#1658572011-06-16 20:33:05 Válasz a #165835. hsz-ra
üdv!
ha jól gondolom, hogy ki van a nick mögött akkor nagyon várom a fotókat. meg persze a beszámolót is, mi júli eleén indulunk. jól jön majd a friss infó.
előre is köszönöm.
Jó pár görög sziget után, úgy tűnik, Karpathos lesz a következő. Az Aeuolusszal mennénk, akikikkel tavaly Leszboszon eléggé megjártuk a szállást illetően, ezért idén próbálunk óvatosabbak lenni.
Két apartman jött szóba, mindkettő Lefkoson van, Corali és a Pliades. Tud ezekről valaki esetleg valami infóval szolgálni? Tisztaság, a szállás rendezettsége, csendessége (bogarak, stb)? És a hely mennyire van a fővárostól, azt persze sejtem, ahogy másutt is, itt is adhoc járnak a görög zenével kellmesen elbágyasztó buszok.
Sziasztok!
Kittis tőled kérdezném, hogy a Sarris-ban volt törölköző? Csak azért érdekelne, mert sajna csak 15 kg-s lehet a bőrönd, így spórolunk minden grammal.
Köszi szépen!
Szia Képkovács! Biztos talizunk majd, már csak 4 nap!!!
#1659812011-06-17 16:48:54 Válasz a #165924. hsz-ra
...meg szerintem a legtöbbet és legintenzívebben gyalogosan lehet megtapasztalni a világból (no persze azután, ha már egy érdekesebb hely közelébe jutottunk). Úgy érzem, hogy egész életemben kevés dolog akad, amiről azért maradtam volna le, mert nem használok autót. Sőt, egy egész picit fordítva is gondolom, mert biztos vagyok benne, hogy az életstílusommal ha kevesebbet is pörgök és haladok is egy autós embernél, mégis csak mélyebb benyomásokat tudok szerezni egy adott helyről. Kevesebb helyszínről, de jóval több benyomás ér. Érzem az ösvényt a lábam alatt, orrom beszívja a virágzó bozót illatát a partokon, a mozgás öröme többletboldogságot ad, mintha csak szimplán autóval odamennék és fürödnék egy strandon valahol. Egy helyi buszos utazás többnyire kissé elmerülés is a helyi emberek közegében. Jó ott nézegetni az arcokat és filózni az arcokra írt sorsokról.
Életem legkedvesebb és legemlékezetesebb élményeit távoli országokban véget nem érő hosszú zötykölődések közepette éltem meg buszon, vonaton, lovasszekéren, csónakon, kompon, mozdonyon, kézi hajtányon, kötélpályán stb.
Olyasmi ez, mint egy jól kitervelt és elkészített torta - minden összetevője harmonizál egymással és minden részét szívesen esszük, nem csak a marcipánt a tetején. Ha autóval szaladoznék a különféle strandok között, akkor az én felfogásom szerint kihagynám a torta tésztáját, töltelékét és csak a marcipánt habzsolnám be, amitől gyorsan kikészülne a gyomrom... Nekem a gyaloglás a torta tésztája, a buszozás a töltelék és a fürdés a marcipán a tetején, és ettől lesz számomra kerek egész a dolog.
Amikor pl. csak fotózni akarok, akkor előfordul, hogy egy egész nap alatt sem teszek meg többet pár száz vagy ezer méternél és nem hiányzik sem a száguldás sem a mellettem gyorsan tovasuhanó élmények, mert a jó képhez sok nézőpont kipróbálása, aprólékos szerkesztés és a fények tudatos használata kell, ami nagyon elmélyült elfoglaltság, ha jól akarja végezni az ember.
Ami pedig még ennél is mélyebb jelenlét, az a csendes-lassú szemlélődés, amikor minden pici kis részlet értelmeződik és mélyen beivódik az ember lelkébe. Na ez az, amit már szinte reménytelenül kerget a mai ember engem is beleértve
(Bocs, ha off-nak tűnik a szövegem, de szerintem minden utazáshoz kapcsolódhatnak filozófiák, amit az ember szeretne követni, vagy magáénak tudni)
#1659832011-06-17 16:54:44 Válasz a #165975. hsz-ra
Kedves Marcsi62!
Köszönöm szépen a válaszod! Akkor elég csak 1 törcsi a partra. Remélem szép tájakra eljutunk, és sokat tudunk fotózni.
Neked is szép nyarat! Most nézem, hogy Santorinire mész, szívem egyik csücske. Nagyon szép nyaralást!