h.apci!
Annyira egyetértünk ebben a témában.....
Sajnos az embernek csak az ideje és a pénztárcája szab határokat.....
Én is beutaznám az egész világot,ha megtehetném.Ha megnyerném a lottóötöst,az lenne az első,hogy vennék Görögországban egy házat !
Amúgy nagyon tetszik a nickneved,nagyon frappáns!
Ez pontosan így van ezért igyekszem minden évben máshová menni
és ezért nem értem azokat akik ötödször is Sartira mennek, mert az Görögország és milyen jó bevállt nekik
Közben nemis sejtik milyen helyeket hagynak ki.
Szerintem amíg vki megteheti utazzon járjon be különböző helyeket
annyi csodálatos rész van a világban, és számolja csak ki mindenki hány szabad nyara van arra hogy utazgasson. Elárulom a helyek száma amiket meg kéne nézni lesz a több.
És itt nem a drága luxusutakról beszélek, például mi Bulgáriában úgy éltünk mint a kiskirályok, Montenegró se a drágaságáról híres, hanem például erről többek között
Veled is teljes mértékben egyetértek Breki!
És Montenegró miatt meg irigyellek mint állat,de majd egyszer.....
( Halkan megjegyzem:
Olvasgattam anno a szélmalomharcotokat h.apcival a Sarti topikos fórumozókkal is,de én nem akartam beleszólni,mert úgyis hiába....
Voltam egyszer ott,szép volt,jó volt,köszönöm,ennyi.....
Nem akarok senki Sartiimádót megbántani,de nálam az tette be,amikor első megbeszélésen az étteremben egy jómunkásember első kérdése az volt:Rántott hús,meg pacal van?
Paralia-ról meg ne is beszéljünk..... Ott nem voltam hál'istennek,de ismerem a helyet.
Nekem nem arról szól egy nyaralás,hogy fekszem a parton és halálra eszem-iszom magam,csinálok egy csomó fotót,amivel majd dicsekedhetem,hogy én "Görögben" voltam,közben meg azt sem tudom,milyen nevezetességek vannak a közelben,mert meg sem néztem.Sajnos láttam már ilyet...... )
És most jöhetnek a lincselők......
Az nem értheti Görögország lényegét,aki nem látja az "igazi" Görögországot,és nem érzi át a szellemiségét,nem éli át a csodáit,a történelmét,nem látja a tájait.
Hú,de nyálasra sikeredett..... De próbáltam leírni,amit én gondolok.
Az ha jól látom több napos, tehát szerintem simán lehet annyi.
Most én lehet keverem az árakat a Lefkadas utunkal ahol az idegenvezető szerezte a kocsit mert őis jött és az kisbusz volt akciósan,
de amit ő ajánlott iroda az biztos drágább volt és az összes többi is ahol megnéztük.
Most mintha az ugrana be hogy máshol 40 volt egy napra ahol meg írtam ott harminc, na majd rákérdezek hátha más jobban emléxik.
Én most itt nem akarok Sarti ellenes off-ot elkezdeni
Csak röviden:
A helyel és a félszigettel nincsen semmi bajom, szerintem is gyönyörű csak ami lett belőle a sok magyar túristával akiknek ez görögország.
Most meg ilyet olvasok
" Itt közértben van grill csirke fell kell iratkozni ,6 eu/db.".
Erre majdnem megkérdeztem, hogy ez most ugye vicc, de inkább nem szólok.
Paraliát én ha lehet elkerülöm, ez szerintem...na inkább no comment
klikk
Hydra-n énis kinéztem egy házat ami omladozott és ki volt rá írva, hogy eladó.
Gaioson is van egy nagyon szép ház elhanyagolt állapotban ami felújítva nagyon szép kis családi szálloda lehetne, majd mutatok róla képet.
Montenegro miatt irigykedhetsz, de ott én aludtam szinte két ország között
az út mellett a földön, fotóztam patkányt a híres vezérükről elnevezett Hotel mellett, büntetett meg minket motoros rendőr a Kotori öbölnél mert hozzáért a kerekünk a záróvonalhoz. Viszont láttam hihetetlen szépségű helyeket.
Kiindulópontnak egy kis lakás kell, aminek a fenntartásával nincs gond, ámde jó az internetkapcsolat és közel van a világ egyik jó repteréhez.
Ha veszel egy házat és letelepedsz valahol, mondjuk egy görög szigeten, akkor az eleve kizárja az utazást. Szerintem az egy teljesen más habitusú vagy más életszakaszban lévő embernek való.
Választ ld. fentebb. Ki gondozza a bougainvilleádat, amíg nem vagy otthon?
Szerintem majd ha már túl vagy a világkörüli úton és már nincs több hely, amire kíváncsi vagy, és azt gondolod, hogy nem vágysz a világon már sehová máshová, csakis Görögországba, sőt, biztosan tudod, hogy melyik szigeten lennél a legboldogabb - akkor van itt az ideje a házvásárlásnak.
Chalkidiki szerintem is csodaszép,de túristagyár lett belőle,pl. a Narancspartot is tönkretették....
Szoktam őket olvasgatni,a grillcsirkét is láttam .....
A Hydra-i ház biztos tuti!
De hagyjuk abba a szétoffolást,mert kapok h.apcitól...
Átvitte a dumcsiba a beszégetésünket...
Pl Hydra-n az a kis ház kb öt percre van a kikötőtől ott lenne saját vitorlás és lehet kötbejárni a szigeteket, amikor ott voltunk és kikötött egy barcelonai vitorlás úgy irigyeltem.
Család meg barátok gondozhatják a növényeim addig cserébe, hogy ott lehetnek
De nem akarok nagyon ennyire offba belemenni mert tényleg ránkszólnak.
Kb fele ennyien vannak, mondjuk ez a sétány legforgalmasabb része itt vannak a vadiúj behívóemberes éttermek sorban egymás mellett
Ezért is ajánlottam inkább a Sakist, az a rész teljesen más
A kis utcácskákon nyugodtan lehet sétálgatni szinte senkise jár ilyenkor rajtuk és fantasztikus virágillatot lehet érezni.
És ha látsz citromot nyugodtan kostold meg hiába zöld sokkal finomabb mint az itthoni én magában is megeszem.
Én mint citrustermelő nézem ezeket muris volt, hogy előszőr csak én szedtem aztán ahogy megfertőztem a többieket és rájöttek milyen finom már csapatostul jártunk szedni
A vitorlázás - bár rokon "sportág", de azért messze nem azonos az utazással. Én nem tudnék annyi időt hajón tölteni, annál jobban izgat egy csomó minden más.