Teljesen igaza van vojandinak, hogy „mindenki aszerint csalódik vagy elégedett, hogy mit vár el egy helytõl”. Ezért kell alaposan felkészülni egy-egy helybõl, s pl. (már megbocsássák az érintettek!) nem akkor elkezdeni érdeklõdni a hely és a szállás milyensége felõl, amikor már befizették az utat! Engem Tolo fekvése ragadott meg, s az, hogy kiváló kiindulópont (fõleg a kocsival utazóknak) a híresebbnél híresebb látnivalók megtekintéséhez. Hamar kiszúrtam a strandolás körüli macerát. Van kicsit távolabb még egy strand, de ott meg csak cipõvel lehet strandolni a kövek és a sünök miatt. Ezért döntöttem a vízparti szállás mellett (sokat kotortam érte); a víz 5-6 méterre a háztól, grátisz napernyõ és nyugágy, kristálytiszta víz és alig néhány ember a vízben, gyönyörû kilátás, s semmi strapa (naponta távgyaloglás, pláne esetleg hegyrõl le, majd hegyre fel teljes harci díszben, hõségben).
Igazad van,de sokszor sehol sem lehet az apartmanokról infot szerezni,csak maguktól az utasoktól.Én már márciusban kinéztem a szállásunkat egy szállodában,csakhogy akkor nem volt 40%-ra pénz.Ezért hagytuk az utolsó pillanatra,és hát ilyenkor ne válogasson a magyar,marad ami marad.Azért felkészülni még nem megbocsáthatatlan dolog Szóval bocsi,ha valaki számára felkészületlennek tûnök,csak ha várok akkor már ez sem lett volna.Észak Go-ba pedig nem akartunk menni,túl vagyunk már az ottani kötelezõ fak.kir-on.Szóval a mi apartmanunk olyan 1 fényképes Joker apartman,amirõl a mai napig nem tudok többet Remélem majd valaki felvilágosít
Én már három napja próbálkozom nektek ezt a Stravros apartmant megtalálni a neten, de nem lehet. Állandóan az észak-görög Stavrosban akar valamit, vagy egy Stavros Hotel nevû láncolat tagjait adja ki. Sokszor van olyan, hogy az adott hotelt a magyar utazási iroda a katalógusában másképp nevezi, mint ahogy a helyiek ott hívják. Erre itt már többen is írtak példát. Sajnos kifúlt a tudományom
H.apci, a fõutcán, a szállásotokrólkészült képek alapján szinte (talán 20 méterre) a mi két évvel ezelõtti szállásunk mellett volt (Hotel Tolo).
Hú, ezt most nem értem. Mi van a Hotel Tolo-val? (Tõlünk több, mint egy sarokra volt, mi majdnem az útkanyarnál laktunk.) A Stavros rajtam is kifogott; csak azt a linket találtam, amit ide be is írtam, ebbõl azért - a térkép segítségével - sejteni lehet, hol van.
Ne haragudj de ezeken a képeken sem látom az apartmant!!!
Különben ezeket a képeket is láttám már, amiket most csatoltál, de azért köszi hogy segíteni próbálsz!
Egy apró kérdés még: aki (mint pl: mi) nem közvetlenül tengerparti szállodában foglaltuk le a szállásunkat (80 m a part), a keskeny partrészen nem is tudunk fürdeni. Ott csak a partmenti hotel vendégei fürödhetnek? Ezt igen érdekesnek találnám.
Mert a Thetis apartman kb. Tolo közepén helyezkedik el, és nem hiszem hogy mindig a nagy strandra fogunk menni ha fürödni akarunk. Legalábbis eddig ezt hittem...
A feltett kisebbik kép az apartman. A linkre kattintva valóban nem mindíg az jelenik meg, de ha görgeted a pdf-et, elõbb-utóbb megtalálod az apartmanod.
Bárhol fürödhetsz természetesen, csak nehéz olyan helyet találni, ahol a cuccoddal le is tudsz telepedni, pláne ha napernyõt is fel akarsz állítani.
Ez a sáv nagyon keskeny, s a legtöbb helyet elfoglalják a szállodák nyugágyai és a tavernák asztalai, és állandó a népvándorlás is a strand felé meg vissza. A szállodavendégek gyerekei játszanak, szaladgálnak a maradék helyen. Azért nem reménytelen, biztos találtok helyet, a közelünkben is volt egy apartmanos magyar család rendszeresen, meg aztán én sem mentem végig a parton, nem láttam minden méterét. Érdemes keresni, mert a vízben viszont alig van valaki!
Itt a part apró kavicsos + agyagos homok, de már egy-két méter után a fenék kemény homok. Délutánra néha felerõsödik a szél, akkor már nem az igazi strandolni, de pl. az elõbbi kép kivétel.
Csak most jövök rá, mit hiányolsz. Az apartmanházról van kép, a helyét is tisztáztam a Hotelhez viszonyítva, de gondolom, Te a belsõt szeretnéd látni. A PDF-en van egy belsõ kép, de szerintem az a Hotel (az épület meg az apartmanház - ügyes!).
Simenc, ugyanazt tudom mondani a parttal kapcs., mint h.apci. Bärhol fürödhetsz, de valóban gondot okozhat, hogy hova tedd le egyáltalán a cuccod, mert az a kavicsos sáv 3-4 méter széles max. Néhol még keskenyebb...
h,apci, majd megnézem újból a képeid között (már legalább egy hete, hoyg néztem) volt egy kép, amin a szállásotok volt és attól picit odébb minth a Hotel Tolot láttam volna. A képeid alapján szinte szemközt volt a Daskalioval (bocs nekem már mindig az marad)...a miénk is.
Nos én úgy értelmeztem, hogy ti ebben a szemközti rózsaszínben laktatok, arra hátrefelé meg a második nagy fehér, az a Hotel Tolo, ahol mi laktunk. Legalábbis úgy néz ki...csak ezt akartam beazonosítani
Ne haragudj h.apci, ha már írtad volna, de nem emlékszem, mi ennek a szállásnak a neve? Érdekelne, ha még mennénk Tolóba, szeretném valahol elmenteni az elérhetõségeit. Tetszik a szoba is. Meg tudod adni?
Ne haragudj h.apci, ha már írtad volna, de nem emlékszem, mi ennek a szállásnak a neve? Érdekelne, ha még mennénk Tolóba, szeretném valahol elmenteni az elérhetõségeit. Tetszik a szoba is. Meg tudod adni?
Úgy van, ahogy mondod, a távolság egy bõ saroknyi. A mienk a Nelly's. Szívesen írok róla egy részletes ismertetõt képekkel, de hova tegyem?
Érdekes, de a honlapjukról nem sok minden derül ki: https://www.nellys-hotel.gr/about-de.htm
Az athéni fakultatív kirándulást több kinti iroda is ajánlja?
Ha igen, akkor melyiknél érdemes befizetni?
Itt nem elsõsorban az árra gondolok (bár az sem mellékes), hanem inkább hogy melyik mutatja be legjobban a görög fõvárost?
A Hydra-s kirándulást önállóan kinálják vagy egyéb szigetekkel együtt lehet megnézni?
Ha mindkét alternatíva létezik akkor érdemes-e a Hydrán kívûl elmenni más kis szigetre is?
Lehet hogy lesz még egy-két kérdésem, ugyanis ahogy közeledik az indulás idõpontja (jövõ péntek) úgy egyre több kérdés merül fenn bennem.