#1319082010-04-23 20:14:23 Válasz a #131905. hsz-ra
Nem kerül semmibe, ha minden országban a megfelelő fizetőeszközt használod az üzemanyag és az autópálya díjak fizetésére.
És van egy régi magyar közmondás:
Sok kicsi, sokra megy
Én ehhez tartom magam és nem szórom feleslegesen a kemény munkával keresett pénzecskémet. Inkább egy jó tengeri hekentyűs vacsira költöm azt a pénzt, amit a korrupt kapusok lenyúlnának tőlem.
És ezt nem azért írom, mert egy euróval húztak le, hanem sokkal többel rövidítettek meg a macedónok.
#1319132010-04-23 20:37:06 Válasz a #131905. hsz-ra
Minden anyagi és egzisztenciális utalás nélkül: nem fenyeget az éhhalál és nem ma álltam munkába.
DE: nem hiszem hogy valaha is annyim lesz, amiből inkább áldozok egy fillért is egy lejmolós idegenre, mintsemhogy a családomra és magamra költeném.
(Kezdek igazat adni azoknak, akik már unják a témát meg az offot, de mindig akad egy újonc, aki azon hökken meg, hogy miért nem vagyok inkább lusta és próbálkozok ezzel-azzal, miért spórolok, miért nem költök hülyeségekre.... csak.)
Nekem csak annyi lenne a kérdésem a nagyszájú újoncokhoz, hogy ők hogyan kezdték a külföldre menést?
Bár gondolom nagy vagánya durr bele bummal igaz!!
Nem értem, hogy aki számolgat meg úgy spórolja össze a pénzt az miért ne menjen nyaralni és miért "szar"alak!
Szerintem sokkal jobban értékelem a nyaralást mit az ilyen "vagány" emberek!
És a hócipőm tele van az okoskodó .......-al!
Nem kell senkit lenézni meg beszólogatni. Ki így ki úgy megy nyaralni és mindenkinek az a lényeg, hogy eljusson kedvenc helyére és élvezze az ott eltöltött időt.
Emberek!
Ha rám hallgattok, mindenki úgy utazik, ahogy szeret, megszokta, biztonságosnak, olcsónak, spórolósnak... stb. gondolja!
Ami tény: jók az utak, szinte végig dinamikusan lehet jönni. Rengeteg benzinkút van, tehát nem kell már attól tartani, hogy nem érünk el egy kútra. A határokon és a kapuknál már nem jellemzőek a koldusok. A kapuknál mindenhol egyértelműen fel van tüntetve az ár, a kategória, szerbeknél lehet kártyával is leróni az adósságot és a legtöbb helyen ki van írva euróban is, ami átszámolva nem rossz árfolyamot mutat.
Másik tény, hogy a két ország valutáját nem jegyzik a bankok, mivel nem konvertibilisek és a határokon is csak eurót váltanak, fogadnak csak el!
Mint írtam, Szerbiában egy 15-20 perces kitérővel tudtok forintot dinárra váltani, olyan 2,80-2,90 re jön ki. A falu neve HORGOS! És ha az utcán megkérditek, magyarul útba igazítanak, hol a pénzváltó! Amúgy a faluba bevezető főút mellett egy nagy körforgalom előtt jobbra, egy újságot és ezt meg azt is áruló üzlet egyik sarkában váltanak kedves - akkor éppen fiatal - emberek... és még parkoló is van előtte!
Petros agyhártyát Istennek,hogy ilyen jól megy neked...
Sok szabolcsi, beregi,hajdúsági ember irigyelne téged meg minket, me csak úgy görögözünk,meg van számoló gépünk is és nettelhetünk...Ő meg még nem járt csak a felvégen és Debrecen meg álom város lenne, ha láthatná, lenne péze odájig utazni. Meg vissza...
Mi meg itt hemzsegünk és osztyuk az észt, de nem a pézt.Ájáj kacifántos ez a világ. Egy lovat meg nemtudnak megkörmölni... Ezekre még a pumim se hallgatna...
#1319212010-04-23 21:35:52 Válasz a #131917. hsz-ra
Szia Csutek!
Igazad van valóban,de én csak kontrasztnak szántam a manapság már kialakult "kasztok" közötti különbséget. Ez csak irónia,de már kezd sok helyütt ennek sajnos valóság tartalma lenni és ez már baj.Szerinted?
Ez itt uff,de a dumcsiba igaz...
Legutóbb atosz szerkesztette (2010-04-23 21:39:42), összesen 1 alkalommal
1.- Borzalmas kicsinyes dolgon vitatkoztok!!
2.- Aki nem ír rendszeresen ( néha fölösleges, és pitiáner dolgokat), hanem csak infókat gyűjt, vagy csak egyszerűen érdekli Görögország, nem kell lenézni hogy "kezdő"!!!, mert lehet, hogy többet járt külföldön, Görögországban, mint aki csak össze-vissza írogat!!
3.-Elnézést, de engem zavarnak a hozzászólások utáni idézetek
4.-Bizonyos országokban a borravaló, baksis, az alku,a koldulás, stb. a mindennapi élethez tartoznak, ha tetszik nekünk, ha nem!!!Az elvi kérdés nagyon szép, de nem mindig hasznos bizonyos szituációkban!!
5.- Ha valaki egy nyaralásra áldoz 2500 Eur ot, plusz bizonyos Forintot, ne itt nyilvánosan nyavalyogjon, hogy a kapunál 130 Ft al átverték, az okoskodjon ott a helyszínem, vagy legyintsen egyet. 1300 - 1500 Km es úton vannak plusz költségek ezzel számolni kell!!
6.-Nem értem a tankolási mizériát sem!! Folyamatosan vannak benzinkutak!!! Kártyával fizetek , középárfolyamon, kezelési kltség nélkül!!Mi a F...nak bolyongjak Horgoson? Többe kerül az üzemanyag!!
Bocsánat a hozzászólásért SENKIT NEM AKARTAM MEGSÉRTENI!!!!!!!!!
Több éve olvasom a fórumot, minden nap
Most már nem bírtam reakció nélkül!!!
Fel nem fogom, miért ez a vagdalkozás!?? Minden évben előjön a kérdés, a pályadíjak tekintetében, bizonyára olyantól, aki még sosem ment /arra/autóval. Erre szület több válasz, amiből egyedül az a helyes, hogy Macedoniában a _hivatalos_ (!!!) díj Dénárban fizetendő, függetlenül attól, hogy elfogadják az €-t is. Minden más, félrevezetés!! Hogy ezek után, némelyek miért állítják, hogy Euroban is hivatalosan lehet fizetni, meg bolond aki nem ezt teszi, azt komolyan nem értem. Azt meg végképpen nem, hogy hogyan veszi bárki is a bátorságot, hogy másokat _minősítsen_ akár ez ügyben, akár pénzköltési szokásait illetőleg.
Mielőtt megszólást kapnék, a vélemény és a minősítés két különböző dolog!!!
... 3.-Elnézést, de engem zavarnak a hozzászólások utáni idézetek ...
Pedig most akartam javasolni, hogy csak az idézetet írjuk le
De télleg csínján az indulatokkal, mert nemsoká jönnek azok is, akik 150 km/h alatt szédülnek és náluk 100 guriga be van készítve gyorhajtás-büntire is (hozzájuk képest télleg shol nem vagyok)...