Ez a csont már tényleg tucatszor le lett rágva, de mégis elkerülte a figyelmed, hogy némelyek nem csak a pályadíjat kényszerülnek fizetni, hanem esetenként mást is vesznek/tankolnak. Nekik nem ideális az €-val fizetés, minekutána a pályadíjon kívül mást nem fizethet vele Szerbiában. Könnyen úgy járhatnak mint a macedon sorompónyitogatóval.
Mi is szoktunk tankolni OMW, vagy MOL kúton! Tankolok, kávézunk, vásárolunk a shopban.Mindezt kártyával fizetem középárfolyamon. Ilyenkor jön az , hogy bezzeg neked van kártyád, de van akinek nincs.Hát az váltson, keresse a pénzváltót, tudjon a maradékkal mit kezdeni, stb.
Könyörgöm, nem lehetne már ABBAHAGYNI????????????????????????
Bizony Isten, lefordítom eme pár nap szövegelését és ha megint megkérdezik itt tőlem, miért nem éreztem jól magam otthon, hát azt hiszem ez egy jó példa lenne!!!
Ilyen kicsinyes módon, abszurd, értelmetlen dolgokon agyalogni napokig, "ölni" egymást, köpködi egymásra...
Kinek mennyi pénze van, milyen kártája van, egyedül utazik, konvoj társakat keres és hasonlók... Váltsak, ne váltsak, tankoljak? Vagy mégse, és ha... de ha...
NEM MINDEGY???????
Miért más mondja meg ki, hogyan, mit, merre??? Itt összedobjuk az infókat, tapasztalatokat és mindenki gyűjtse össze belőle, mire van szüksége, ha valami információ pluszban kellene, azt meg kérdezze meg....
És ez annyira jellemző az egész magyar társadalomra! Komolyan mondom, hogy szánalmas és megint megerősödött bennem, ha egy mód van rá, nem költözöm vissza!
A nyaralásnak, utazásnak örömöt, lelkesedést, boldogságot kellene jelentenie normális esetben. Itt meg úgy jön le, hogy semmi más, csak kérdések, kételyek, problémák sokasága, egy nehézségekkel és már-már legyőzhetetlen akadályokkal teli "rémtörténet".
És emellett rengeteg vitának, rosszindulatú, lelombozó hozzá- és odaszólásoknak melegágya. Egy kötelező rossz...
Ne mondátok, hogy ez jó valakinek is???
Ne játszunk már "parlamentiset"!
Mikor haza kellett mennem márciusban, kicsit utána néztem, számolgattam (kb. 300 euróra jött ki oda-vissza), senki véleményét ki nem kérve 350 euróval a zsebemben, sokak szemében autónak nem minősülő 9 éves "mi autónkkal" nekivágtam, hazaértem és vissza is értem... Macedón fakabátok megszívattak 20 euróval, de Istenem, hát megesett!
Most dőljek bele a tőrömbe???
És totál egyedül több mint 3.200 km-t!!!
Na nem verem a mellemet, nem fényezni akarom magam, hisz nem tartom magam egy különleges f.sza gyereknek. Na és nem is egy "guiness rekord", tudom! Mennem kellet ügyeket intézni hát mentem, de csak azért, mert kellett...
ENNYI!
Kár előre görcsölni, mert teljesen kiszámíthatatlanok az árak. Idén már háromszor voltam lent és február óta a szerb üzemanyag árak 15 %-al, a görög 10%-al emelkedett, csak az autópálya díjak maradtak változatlanok.
Horvátországon keresztül egy 1.130 km-es út költsége az alábbi volt áprilisban: - üzemanyag 64.000 Ft
- autópálya 13.000 Ft
Ez bizony állandó költség, mivel a többi költséget, mint a szállás díja, napi költekezés mindenki a saját zsebéhez igazítja.
Legközelebb májusban megyek, majd akkor is jelentkezem.
-törölt nick 12762 | #132003 | 2010-04-25 08:34:51 | Válasz a #131998. hsz-ra
"dobjuk össze az infókat"
Akkor dobom: tapasztalatból tudom, hogy (ha már egyesek keverik a macedón pályadíj fizetését a szerbével, és ez már vegyült némi benzinkút kártyaelfogadási gyakorisággal mire elértük a 386. oldalt) az adott ország kápéját mindenhol elfogadják. Ezzel még senki sem szívta meg.
Ha pedig nincs új infó a fórumon, és egyesek beszélgetnek, mitöbb: érvelnek, ez semmivel nem "hasztalanabb", mint az erre irányuló nemtetszések hosszas, már-már hisztibe torkolló kinyilvánítása. A folyamatos rendreutasítás sem kevésbé "parlamenties" (és én speciel le is ....om). Van az oldalnak üzemeltetője, majd ő intézkedik, ha kell, azt úgyis mindenki kénytelen lesz elfogadni. Tessenek ezt tolerálni, majd ha jönnek új dolgok, azok viszik majd tovább a társalgást.
Jox! Most jól jönne egy szép fotó megtörni ezt a témát.
Nagyon hosszan visszaolvastam, és szabályosan örültem, ha találkoztam egy-egy betszúrt fotóval, hogy jajj de jó.......jajj de szép.......de mennék már....
Nyugi emberek, mind különbözünk, de egy mégis közös:
Rajongunk Hellaszért! És ez a lényeg.