Igen, valami olyasmi lesz. Bekukkantunk mindenhova aztán kuncsorgunk egy jó árért, mert 300 eorot megsem szánnánk erre, akkor inkább buszozás vagy csak pár nap autózás.
Köszönöm a jókívánságokat, igyekszünk megint egy fergeteges nyaralást összehozni!
Ananda, a kölcsönzőktől szinte már lépni sem lehet Pigadiában, talán megéri körbesétálni őket az első délelőtt. Vagy még az érkezéskor este.
Árakat nem néztünk, de az biztos, hogy szezonálisan változik a tarifa.
Ti már úgyis körbeautóztátok a szigetet, busszal sem fogtok benne csalódni.
Nekünk nagyon bejött.
[/img]
Voltunk már Karpathoson és most újta visszatérünk. Mindig autót bérelünk és most is tervezzük, de... kissé drága lett és lehet, hogy néha busszal is megtámadjuk a helyeket, mert nagyon olcsó. Az autóért - kis autóért - már 50 eurot kérnek naponta, azért ez kicsit drága.
Valaki nem tud olcsóbb kölcsönzőt? Holnap utazunk és még nem jutottunk velük semmire, lehet hogy a személyes alkudozás marad majd...
Sziasztok,
Augusztus 20-án megyünk Pigadiára az Iliada apartmanházba. Ha van kedve valakinek társulni autó kölcsönzéshez (ketten vagyunk) akkor szívesen csatlakoznánk. Szeretnénk meglátogatni a gyönyörű öblöket. Vész esetén megyünk busszal vagy befizetünk egy hajókirándulásra
üdv, Attila
Köszi Teemea! Nekem ez nagyon jó! Én döntöm el, hogy mikor hová megyek. Amit néztem hajós fakultatívokat, talán Saria fogott meg, mert a háromöblös hajóútnál nem hiszem, hogy tudok vízbe ugrálni a hajóról, vagyis azt még csakcsak, na de kimászni....D
Szia Tib,
A Lefkos-Mesochori-Spoa útvonalon 2x is átkelsz a hegyeken odafelé és visszafelé is, míg a másik útvonalon "csak" a hegyek oldalában mész végig (szintkülönbség lesz azért itt is).
Bár az igaz, hogy oda és vissza külön útvonalat választva látod a tájból a legtöbbet.
#2343662015-08-12 10:37:15 Válasz a #234365. hozzászólásra
Mindkét útvonal jó lehet, az Apela felé vezető talán rövidebb. Odafelé talán válaszd ezt és visszafelé pedig a másikat. Így mindig a jobb oldalon haladsz és kicsit többet láttok a tájból.
Nekünk egy erősebb típusú bőröndünk van, prémium kategória, ez sok utat kibírt a világban már. Plusz ha tehetjük akkor befóliázzuk, ez is növeli a stabilitását.
#2343652015-08-12 10:07:28 Válasz a #234360. hozzászólásra
Mi is folyamodtunk ehhez a megoldáshoz végül a PET palack mellett maradtunk,
talán az a legbiztonságosabb.Bár a "travelszervíz"(vagyis a földi kiszolgálói) ellen nincs orvosság.Nekünk törtek már össze kemény bőröndöt,félkeményet(rugalmas),szakítottak szét vászonbőröndöt elhajlítva egyúttal a kihúzható részét.Igazán nem is tudom miből kellene a bőröndöket gyártani hogy kibírják a csomagszállítás viszontagságait(kazánlemez?)
Viszont a Törülközőbe csavart ásványvíz stb... az jó ötlet,alkalmazni fogjuk,köszi!
Más:a tapasztaltabbaktól kérdem Pigadiából Olymposba melyik úton érdemes menni,
melyik a könnyebb út.Mert ha jól néztem a térképet van egy út Apéri-Apella-Spoa,
és van egy Lefkos-Mesochori-Spoa irányban.Ha ez már valahol le van írva,akkor vegyétek úgy hogy nem is kérdeztem,majd visszakeresem.Köszi!
Olyan kérdésem lenne, hogy Karpathos repterén van-e Duty Free Shop? Pár ajándékot szeretnénk hozni a szigetről ( édesség, ital, olivaolaj).
Érdemes hozni a szigetről ilyesmiket?
Mi anno amikor repülővel utaztunk, úgy oldottuk meg ezt, hogy beletekertük törölközőbe az üvegeket és a bőrönd közepén helyeztük el a ruhák között. Egy nagyméretű (igaz kemény fedeles) bőröndbe kettőt hoztunk haza és nem törtek össze, kibírták. A súlyhatárra viszont ebben az esetben fokozottan kell figyelni, mert két üveg jelentősen megnöveli a tömeget.
Még egy apróság, amire a törölköző jó lehet a nyaralás alatt: a lehűtött ásványvizes palackot is ebbe tekertük bele és így sokkal tovább hűvös maradt.