Sziasztok!
Ma kaptam az értesítést, augusztus 13-án utazunk a mediterrán tombolával Kefalóniára. Lassiban a Tzivras apartmanban (4 fős) lesz a szállásunk. Esetleg valaki tud bővebb információt a szállásról, mert az Ibusz honlapján nem túl sok található.
Eddig is folyamatosan olvasgattam a fórumot, most már kezdem majd a jegyzetelést is.
Üdv: Saci
Szia Kopter!
Már csak négy nap...ugye milyen lassan halad az idő?
Hétfőn nem kelek korán, hogy az ablakból nézzem, ahogy felszáll a gépetek....de kívánok nagyon jó pihenést, és érezzétek jól magatokat!
Üdv: Kata
Holnap megint péntek!
Megint egy héttel közelebb vagyok az én utamhoz!
Telik ez az idő, csak most még lassan.
Holnap péntek, és újabb turnus indul Marcsihoz!
Minden jót kívánok nekik, az útra, és az ott töltött időre egyaránt!
Sziasztok ! Kata62 ! Amint hazaérünk, írok neked Lassiról bőven. Kata67 ! A holnap gyorsan eltelik, mert rengeteg a munka. A hétvégét megoldjuk, Hétfőn meg GO ! Pedig az 5.10 nincs is olyan korán. Majd azért Én integetek neked !!! Már minden elcsomagolva. Még egy két aproságot kell berakni, de az csak vasárnap este lesz. Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat !!
Hétfőn mi is hazaértünk két hetes Lassin töltött nyaralásunkból,csak még belföldön meghosszabbítottuk pár nappal,így nem volt időm írni Nektek A Minas apartmanban voltunk,ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok,holnap már többet gépközelben leszek,mint ma
Akik most utaznak,azoknak gyönyörű nyaralást kívánok,amihez Kefalonián azt hiszem minden adott lesz
nagypentekmaria, vaczsaci, Ananda9, Evi27, Napfény !! Köszönöm a jókívánságokat ! Amint hazaérkezem én is bejelentkezem, mert kintröl a telón nem akarok pötyögni, de lehet lesz olyan este, hogy ráveszem magam.
Napfény !! Milyen volt Lassi ?? Mi az amit érdemes ott feltétlenül megnézni ?? Étterem, Taverna volt valami bevált , vagy lett kedvenc, olyan amit nem szabad kihagyni ?? Mi volt az a kaja, ami ízlett ? Bolt ami árban megfelelő ? Melyik Beach tetszett a legjobban ?? Tömeg van már ? A víz kellemes ?? Voltatok fakultaív programon ? ha igen melyiken? milyen volt? Egyenlőre ennyi, köszi a választ. Lassan hétfő - irány Lassi !!
Szia Melus!
...van olyan verzió is, hogy Patrasba repülő, onnan kocsibérlés, vagy Athénba repülő, onnan nyomás Pireuszba, ahol már van ismerős autókölcsönző...
Olyan sok verzió van, és most ez mind itt kavarog a fejemben... Ki kéne találjam, hogy milyen kritériumok mentén választunk és akkor lehet szelektálni
Napfény !! Milyen volt Lassi ?? Mi az amit érdemes ott feltétlenül megnézni ?? Étterem, Taverna volt valami bevált , vagy lett kedvenc, olyan amit nem szabad kihagyni ?? Mi volt az a kaja, ami ízlett ? Bolt ami árban megfelelő ? Melyik Beach tetszett a legjobban ?? Tömeg van már ? A víz kellemes ?? Voltatok fakultaív programon ? ha igen melyiken? milyen volt? Egyenlőre ennyi, köszi a választ. Lassan hétfő - irány Lassi !![/quote]
Sziasztok!
Lassi nagyon jó hely,közel van Argostolihoz (1 km) és egyáltalán nem megerőltető átsétálni vagy átbiciklizni! Nagyon sok öble van,mi sokat jártunk a Kalamia beachre és a Makris Gialos sziklásabb végébe is,de voltunk a Platis Gialoson,a földnyelven,valamint az Argostolihoz vezető hosszabb út mellett nevenincs gyönyörű kis barlangos öbölben strandoltunk többször,ahol sok nagy csigát és kagylót gyűjtöttem és volt még egy kedvenc a Theodoros világítótoronytól visszább Lassi felé (ez is kis kavicsos,barlangos csodaszép kis part) Több taverna is van Lassiban,nekünk legjobban a Nefeli tetszett,remek grillezett kardhalat adnak,jó nagy adagot és frissen facsart narancslevet,ami isteni! De kipróbáltunk több éttermet is,még a Da Veronica tetszett,ott a grillezett polip ízlett leginkább.A kis sziklatemplomhoz mindenképp érdemes felgyalogolni,a Vagelati market melletti úton kell felmenni,szépséges,meghitt kegyeleti hely,mi többször is voltunk fent.A második héten már több turista volt,de még így sincs tömeg,eloszlik a sok parton ennyi ember.A tenger nagyon kellemes hőmérsékletű már (kb.26 fokos),simán lehet begyalogolni bemosakodás nélkül,jajj,de visszamennék!A hozzánk legközelebbi bolt a Lassi super market volt,nekünk ez jött be legjobban,az árak szinte minden boltban ugyanolyanok,Argostoliban több termék olcsóbb,mint Lassin.Két fakultatívon voltunk,az egyik kihagyhatatlan szerintünk,ez a szigettúra,csodaszép helyeken jártunk (Világítótorony,Katavothres víznyelő,Myrtos,Assos,Fiskardo,Ag.Evfimia,Melissani Lake,Drogarati Cave,Agios Gerasimos kolostor,templom,Robola borászat),a másik a 3 sziget túra volt,ez nekünk kevésbé tetszett,mert nagyon kevés időkre kötöttünk ki,ami szinte semmire nem volt elég,s egész napos (7-20 óráig) program.Aki szeret jó sokat hajókázni,annak szuper lesz Mi eredetileg az Ithaka kirándulásra fizettünk be,de mivel nem jött össze kellő számú jelentkező,így kellett átnyergelnünk a hajókázásra,s nagyon sajnáltuk Ithakát.Béreltünk bringákat,KTM kerékpár 7 Euro/nap,mi ezzel jártuk a különböző beacheket és Argostoliba is ezzel mentünk be.
Ha van még kérdés szívesen válaszolok,de jó lenne hétfőn ismét repülőre szállni
Üdv:
Napfény
Szia Napfény !!
Köszi hogy írtál. Már jobban vártam mint az ebédet. (igaz már ettem ) Írtad az Argostolihoz vezető hosszabb út mellett nevenincs barlangot, hogy ott sok csigát kagylót gyűjtöttetek. Az pontosan hol van??? Valami térképen eltudod magyarázni nekem. Mert ha szép kagyló és csiga nélkül jövök haza akkor nekem végem. Akkor érdemesebb Argostoliba vásárolni. A bicajhoz kaptatok valami lakatot, vagy csak simán letettétek ?? Szigettúrára mi is megyünk, az biztos. Akkor ez a hosszú hajókázás felejtős, egész nap nem akarok ringatózni. Tavaly ugy is hajókáztam vagy 5 órát, az elég volt egy ideig. A 26 fokos víz már fincsi számomra.
Móncsi: Sok szép kagylót , csigát akarok gyűjteni !!!!!
Gyertek velünk vissza, elvileg még van a repcsin hely !!!!!
Mi is bejárjuk az összes Beachet Lassin. Már előre látom hogy kevés lesz az egy hét. Én haza sem akarok jönni !!!