Kateriniben, Nei Poritól kb 45 km-re északra, és Larissában, kb ugyanennyire délre vannak nagyobb szuper-, hipermarketek.
Egy kicsit nagyobb szupermarket van Platamonason, de Nei Poriban csak kisebb élelmiszerüzletek vannak
Azokhoz fordulok, akik voltak Nei Porin! Augusztusban mennyire esélyesek a zuhik? Mit érdemes megnézni ezeken kívül: Platamon, Skyathos, Meteorák, Olympus...?
A Makedón túrán volt valaki?
A Skyathosra való kirándulás mennyire rohanós? Ugye egy nap nem kényelmesen elég rá? Azt hallottam Skyathos nagyon szép, szûk utcái vannak, arra gondoltam, egy éjszakát ott maradhatnánk. Nagyon nehéz lenne egyedül visszautazni onnan Nei Poriba? És aki volt már szervezett úton Skyathosban, az meg tudja mondani, hogy melyik részére visznek be ilyenkor (É, D, Ny, K).
Egészen pontosan Nei Porihoz közel hol van kavicsos part? És oda hogyan lehet eljutni? Sok idõ? Ott sokan vannak (mármint a kavicsos parton).
Augusztusban nem jellemzõk az esõk. Persze kizárni nem lehetséges, de ha vihar van, az hamar tovább is vonul. Az esõk inkább szeptembertõl jönnek.
Ha visszalapozol, akkor nagyon sok ötletet találhatsz, hogy mit érdemes megnézni. Röviden: Platamonas, Litochoro, Paleos Pantaleimonas, Katerini, Tempi-völgye, Meteorák, Athén, Skiathos, stb. Ha valamelyik konkrétan érdekel, csak kérdezz. Szívesen elmondom, amit én tudok róla.
A Skiathosra tervezett túra nem rohanós. Legalábbis szerintem. Persze ahhoz, hogy megismerd a szigetet, legalább 1 hét kellene. Szóval itt egy nap áll a rendelkezésre, annyit lehet megnézni, ami ebbe belefér. Minden hajó Skiathos fõvárosában köt ki. Csak itt van nagyobb hajókikötõ. Innen autóval, buszjáratokkal lehet végighaladni a sziget egyetlen fõútján, amelynek végállomása Koukounaries Beach.
Fakultatív program során a fõvárost és az elõbb említett strandot látogatják meg. Egész napos program, ebbõl kb 6 órát töltenek összesen a szigeten, és ugyanennyit a hajón. Már maga a tengeri út is szép élmény.
Volos kikötõjébõl önállóan is el tudtok jutni a szigetre, és szintén vissza is, ha vállalkoztok erre az egyéni programra.
Kavicsos part Nei Porihoz közel, Platamonas határában található. Sétával max fél óra alatt a part mentén is megközelíthetitek.
Ha visszaolvasgatsz ebben a topicban, sok hasznos infót találhatsz.
Sziasztok!
Egy másik fórumon olvastam,hogy Nei Poriban esténként,,szúnyog invázió" van. Nagyon remélem, hogy ez csak egyszeri és soha vissza nem térõ eset volt
Tavaly, mi Alikesen a sólepárlónál jártunk úgy,hogy este 8 körül hirtelen elõkerültek a szúnyogok és szinte ellepték a gyerekeket,akiknek hatalmas, piros-hólyagos lett a kis testük.Fenistillel hamar, pár óra alatt elmúltak a hólyagok,és másnapra már nyoma sem volt a ,,harapásoknak"
Egyetlen alkalommal volt ez az invázió,elõtte sem utána sem láttunk talán egyet sem.
Katus
Szúnyogok valóban vannak, mivel Nei Pori közelében található Görögország egyik legfontosabb lápvidéke. Ez viszont nem jelent szúnyoginváziót. Esténként nyugodtan lehet sétálgatni, kerthelységben vacsorázni.
Mindössze éjszakára be kell dugni a szúnyogrisztót, ennyi. Tényleg a mindennapok (ill inkább mindenéjszakák) részei a szúnyogok sajnos, de nem zavaróbbak, mint itthon, esténként.
Elektromos szúnyogriasztó készüléket általában minden apartmanházban találtok (fõként szezon elején, amikor még nem járt arra valaki, akinek nagyon a szívéhez nõ, és ezért haza is viszi magával...). Ezzek a készülékek azzal a kis lapocskával mûködnek, amibõl 10 db a szupermarketban kb 1,5-2 euró. Szóval ha vki itthonfelejti a sajátját, kint is tudja pótolni.
Köszi Bea!
Mindíg viszünk magunkkal mi is elektromos riasztót.Pár szúnyogtól meg sem ijedek,mert engem ellepniük nehéz lenne ,de a tavalyi találkozás a vérszívókkal .......hát hogy is mondjam ,kissé meglepett.Sosem láttam ennyit....., egyszerre. A gyerekek nagyon megijedtek Kislányomat /Katust/,hát õt nagyon összemarták. .Volt sírás rívás,ijedelem
Katus