Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5641
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213980 Üzenet linkje2014-03-07 20:33:39  Válasz a #213978. hsz-ra

Mi kimondottan kerüljük a medencés apartmanokat, ha visszaérünk nem szeretjük az őrjöngést hallgatni,mindketten erősen zajos munkahellyel bírunk,lehetőleg kerülöm a medencés,városi,nagyforgalmú út menti szállásokat.Mindig kocsival jártunk,tengerben szeretünk úszni,inkább a szép kilátást helyezzük előtérbe,kisebb családiasabb apartmanokat választunk.
Így jó ez mindenki megtalálhatja azt amit szeretne,legalábbis bízzunk benne!

# 5642
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213984 Üzenet linkje2014-03-07 23:56:55  Válasz a #213971. hsz-ra Előzmény #213971

Az biztos, hogy sokfélék vagyunk, ebből is kiderül, és végre pörög a topik, ha még nem is 100%-on icon_smile.gif Bár sokan az érzékenyebbek közül ilyenkor már jönnek, hogy mi közöd hozzá, hogy a másik hogy nyaral, pedig csak ki-ki a saját tuti verzióját írja meg!
Peti!
Ugyanazt írtad le, amit előtte én icon_smile.gif Mivel kicsit off lett volna, nem akartam kefaloniázni, de amikor először ott nyaraltunk úgy 4-5 éve, akkor egy másik pár (Krisztiék) találtak rá a lehetőségre, és az ötletet már akkor is megvalósítás követte icon_smile.gif Erre tényleg nagyon megfelelt a Hermestől (és a Renieritől is) csupán néhány méterre lévő medence, mivel ugye a szállást 9-ig el kellett hagynunk. A tenger zuhanyzási lehetőség hiányában ugrott, meg egy utcsó kirándulás is, mert annak is komoly izzadás lett volna a vége, így mivel beharangozták, hogy a busz csak jóval később indul haza, addig szabadprogram, nagyon jó opciónak tűnt a Krisztiék által feldobott medencézés! Tehát reggel csomagolás, majd reggeli, szobát elhagy: Aztán csomagokat buszba be, utána irány az említett medence, jégkrém, frappé, koktél, ki mire vágyott, lejtőzés a medencében, fél órával indulás előtt tűz a kedvenc grillesünkhöz egy végső gyrosra, és már itt is a busz - na erre nagyon megfelelt a medence icon_smile.gif Akkor azonnal be is promóztam itt ezt a lehetőséget, és visszajelzésekből tudom, páran biztosan éltek is vele, nemkülönben mi is minden alkalommal, ahányszor utána ott jártunk icon_smile.gif De mint látható és olvasható, mások is felfedezték ezt a "utcsópárórás" opciót, nemhiába, leleményes a magyar!!
És akkor ebben meg is egyezhetünk a medence csak kisegítő lehetőség lehet egy standard nyaralásban, de semmiképpen sem cél a napi fürdőzésre! Ettől függetlenül vannak jó páran, akik mégis ezt tartják üdvözítőnek, én fültanúja is voltam egyik nyarunkon, hogy az általam már eddig is oly sokat emlegetett csoport harsány röhögéssel kísérte egyik renitens tagját, amikor az elárulta, hogy a partra indul!! A válasz ez volt: Minek?! Arra mentünk első nap a meetingen, nem nagy ász, és különben is ott a sok kaja az asztalon, nem fogom ott hagyni! Ha akarok, átmegyek úszni egyet a szomszédba.
És gyorsan hozzáteszem: bár én nem értettem a dolgot, de mindenki maga választja meg, hogy mi a jó neki!!!

# 5643
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213990 Üzenet linkje2014-03-08 15:12:52 

Kedves Kisspéter!
Utolsó napos-medencés polémiádhoz szólnék hozzá...mi tavaly julius-augusztusban úgy kaptuk az utolsó napot,hogy a megérkező buszból kipakoltak a frissen jöttek(ja,a Filióba,mert az van a városban,és ők szálltak ki először),majd mi bepakoltunk.Aztán a Filióból hazamenő utasok-és a Pargasok,de ez más történet,téged nem érint-vagy ott maradtak Nidriben kószálni,vagy felszálltak a buszra,és a Sun Risés új utasokkal elvitték őket a Sun Risehoz(ami szerintem nagyon messze van,ne sajnáld!)és az ottani hazamenőkkel megvárták a sofőrök pihijét,közben medencéztek,kis bár van,kávéztak,stb.Majd bepakolva vissza Nidribe,felvették az ott kószálókat és úgy irány haza...
Egyébként Nidri kikötője sok bámészkodnivalót ad arra a pár órára.

# 5644
Kiss.peter5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213993 Üzenet linkje2014-03-08 16:29:21  Válasz a #213990. hsz-ra Előzmény #213990

Kedves Miskolci !
Köszi a válaszod !
Ezzel a medencés dologgal úgy látom sikerült összekuszálnom mindenkit.
Nem baj . Kicsit feldobtuk a beszélgetést !
Tőled új infót kaptam . Hogyan fog működni a hazaút .
Az Apollónnal jó pár év szünet után megyünk ismét.
Azt is tudom , hogy sokak kedvence lesz kint a vezetőnk.( Paja)
Ha van kedved írni szívesen olvasok egyebeket is.
pl kirándulásokról.
üdv.
Péter

# 5645
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214029 Üzenet linkje2014-03-10 12:46:51 

Sziasztok!

Az idén már csak ketten megyünk autóval Görögországba. Ezért utitársakat keresünk.a költségek csökkentése, másrészt az unalom elűzése miatt.

Az utiterv:
2014.07.22-től 2014 07.29-ig Lefkada (Nidri), majd átmegyünk 2014 07.29-től 2014.08.05-ig Parga-ra (A szállást magunknak már lefoglaltam!)

Az autó egy Mazda CX-5 diesel (1,5 éves).

Ha valakit érdekel akkor az a dobaki2@gmail.com email címen felveheti velem a kapcsolatot.

Természetesen ha már kint van görögben az autó, akkor a fakultatív programokat is lehet közösen olcsobbá tenni! Rendszeres görögbe járók vagyunk (általában 2 hétre megyünk), ha jól számoltam már 15 éve minden évben megyünk autóval. Szóval tapasztalat van!!!

# 5646
Raven71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214054 Üzenet linkje2014-03-11 10:17:13  Válasz a #213976. hsz-ra Előzmény #213976

Szia djbobo!

Köszi a válaszod! Agiofilit közelsége miatt szeretnénk többször is megtekinteni! Egyébként úgy általában mi a véleményed Vasilikiről?

Mi egy nyugis, aránylag csendes 10 napot szeretnénk ott eltölteni, ha belefér az összes parádés strandot felkeresni, szigetet körbe autózni!

# 5647
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214081 Üzenet linkje2014-03-11 17:32:11 

Sziasztok!
Azoktól szeretnék kérdezni akik már béreltek nidriben autót/quadot/robogót! Tavaly Corfun mi úgy jártunk a barátnőmmel,hogy a kölcsönzőben 1 nap bérlés az tulajdonképpen az a nyitástól zárásig időt jelentette, tehát ha reggel 9 kor béreltem quadott azt aznap este 8 ig kellet vissza vinni.1 nap nem 24 óra icon_sad.gif volt. Volt olyan hely ahol ha kettő vagy három napra is béreltem volna pl: quadott azt minden este lekellet volna adni és reggel újra elhozni.Szerencsére sikerült elintézni plusz pénzért így volt 50 euro hétfő délután 5-től kedd este 8i-ig.Annyi lenne a kérdésem hogy ez Nidriben is így van? Válaszotokat előre is köszönöm!

# 5648
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214091 Üzenet linkje2014-03-11 20:28:37  Válasz a #214081. hsz-ra Előzmény #214081

akoska!
Ilyenről én még nem hallottam, még anno Korfun sem, amikor még vezetett a nejem, és béreltünk autót. De manapság is szoktunk sokadmagunkkal, és legutóbb pl. Lefkadán Nidriben béreltünk, előszezonban ugyan, de olyan laza volt a kölcsönzős, hogy eleve a napi 30 euróból amikor kérdeztem, mennyit enged belőle, ha 5 napra visszük, mondta, hogy 100-ért vihetjük. Este vittük el a kocsit 6 körül, és 5 nap múlva kis késéssel befutottunk, az ajtó tárva-nyitva, kölcsönzős sehol, a szomszéd üzletben mondták, csak hagyjuk benne a kulcsot és menjünk békével icon_smile.gif Szóval szerintem ne aggódj!

# 5649
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214107 Üzenet linkje2014-03-11 22:54:03  Válasz a #214091. hsz-ra Előzmény #214091

Egy kő esett le a szivemről.Köszönöm a válaszodat.Szerintetek autót vagy quadot érdemesebb bérelni és itt nem anyagi szempontra gondolok hanem parkolás vagy pl jobban ellehet vele férni a szűk úton ha jön velem szembe valaki vagy stb.!pro es kontra is jöhet!Ha jól tudom nem olyan a sziget(persze mihez képest) a quadhoz és nem 1 nap alatt akarunk mindent bejárni!!
# 5650
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214132 Üzenet linkje2014-03-12 22:28:48  Válasz a #214107. hsz-ra Előzmény #214107

Hát lehet, hogy quaddal több helyre eljuthatsz, de azért szerintem Lefkada túl nagy ahhoz, hogy seggel végigbírd!
# 5651
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214137 Üzenet linkje2014-03-12 23:16:01  Válasz a #214132. hsz-ra Előzmény #214132

Hát igen ezért vagyunk pont dilemmába itthon hogy hogy lenne a jobb!
# 5652
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214143 Üzenet linkje2014-03-13 07:42:48  Válasz a #214107. hsz-ra Előzmény #214107

Szerintem próbáljátok felesbe megoldani. A jól megközelíthető célpontokhoz autó, a rázósabbakhoz meg quad, és akkor szinte bárhova eljuttok. icon_smile.gif

De ha csak az egyik játszik akkor quad, mert pl Agiofilinél az jobb, Geni félsziget lakatlan partjaira (pl. laka beach) is jó és pl. főszezonba jóval könnyebb parkolni vele.

# 5653
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214151 Üzenet linkje2014-03-13 16:05:43  Válasz a #214143. hsz-ra Előzmény #214143

Hát igen a parkolás stb. Szempontjábol jobb csak hát az auto gyorsabb és hát csak egy hét áll rendelkezésünk és szeretnénk minnél több mindent látni(persze nem kapkodósan).Na meg persze kényelmesebb is, viszont szeretnénk olyan helyre is eljutni ahol kevesebben vannak csak hát ugye az autora is kell vigyázni de gondolom az utak minősége se a legjobb a kisebb helyeken.
# 5654
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214152 Üzenet linkje2014-03-13 17:46:11  Válasz a #214151. hsz-ra Előzmény #214151

De Nydriből mondjuk Egremni, vagy a Milos pl elég munkás lenne icon_smile.gif Aghiofilire tényleg a quad lenne a tuti, de azért az az 10 perc séta, ami onnan jön, amíg az autó elmegy, az sem nagy kihívás! Egyébként nem tudom, hogy hogy csinálják, de mi akárhányszor a Lakán voltunk, mindig jött le egy-egy ember autóval. Utoljára fel is kérdedzkedtünk hazafelé, és mázlinkra a nydri-i halashoz ment, de nekünk így utasként nem tűnt vészesnek az erdei út - persze nyilván autója válogatja!!
# 5655
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214154 Üzenet linkje2014-03-13 18:03:04  Válasz a #214152. hsz-ra Előzmény #214152

Igen mert ha pl: Suzuki Jimmy-t tudnánk bérelni akkor az valószínű jobban - helyt állna a rosszabb utakon mint egy Citroen C1. Igazándiból kezdek arra rájönni hogy nem a választással (autó v. quad) van a baj ha nem azzal hogy az 1 hét az kevés Lefkadához! icon_sad.gif és ugye bár nem is 1 hét mert az érkezési meg indulási nap az nem igazán tartozik bele. Szégyen szemre 2-3 hónapos utána nézés után most hallok először a Geni félszigetről.Esetleg ha erről írnátok 2-3 mondatott azt megköszönném.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 376 377 378 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu