgot olvastam, remélem segít másnak is!
az a lényeg,hogy senki ne sértsen meg senkit,az infókkal meg segitsük egymást,én igy gondolom,ez a lényege a fórumoknak,de ha nem jól gondolom,állitsatok le
És semeddig sem tart elolvasni a "Fórum etikett"-et, és ahhoz tartani magunkat!
Én jó pár éve fórumozok itt, és nagyon jó dolognak tartom azt, hogy megfelelő téma, a megfelelő topicban. Így tudom, mit hol keressek, és elvárom, hogy ne legyen témához nem illő hablaty a topicban.
De ezt az újjak nem tudják/nem akarják érteni/értékelni.
És, ami a legfontosabb, a régi tagok a hülyék, mert ragaszkodna egy jól bevált sémához, és nehogy már az újjaknak kicsit olvasni kelljen, vagy a keresőben beírni a kérdést, hiszen minden azonnal kell, és sértés, ha a visszaolvasásra ösztönöznek.
Akkor OFF-oljunk tovább.
1. Nem vagyok új, 2 nappal előbb regeltem mint Te. Az meg egy dolog, hogy sokkal kevesebbet szólok. (saját fórumon sem én vezetem a listát).
2. Ha feltesznek egy kérdést, itt, ami azért részben autós, akkor ne válaszoljon az ember? Írjam azt, hogy mars a szaktopicba.
3. Lehet, hogy akkor a rendre utasításokkal lesz tele a topic. Egyszerűbb, hogy gyorsan megválaszoljuk és már léphetünk is tovább.
4. Az etikettben van egy pont, amit Te sem tartottál be.
Bocs mindenkitől!
ON
A nemzetközi jogosítvánnyal kapcsolatban érdemes elolvasni. Már néhányszor utaztam Görögországba, de soha nem kérték. Egyébként a Magyarország.hu-n olvasható az alábbi információ.
"Mely országokban érvényes a magyar vezetői engedély?
A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki)
Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek."
Legutóbb kari0316 szerkesztette (2010-04-14 22:32:06), összesen 1 alkalommal
#1312712010-04-15 06:43:11 Válasz a #131263. hsz-ra
Mint már írtam nem azért jó ha van nemzetközi jögsi mert jogilag szükséges az adott országba, hanem azárt hogy elkerüljük a nyuszis viccet.
"Ha van sapka azért, ha nincs akkor azért"
Mit csinálnánk ha pl. a szerb rendőr kérné a nemzetközi jogsit (csak pénz lenyulás céljából), mutogatjuk neki a jogszabályt? Erre persze valószínüleg elfelejten rögtön magyarul (persze ha tud), és akkor már mindenképpen próbálna hibát találni. Legjobb esetben el totojázik velünk
vagy egy órát, és csak akkor enged utunkra.
Ilyen erővel tűzoltó készülék sem kell minden országban, de ha van akkor legalább ebbe nem tudnak belekötni.
Egyébként a nemzetközi jogsi kb. 2500 ft-ba kerül (papír fényképpel együtt), és legutóbb amikor kiváltottam akkor 3 évre adták. Tehát nincs évi 1000 ft. Persze mint már sokan írták nem kötelező, de jó ha van!
A LIDL-ben most 1990.-ft a tűzoltópalack, egy kiló töltő tömegű, vettem egyet és csak azért szólók mert olcsóbban nem láttam sehol.
( Végre rászántuk magunkat ,hogy kocsival menjünk, a benzin ára meg csak megy felfelé nálunk is meg görögben is. Ha valaki tudna olyan helyet Macedóniában a Görög határ előtt, ahol az út mellett éjjel-nappal nyitva tartó benzinkút van és nem rizikós megállni és az eurót is elfogadják legyen kedves ossza már meg velem(ünk) az információt, köszi)
Ha valaki Bács-megyében, vagy Szegeden tudna olyan helyet, ahol Macedón denárt lehet venni ossza már meg velünk az információt !
#1313112010-04-15 16:59:37 Válasz a #131283. hsz-ra
Üdv !
A Makpetrol benzinkutak jók , a benzin minőségével nincs semmi baj .
Magyarországról menet az utolsó kút Gevgelíja közelében van ( koordináták : É 41°8'28.3" K 22°32'2.8" )
Érdemesebb dombornyomott kártyával fizetni , vagy a Szerb-Macedon határnál váltani Denárt .
A benzin ár (95 ) kb:260-270 ft-ra jön ki .
#1313282010-04-15 21:31:16 Válasz a #131311. hsz-ra
Akkor most nyisson Jox egy nemzetközi jogsis topikot is mert az se tartozik ide meg a tűzoltó készülék se.....
Szóval szerintem Jox és akik sérelmeztétek ezeket a hozzászólásokat szerintem is túl mereven akarjátok venni a nem létező szabályokat.
Csak akkor tényleg nem tudom mit merjek majd leírni ezek után mert húha lesz....
Azzal riogatni a népet, hogy Jox az admin és sekundumok alatt kivág bárkit nem hiszem, hogy sok értelme van hiszen akkor saját magával fog beszélgetni egy idő után, valamint sokan esetleg majd elhagyják az oldalt.....
Nem tudom van-e értelme így "rendre" parancsolni az embereket, akik semmi rosszat nem tettek csak beszélgettek.