Nem birom ki, hogy ne irjam le hamár Toloról annyi szó esik./ Már kevesebb utast érint./ Maga Tolo - bár falú lenne, mint ahogy az utazási irodák irják - nem szép. Persze más a környezete, a tenger. Isteni a tenger, sok citromot és narancsot "loptam" ott. /megérdemelték, mert elhanyagolt, pocsék volt a szállás/ Ami engem illet az háborit fel, hogy rengeteg a bevétele, és semmi de semmi beruházás. Rosszak az utak, rengeteg a kóbor kutya, a motorok éjjel nappal zugnak. Vagyis egyáltalán nem tisztelik a turistát, amiből élnek, és egész jól. A tengerpart úgy beépült, hogy ott sétálni csak mezitláb, vagy gumicipőbe lehet. Magam részéről ahogy a blogomban is irtam, Tolot alaptábornak tekintettem, mert nincs más.Sajnos.
#1749522011-09-04 18:09:15 Válasz a #174944. hsz-ra
Szia!
Engem még érint, hiszen szept. közepén indulok. És nem mondom, hogy az ilyen beírások nem kedvetlenítenek el kicsit, de bízom a többi fórumos véleményében, akik azt mondják, hogy imádnivaló hely, és évről-évre valaki visszajár, az sem lehet véletlen. Szóval a jobb vélemények többségben vannak azért.
Bár bevallom mikor a nyaralást szerveztük csakis a déliessége miatt döntöttünk mellette, ott valószínűbb a jó ide, mint mondjuk északon. És Észak-Görögország meg abszolút nem is jön be, tele van magyarokkal, semmi görögség nincs bennünk, bár Sarti valóban szép. Korfun is jártam már, az is szép, de egy helyre csak ritkán megyünk vissza többször. A szigetek meg repülős utak, amit nem akartunk.
De eddig mikor lelohadt a lelkesedésem Tolo iránt mindig jött a nagyobb pozitív tábor, és visszaadták a hitemet. Én pedig bízom bennük.
De mivel saját autóval megyünk, sokat fogunk menni, és szétnézni.
#1749532011-09-04 18:27:23 Válasz a #174952. hsz-ra
Jó utat, érezzétek jól magatokat, nem fogsz csalódni!Tolo a jó kirándulások kiinduló pontja.Látni való van bőven.Kivánok szép, kellemes eltöltendő napokat!
#1749552011-09-04 18:40:07 Válasz a #174952. hsz-ra
Hidd el nem vagyok kezdő az utazásban. Hát én is csak bámulok amikor azt irja valaki, hogy hányadszor ismétli. Igen, onnan menni másfele az belefér, erre jó Tolo, meg az olyan viz imádóknak mint én. Tolo ki is használja rendesen!
Nem birom ki, hogy ne irjam le hamár Toloról annyi szó esik./ Már kevesebb utast érint./ Maga Tolo - bár falú lenne, mint ahogy az utazási irodák irják - nem szép. Persze más a környezete, a tenger. Isteni a tenger, sok citromot és narancsot "loptam" ott. /megérdemelték, mert elhanyagolt, pocsék volt a szállás/ Ami engem illet az háborit fel, hogy rengeteg a bevétele, és semmi de semmi beruházás. Rosszak az utak, rengeteg a kóbor kutya, a motorok éjjel nappal zugnak. Vagyis egyáltalán nem tisztelik a turistát, amiből élnek, és egész jól. A tengerpart úgy beépült, hogy ott sétálni csak mezitláb, vagy gumicipőbe lehet. Magam részéről ahogy a blogomban is irtam, Tolot alaptábornak tekintettem, mert nincs más.Sajnos.
Nekem teljesen más a véleményem.
Mi a Dimitrában laktunk. Szuper volt a szállás (fedett nagy terasz, teljesen felszerelt konyha, mikró, ingyen WiFi, légkondi...minden nap takarítás, kétszer cseréltek ágyneműt, törölközőt......).
Mivel nagyon meleg volt állandóan ment a légkondi becsukott ablak mellett, emiatt az éjszakai zajokból szinte nem hallottunk semmit.
Voltak akik a tengerparti apartmanokban voltak, egy kicsit panaszkodtak az "éjszakai fűrdőzők" hangoskodása miatt.
Mivel csak egy hetet voltunk, ezért nem jutott idő a többi fakultatív programra és a környék teljes felfedezésére, elsősorban a családdal pihenni mentünk....
Összegezve mi nagyon jól éreztük magunkat, ahogy ezt a már többek által látott videóim is mutatják....
A megtekintéshez Internet Explorer 8-9 vagy Google Chrome 10-13 böngészőt javaslok.
Mivel egy egy Flash alapú weblap, ezért mindenképpen legyen telepítve a számítógépen Flash 10 Player is.......
#1749572011-09-04 18:48:34 Válasz a #174942. hsz-ra
Szia! Végig az E75 úton kell mennetek és minden remekül ki van táblázva. Ha nincs GPS-etek, akkor találsz a neten útvonaltervezőt, az is jó, de nem fontos. A táblákat figyeljétek, az a lényeg.
#1749592011-09-04 18:51:27 Válasz a #174944. hsz-ra
Mi holnap indulunk a férjemmel Tolóba.
Szerintem mindenki saját maga válassza
ki az úti célt, ahova menni akar. Azért van az
internet hogy utána tudjon nézni,érdeklődni.
Vannak drágább utak miért nem olyat választottál?
Az én kedvemet biztos hogy nem vetted el !!!
#1749602011-09-04 18:56:09 Válasz a #174955. hsz-ra
Kedves Viksó! Akkor azon is elámulhatsz, hogy mi már 5 alkalommal nyaraltunk Toloban, 1997 óta. Kedvencünk!!
Sose volt problémánk a szállással, pedig több helyen is voltunk. Ha a légkondit bekapcsoltuk, ajtót bezártuk, nem jött be zavaró hang. Lehet, hogy a település nem annyira szép, de ilyen panoráma és ilyen tintakék tenger sehol máshol nincs, mint ezen a környéken. A kirándulások és látnivalók száma is szinte végtelen. Még mindig van olyan hely amit nem láttunk arrafelé.
Ált-ban szept-ben mentünk, akkor már nem volt zsúfoltság, viszont tuti jó idő van még és a tenger is kellemesen meleg.
Sziasztok! De jól felpezsdült a fórum...nem hiába ízlések és pofonok. Nekem fontos egy nyaralásnál, hogy legyen látnivaló is a környéken, ez sok szárazföldi településen nem lehetséges, lehet hogy szebb a táj, de ha semmi nincs ahol el lehet kirándulgatni, akkor nekem semmit sem ér.
Kitty! Köszönöm a tanácsot, van GPS-ünk, remélem a Szerb-Macedón utakon sem lesz semmi gáz, és könnyen tudunk haladni. Délután szeretnénk indulni, hogy hajnalra (jobb esetben éjfél körül) a görög határon legyünk.
#1749652011-09-04 19:26:05 Válasz a #174963. hsz-ra
Ez engem is érdekelne, hogy szeptemberben - mivel már utószezonnak számit, nyitva vannak-e még rendesen az éttermek? (Vagy már nem mindegyik?) És a többi üzlet, ajándék stb?
A választékról azt hallottam, hogy tökéletes, mindenki talál magának megfelelőt az étlapról.
És nekem sem vette el senki a kedvemet, sőt nagyon várom már az utazást!
(éveken át egyhuzamban csak Horvátországig jutottunk el, és oké, hogy az is szép, de a görög feelinget semmi sem adja vissza! Szóval több év után térek most vissza Göröghonba, és alig várom! Tolo pedig az újdonság erejével fog még hatni, kizárt, hogy csalódnék!Nem is értem éveken át hogy bírtam ki nélküle!)