Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 386 387 388 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Adrikanemeth | #143453 Üzenet | 2010-07-10 13:32:36 | Válasz a #143447. hsz-ra
Breki!

Olyan jó érzés, hogy vannak a fórumon olyanok, mint Te! icon_smile.gif
Köszi a sok infot! Akkor nem fogunk éhen halni. icon_smile.gif Azzal a napi menü ajánlatos hellyel felcsigáztál!icon_smile.gif Hú, már nagyon-nagyon várom, hogy ott legyünk. Bár több időre tudnánk menni, mert tényleg úgy érzem, hogy az 1 hét kevés lesz!
Ha jól értelmeztem azok a helyek, amiknek a képét beszúrtad, esténként táncos szórakozóhelyek??
  Renault | #143474 Üzenet | 2010-07-10 15:42:09 |
Sziasztok

Kérdezném azoktól akik voltakmár vagy most jöttek haza Tud e valaki Wifi helyet ingyenest Pargán????,
  Cofffos | #143475 Üzenet | 2010-07-10 15:49:32 | Re:
Döme írta:
Breki,
nem hiszem, hogy idegenvezető ilyet írna...főleg olyan nem, aki hittel, türelemmel, méltósággal, toleranciával, (mi is volt még?) végzi a munkáját és képviseli nemzeti értékeinket olyan szép helyen mint Görögország...
Vagy mégsem?

Én simán elképzelem, hogy egy sértett önérzetű idegenvezető írta. Persze ugyanúgy nicknéven, mint akiket kritizált. icon_wink.gif

Egy másik fórumon, egy másik görögországi helyszín telepített idegenvezetőjét illettük többen kritikával, és én kaptam is tőle privátba olyan, de olyan hangvételű lecseszést, hogy alig kaptam levegőt tőle. Ez az itteni, bibliai idézet ahhoz képest. icon_biggrin.gif
A vicces az volt, hogy kb. egy évvel a "történtek" után. Kb. akkor olvashatta....
Tudtommal már nem ő az idegenvezető azon a helyen. icon_rolleyes.gif
  Stilo18 | #143489 Üzenet | 2010-07-10 17:15:22 | Válasz a #143320. hsz-ra Előzmény #143320
Osszesegeben elegedett voltal az apartmannal? Hallottuk, hogy van kertje az apartmannak.(Remelem jol xD)
Esti sutogetesre van vmi lehetoseg?
Elore is koszi!
  Barca05 | #143505 Üzenet | 2010-07-10 20:12:02 | Re:
Annyi jó strand van, hogy én luxusnak éreztem egész nap egy strandon lenni, kivéve a Lichnost,
ahol a strandon lévő egyik étteremben az akciós napi menüket nagyon ajánlom alig tudtuk megenni és finom is volt.[/quote]

Szia! Pont ma akartam rá kérdezni, hogy az éttermekben vannak-e napi menük mint nálunk. Mindegyik étterembe van? Ja és még egy kérdés ha lehet, kb. mennyi költő pénz kell, hogy jól kijöjjek Pargán? 1 hétre számitva önellátással, Paxosi fakultativval? Nem akarok persze ott sporolni de mégis kb mennyi azaz euro amiből nem túlköltekezve kilehet jönni. Azt már olvastam, hogy pl Sartinál drágább, de ez a drágább mit takar, nem hinném, hogy akkora árkülömbségek lennének?
  Medea | #143508 Üzenet | 2010-07-10 20:56:11 |
Breki.

ha fel akarunk gyalogolni a forrásig mégis mire számítsunk,azon kívül ,hogy hideg...sodrás?uszás?vagy csak gyaloglás?
  Breki1 | #143514 Üzenet | 2010-07-10 21:50:47 | Válasz a #143453. hsz-ra Előzmény #143453
Nincs mit szerencsére a többség ilyen segítőkész itt, bár sokan csak indulásuk előtt írnak ide aztán miután hazajönnek eltűnnek a fórumról. icon_lol.gif icon_redface.gif

Én szeretem kicsit újra átélni, megosztani az élményeket másokkal.

A vendéglőkre visszatérve
itt is láthatod a kék és zöld jeleket őket a Valtoson

http://www.compurite.co.uk/parga.htm

Majdnem írtam, hogy az esti táncos buli nem jellemző, de nekünk a meetingünk a Mangoban volt és beugrott, hogy a magyar kiszolgáló csaj
mondta hogy másnap Spanyol zenés est lesz és, hogy máskor is szokott lenni.
  Adrikanemeth | #143516 Üzenet | 2010-07-10 22:04:44 |
Breki!

Igen, nagyon jó ez a térkép! Én úgy gondolom, hogy lesz olyan nap, amikor a Valtos elejét és végét is megnézzük, szóval lehet válogatni az éttermek között és ez a lényeg.
Igaz, lassan 32 leszek, de szeretek táncolni, a férjem pedig nem kevésbé, szóval örülök, hogy talán lesz lehetőség kicsit bulizni! icon_smile.gif

Barca!

Ezzel a költőpénz dologgal mi úgy vagyunk, hogy inkább legyen több, mint kevesebb. Szóval, ha egy vacsi átlag 20 euro, reggeli,5 euro, ebéd 8 euro, plusz költőpénz, plusz kirándulás, szóval máris ott vagyunk, hogy 400 euro kell. De mi valószínű többet viszünk, mert főleg a férjem így érzi magát biztonságban. Tavaly is hazahoztunk a 600-ból majdnem 300-at. Szóval kint is lehet pénzt szórni, de minek. Mi úgy vagyunk vele, hogy finomakat eszünk, meg kirándulgatunk, de semmi felesleges dologra nem költünk. Mi a felesleges???Mindenkinek más, nekünk pl.: ékszer, mert semmivel sem olcsóbb, mint itthon, meg amúgy is van már annyi, hogy amíg élünk kitart! icon_smile.gifA naptár, amiről Breki is írt, az meg pár euro, esetleg egy terítő, olívaszappan, vagy valami apróság, és minek is vennénk mást. No, de lehet, hogy csak mi gondolkodunk így, mert a barátainknak a világ összes pénze sem lenne elég. icon_smile.gif
  Breki1 | #143517 Üzenet | 2010-07-10 22:15:59 | Válasz a #143505. hsz-ra Előzmény #143505
Én tavaly inkább napi ajánlatokat láttam, pl a Stefanos-nál, de egyik parti étteremben is.

Szerintem a parti behívós helyek drágábbak, érdemes kipróbálni távolabbi kisebb esetleg hangulatosabb helyeket is. Ezért ajánlom én mindig pl a Sakist, lassan fizethetnének százalékot nekem. icon_razz.gif

A Lichnosinál viszont ki volt írva a táblára direkt A és B menü.
Itt csak egy kis zavaró dolog volt ami az apartmanunknál is az erkélyen a darazsak. Leírom a sztorit hátha más is hasznát veszi.

Szval 4-5-el hadakoztam bemásztak a kajámba egyiket becsomagoltam a szalvétámba miközben igyekeztem jólnevelt turista módjára elegánsan étkezni.

A pincér rendes volt odajött hozzám, hogy szóljon egy darázs van a szalvétámban vigyázzak (mondom magamban tudom én raktam bele)
ment persze az Efhariszto para poli icon_wink.gif

A pincér térült fordult és hozott egy füstölgő valamit, na mondom ez jó lesz darázs elmegy mi viszont jó füstösek leszünk és az fog zavarni.

De egyáltalán nem varázsköröket írt le a cuccal, a darazsak szerencsére távoztak a füstölő ott maradt és egyáltalán nem volt zavaró.

Kiderítettem mi az egyfajta kávét égetnek ilyet állítólag lehet is kint kapni utána én néztem is boltokban, de nem nagyon láttam talán csak egy helyen. De ha valakinek ilyen gondjai vannak keresse meg kérdezzen rá nagyon beválik.

Témára visszatérve, én általában személyenként 500 eurót viszek + bankkártyát, de általában 300 körül vissza is hozok.

Parga olyasmi mint egy sziget itt drágábbak az árak ajánlatos megnézni hol eszel milyenek az árak, boltokban jó alaposan körülnézni.
Pl Valtos feletti kis boltban sokkal drágább az ásványvíz mint pl a kis strandnál lévőben érdemes ezeket hatosával vinni. Mi otthonról is hoztunk egy rekeszt + hűtőtáskában hátizsákban lévő, így nem kellet egy hétig vásárolni.

Itt ajánlatos spórolni és jól megnézni az árakat a Piso-s boltnál mindig rohangásztunk az árazóhoz icon_razz.gif
  Breki1 | #143518 Üzenet | 2010-07-10 22:24:08 | Válasz a #143508. hsz-ra Előzmény #143508
Erről már írtam, így röviden a függőhíd után egy ideig a parton lehet menni majd kb térdig-derékig érő vízbe lehet ott belemenni.

Aztán sétálni a forrás fele és nézni hol lehet magasabb részen menni, mert néha eléggé mélyül és kisebb kövek is vannak alul.

Sodrás van, de nem vészes, úszni csak a végén kell közvetlenül a forrás előtt (erről korábban raktam be képet), de derékig sokszor mélyül.

De ugye aki megmártózik a vízben az.......... icon_lol.gif
  Triznyak | #143519 Üzenet | 2010-07-11 00:23:38 | Válasz a #143508. hsz-ra Előzmény #143508
"ha fel akarunk gyalogolni a forrásig mégis mire számítsunk,azon kívül ,hogy hideg...sodrás?"

Én eveztem a torkolattól felfelé. Ha vizitaxival mentek Ammoundiába, ott max 2-3km-t lehet hajózni a folyót, kis hajóval. A folyó 5-10méter széles. Utána már bedőlt fák, hordalék zátonyok (szemét, döglött kecske) zárják el az utat, kenuval is nehezen lehetett ezeken átjutni. A "forrásig" hajóval semmiképpen sem lehet eljutni, autóval bő félóra út, ha tudja valaki az utat. "Forrásnak" azt a részt hívják, ahol a folyó Glyki-nél kiér a hegyek közül, itt lehet a vízben a sziklák között felfelé sétálni, ha valaki bírja a hideg vizet. Ha ezt a részt szeretnétek megnézni, szerintem, egyszerűbb Pargából autóval/robogóval menni.

Leenee | #143522 Üzenet | 2010-07-11 07:41:36 | Válasz a #143505. hsz-ra Előzmény #143505
szia Barca,
szerintem ha fejenként 200 euroval számoltok, az kényelmesen elég lesz, lefedi a programot és tudtok kajálni is.
  Flocky | #143558 Üzenet | 2010-07-11 14:54:39 |
Sziasztok!
Ha tehetem minden évben kimegyek az utazás kiállításra, beszerzek egy csomó prospektust és álmodozom. Már elég sokszor voltam Görögországban, most is ide terveztem az utat. Érdekes, hogy Pargát mindig átlapoztam, ugyan milyen hely lehet ez, soha nem hallottam róla. De egyszer csak belemélyedtem és azonnal döntöttünk, hogy igen ez kell nekünk. Szeptember elején megyünk a Walterral. Már csak a Vasilikiben volt hely. Rengeteget nézegettem a fórumot, de képeket sehol nem találok erről a szállásról. Ha valaki segítene, nagyon megköszönném.
  Barca05 | #143559 Üzenet | 2010-07-11 15:09:04 |
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Mi is igy vagyunk a párommal mint ti Adrika, hogy nagyon felesleges dolgokat nem veszünk meg csak tényleg azokat amik szükségesek a jó közérzetünkhez. Ebédelni pl nem nagyon szokunk, mert a melegben nem is nagyon kivánom, de az esti vacsorák varázsáról nem lehet lemondani. icon_biggrin.gif
Megnyugtattatok a költőpénzel kapcsolatban, én is kb ilyen összegekre gondoltam. Jaaaj már alig várom, hogy menjünk, annyi szépet és jót irtok róla, hogy muszály ide elmennünk. Elsőre Zakyntost terveztük, de valószinű, hogy Parga lesz belőle mégis.
  Barca05 | #143560 Üzenet | 2010-07-11 15:11:52 |
Breki a Sakist biztos kiprobáljuk, ennyi jó hallatán.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 386 387 388 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu