Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 571
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emermope
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229578 Üzenet linkje2015-06-01 06:43:09  Válasz a #229572. hozzászólásra

Én is kíváncsi vagyok, hogy tudunk esténként bemenni a faluba vacsorázni, sétálgatni. Nem tervezek előre semmit, Peti már csak egyszer alszik itthon is, ha csak fél órát akkor is kibírja 9-ig. Mikor tavaly nyaraltunk, igaz akkor még csak 6 hónapos volt, akkor is másként mentek a dolgok mint otthon. Szerintem a jó levegő kiszívja az erejét, lehet hogy nagyobbakat alszik majd mint itthon és akkor bírja sokáig este, úgyis már 7 felé szerintem vacsizunk. Én a déli altatásra leszek kíváncsi, mert az nálunk babakocsiban történik, de a hőségben nem fogom ott tologatni.
A kedvenc játékai nálunk is már el vannak dugva. Meg direkt vettem is pár apróságot amit még sose látott. Kicsi kamiont, utazási mágnestáblát. Már összekészítettem a gyógyszeres dobozt is.
Más babája szereti a hideg vizet? Mit itthon locsolunk sokat (még akkor is ha esik) és úgy látom neki nem gond ha hideg víz megy rá, sőt.icon_smile.gif

# 572
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229579 Üzenet linkje2015-06-01 07:57:17  Válasz a #229578. hozzászólásra Előzmény #229578

Szia, én is ebben bizom, hogy ott majd a jó levegő, a páratartalom miatt napközben jobban alszik (itthon csak 1 órát alszik egész nap, azzal húzza ki 8-ig), és el tudunk majd menni vacsizni. Szerencsére elég sok mindent eszik már, igy vacsi közben meg tudom majd kinálni ezzel-azzal, hogy nyugton maradjon, de mivel az éttermek közvetlenül a parton vannak, mig hozzák a kaját, el lehet vele menni nézelődni pár méterre. icon_smile.gif

A gyógyszerlistádat Te is leirhatnád nekem, megköszönném. icon_smile.gif Gyűjtögetem több embertől is, igy hátha nem hagyok majd ki semmit... icon_smile.gif

# 573
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229581 Üzenet linkje2015-06-01 09:19:47 

Elvitel a legtutibb icon_smile.gif Én is biztam benne,hogy majd elnézelödik,mig várjuk a kaját,de mindig menni akart.ha bent voltunk,akkor kifelé,ha meg a parton,akkor befelé az éttermekbe icon_smile.gif a girosz,a grillcsirke,muszaka,kardhal nagyon izlett Neki icon_smile.gif van 1-2 étterem,ahol láttam játszórészt,az is megoldás lehet.
Idén a horvátoknál már félpanziót kértünk,pont ezért,hogy ne kelljen a kajára várni,erre most meg már szépen üldögél és kivárja icon_smile.gif
arra készüljetek,hogy ez nem a szokásos nyugis nyaralás lesz,teljesen más ilyen kicsivel,de nagyon jó is! icon_smile.gif

# 574
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229582 Üzenet linkje2015-06-01 09:29:55  Idézet innen: #229579

Messinia írta:
Szia, én is ebben bizom, hogy ott majd a jó levegő, a páratartalom miatt napközben jobban alszik

Jól gondolod. A friss tengeri levegő és a sok mozgás elég biztosan megteszi a hatását icon_smile.gif
A mieink is legtöbbször nagyokat aludtak délben és az esti séta sem volt gond, mert ott is "beájultak" egy idő után.

# 575
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229583 Üzenet linkje2015-06-01 09:37:27 

Az én Petim nagyon szereti a hideg vizet is,de mivel vékony,hamar elkezd lilulni a szája és reszket,persze,ekkor sem akar kijönni.Ez nálunk inkább a strand medencére igaz,mert nyaralni augusztusban járunk,akkor a tenger már jó meleg.Idénre azért beszereztem egy neoprém uszómellényt,ami melegit és uszógumi helyett is jó.kiváncsi leszek icon_smile.gif
# 576
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229599 Üzenet linkje2015-06-01 13:19:23  Válasz a #229583. hozzászólásra Előzmény #229583

Hol van Thassoson játszóteres taverna? icon_smile.gif

Horvátországban mi is félpanzióztunk, de a görögöknél ez vétek lenne számomra, ott mindent imádok, nem érné meg.

Még arra a hülye utazóágyra is ki kell találnom valamit, mert nagyon csörög az anyaga, hiába van rajta gumis lepedő, majd megpróbálkozok a szivacsára tekerni egy plédet, és úgy a lepedőt rárakni. Egyelőre a gyereknek nem a barátja....pedig még csak mamáéknál aludt benne. icon_smile.gif Ha sokat alszik benne, hátha megszokja. icon_smile.gif

Azt tudom, hogy nem lesz egy megszokott nyaralás, de semmi pénzért nem hagynám itthon, nem tudnék nélküle egy hetet kint tölteni. És mekkora élmény lesz már látni, hogy mit szól a tengerhez! icon_smile.gif

# 577
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229607 Üzenet linkje2015-06-01 15:29:35 

A Potámia felé vezetö uton a kanyar után van egy játszörészes étterem-talán a Steki?-müanyag csuzda,mászóka,házikó,stb.Korán mentünk,nagyon rendesek voltak,de sokat kellett várni a kajára és a manó már megunta a játszóteret is icon_sad.gif
Ugyanazen az uton,a másik oldalon a benzinkut után is van egy büfészerüség,hátul játszórésszel,de ott talán csak hamburger meg ilyesmik voltak,ugyhogy oda nem mentünk be.
megszokja az utazóágyat,ne izgulj icon_smile.gif mi még az oldalára is szoktunk tenni a hálós részre valamit,takarót,lepedöt

# 578
Emermope
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229648 Üzenet linkje2015-06-02 06:54:42 

Én egy vékony szivacsot teszek az ágyba és arra a lepedőt. A miénknek amúgy is elég vékony a saját szivacsa. Ő tavaly is aludt benne, semmi baj nem volt.
Viszek lázra GERMICID-C, nurofen, magunknak algozone; hányásra port (smecta meg még valami ami állítólag ugyanolyan), calcium fiolát és pezsgőtablettát (pl allergia, csípés), fenistilt, guttalaxot (székrekedésre, nagyoknál előfordul néha) Nagyjából ennyi.
Kicsit kiakadtam mondjuk mikor fizettem a hiányzó cuccokért:)
Szerencsére nem beteges, de sose lehet tudni. És a levegőváltozás előhozhat bármit. A nagyok mindig belázasodtak az első napon mikor odaértünk valahova. Akár a Balatonra. De elmúlik hamar.
Nekünk is van olyan póló ami fürdőruha anyagból van, örököltük, nem nagyon tudom mire jó, gondolom véd a naptól. De nem hideg, ha vizes és rajta hagyom?
Sajnos most még csak 20-21 fokos a tenger, de gondolom a sekély részen ettől azért több ha süt a nap.
Van egy új örökölt ülésünk, a mi régink már 12 éves, nem túl kényelmes. Kipróbáltuk az újat, két óra autózás alatt végig aludt, szerintem nagyon kényelmes, szinte fekszik benne, remélem majd Görögig is jó lesz:) Varrtam bele 2 cm-es szivacsból betétet:)

# 579
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229650 Üzenet linkje2015-06-02 08:11:25  Válasz a #229648. hozzászólásra Előzmény #229648

Jegyzetelek. icon_smile.gif Összeirok mindent, amit mondtatok, aztán csak nem felejtek ki semmit. icon_smile.gif
Valami szemcsepp nem kell a babának - huzattól, vagy légkonditól, vagy sós levegőtől nem lehet baja a szemének? (csak agyalok... icon_smile.gif )
Nem vettem semmi extra fürdőgöncöt, rendes fürdőrucija van, meg maradunk a fehér pólónál. Remélem az 50 faktor ér valamit, és nem fog leégni.
Az ágyba meg megpróbálok valamit még tenni én is.
Valamilyen strand-vagy úszócipő kell? Meleg a homok, stb... Ha kell azt kint venném meg, kérdés, hogy ilyen mini méretben lehet-e kapni - 19-es kellene.

# 580
Emermope
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229682 Üzenet linkje2015-06-02 13:32:55 

Már megy a 11 hónaposod, hogy cipőt akarsz neki:) Bár az enyém ment. Szerintem nem kell neki fürdőcipő, ha meg mégis akkor ráadom a szandálját. Eddig ha 50 faktorral kentem magunkat sose barnultunk. Kicsit se. Úgyhogy csak a forró napon fogom használni, 10 előtt és 4 után vagy nem kenekedek, vagy csak 30-assal szerintem. Két éve a kisebb lányom folyton kentem, hófehéren jöttünk vele haza.icon_smile.gif
# 581
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229685 Üzenet linkje2015-06-02 14:20:16 

Szemcsepp csak receptes van ilyen kicsiknek,doki felirja.
Mi használunk vizicipöt,müanyag talpú és puhatalpu is volt tavaly.Idénre is beszereztem már

# 582
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229701 Üzenet linkje2015-06-02 15:41:12 

10 és fél hónapos lesz mikor kint lesz, még nem megy önállóan, csak a bútorokba kapaszkodva. (végül is ha ne jár még, akkor felesleges, max valami térvédő kéne... icon_smile.gif ) De ki tudja, lehet, hogy kint kap valami ihletet, és ott indul el. icon_smile.gif Kiflic, van ilyen kis méretbe is cipőcske?
Szemcsepp egyébként jó ha van? Remélem felirja a doktornő.

# 583
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229723 Üzenet linkje2015-06-02 21:10:15 

Szemcseppet mi nem vittünk,idén viszont fogunk. A multkor a gyulai pancsi hétvége után bepirosodott meg viszketett a szeme,igy lett cseppünk icon_sad.gif kettöt irt a doki,de csak az egyiket bontottuk fel, a másikat eltettem a nyaralásra.
Mi is 19es cipövel kezdtünk/uk3as méret/a homok nagyon forró volt tavaly,ha csak kézenfogva totyog,akkor is kell valami a kis lábára

# 584
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229727 Üzenet linkje2015-06-02 21:29:25  Válasz a #229723. hozzászólásra Előzmény #229723

Na akkor mindenképpen fel kell iratnom szemcseppet, mert ma voltam a gyógyszertárban, és azt mondta a csaj, hogy a babáknak való vényköteles.
Fogalmam sincs mit fogok ráadni a homokban, csak zárt cipői vannak, meg egy szandija, ami még nagy, és egy olyan lyukacsos gumipapucsa, bár azt is nagynak találom még. Még valamire lehet, be kell ruháznom. Magunknak ilyeneket kint szoktunk venni (gumipapucs stb), vajon ilyen pici méretben lesz kint valami rávaló?
Szerencsére még nem volt beteg mióta megszületett, remélem igy is marad. Jó levegő lesz, mi baja lehetne? icon_smile.gif
A házban lehet mellette használni a légkondit? Mert mi meg megsülünk... (Efiéknél a fsz-en leszünk a két helyiségesben, tudod, azt hittem hogy ott van valami ajtó a két szoba közt, de aztán rájöttem, hogy csak egy szekrény az elválasztó, igy nem lehetséges, hogy csak nálunk menjen a légkondi:) )

# 585
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#229747 Üzenet linkje2015-06-03 08:59:55 

Messi!
Van ajtó a két szoba között!
Külön tudjátok rakni a kicsi lányt. Egyébként mezítlább a legegészségesebb.de nyilván a partra ha muszály vegyetek strand cipőt,szerintem kint is lesz.
Ha az ablakot kinyitjátok sem lesz gond van szúnyogháló és tudod a fügefa!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 38 39 40 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu