volt a buszon hölgy aki dias zeusznál dolgozik, ő mondta nem utaztatnak már velük. többet én sem tudok, de ahogy írták luxusbusszal jöttünk haza, nyilván panaszkodtak azok is, akik a mi buszunkkal jöttek haza, hajnali 2.-kor indultak.
a 30 órában benne volt 9 óra totál várakozás, a szerb határon már pl együtt cigiztek a vámosok, rajtuk röhögtek. ahogy a sofőr pakolt nekik valamit, nekiálltak dolgozni, meg 4 perc alatt átmentünk...
meg stavrosból 4,5 óra alatt értünk sartira, hozzáteszem a contibuszos sofőrnek, sarti-stavros-1 óra pihenő-határ volt 4-4,5 óra...
na mindegy, durva eset volt. mikor indultunk szombaton 3-4 buszt láttunk Bp.-ről érkezni, helyi idő szerint 9-10 között, szerintem nem lesz gond Nálatok
Csak egy kérdés...
Hogy lehet kikapcsolni a kamera alatt a zenét, szeretnék néha napjában többször felnézni de a zene mindig felhívja rám a figyelmet, mert az én gépemről szól a rádió egész nap..
Szia! Köszi a jó tippet,de azt hiszem kihagyom, az utazási irodában most nyugtattak meg, hogy simán át fognak engedni, mert próbaként több utassal ki is próbáltatták és simán engedtek mindenkit!
Én pedig direkt a nyaralás miatt csináltattam meg...no nem baj ! Remélem tényleg nem fognak veletek szívózni!
És eljött a nagy nap!! Ma indulunk 14 órakor a Pesterzsébet Tesco parkolójából. Kívánok mindenkinek jó pihenést és reméljük, hogy szép emlékekkel gazdagon térünk vissza:))
Csak egy kérdés...
Hogy lehet kikapcsolni a kamera alatt a zenét, szeretnék néha napjában többször felnézni de a zene mindig felhívja rám a figyelmet, mert az én gépemről szól a rádió egész nap..
Nahát...ezek szerint a webkamerának hangja is van? Nálam nem szól, akármit csinálok vele.
Sziasztok, már hónapok óta olvasgatlak titeket, és köszönöm a sok információt Viszont most lenne pár kérdésem, amire, ha valaki tudna válaszolni, azt nagyon megköszönném
1, Mennyi cigit lehet kivinni? Ugyanis dohányzom, és gondolom mo-ról
olcsóbb...csak nem akarom, hogy valami csempésznek tűnjek..
2,szerintetek meddig érdemes várni az euró beváltására? mehet még
lentebb az ára?
3, ha Görögországba vagyok, (életembe először), szeretnék ellátogatni
Athénba, fakultatív programként. Buszos utazás lesz, szerintetek
szerveznek oda Sartiról utat? Ha igen, mennyiért? Hány óra lehet az út?
Előre is köszönöm a válaszokat
Én nem dohányzom, de úgy tudom nem nagyon nézegetik mit viszel, mert elvileg élelmiszert sem szabadna vinni, mégis sokan visznek hűtőtáskát tele rántotthússal, meg mindenfélével Ha a bőröndödbe és a kézitáskádba teszel egy csomó cigit, szerintem senki nem fogja megnézni.
Az Euro árfolyama ezen a néhány napon belül szerintem már nem fog lemenni. Én jártam már úgy, hogy vártam, hogy majd később olcsóbb lesz és még feljebb ment. Idén 262-ért vettem Eurot még télen és most közel 290... Ha lejjebb is megy az csak néhány Ft lehet, és ez pár száz Ft eltérés lehet...
Athén nagyon messze van Sartitól! Esetleg úgy lehetne elmenni, hogy elmész Thesszalonikbe és onnan vonattal. Én Makrygialosról és Nei Poriból voltam Athénban, de onnan is egész este buszoztunk és reggel értünk oda... Nem lesz egyszerű út.
A cigarettáról sajna nem tudok nyilatkozni, de már 7-8 szor voltam görögben és eddig egyszer sem néztek bele a csomagokba. Pedig voltam már busszal és kocsival is. Talán egy két csík cigi a ruhák alatt a táskában elfér : )
Az euró szerintem nem lesz már lentebb, és ha teheted elsősorban kézből vedd meg. Én is németo-ban dolgozó ismerősömtől szoktam venni az eurót sokkal olcsóbban. Így egy nyaralásra szánt több száz eurónál a különbözet miatt elég sokat lehet spórolni.
Én úgy tudom Sartiról nincs Athénba utazás a távolság miatt. Csak Paraliáról van, de ott is hajnalban indul és késő éjszaka végződik.
Cigit nem érdemes innen vinni, mert kint kb. ugyan annyiba kerül. Max. ha megálltok a Macedon-Görög közötti DutyFree-ben, na akkor jól jársz. Ott pl. egy karton piros Malbi 10 Euro volt tavaly, és minden más hasonló árakon. Ott már nyugodtan lehget is venni akár 2 csíkot is, mert a Görög beengedi, csaka szerb szórakozna, ha innen vinnéd.
Euro? Passz!!! Mi már elcsesztük, hogy nem vettünk 260-nál. Most már mindegy, nagyon nem hiszem, hogy megy feljebb!
Athén nagyon messze van onnan. Hajnalban indulhattok és majd másnap éjszaka értek vissza. Én passzolnám!
szylvi írta:
Sziasztok, már hónapok óta olvasgatlak titeket, és köszönöm a sok információt Viszont most lenne pár kérdésem, amire, ha valaki tudna válaszolni, azt nagyon megköszönném
1, Mennyi cigit lehet kivinni? Ugyanis dohányzom, és gondolom mo-ról
olcsóbb...csak nem akarom, hogy valami csempésznek tűnjek..
2,szerintetek meddig érdemes várni az euró beváltására? mehet még
lentebb az ára?
3, ha Görögországba vagyok, (életembe először), szeretnék ellátogatni
Athénba, fakultatív programként. Buszos utazás lesz, szerintetek
szerveznek oda Sartiról utat? Ha igen, mennyiért? Hány óra lehet az út?
Előre is köszönöm a válaszokat
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és a segítséget.
Akkor Athént passzolom, nem voltam még Görögbe, nem voltam vele tisztába, hogy milyen messze van, azért is kérdeztem
Augusztus 6-án megyünk az apollónnal, azért is kérdeztem az eurót, de már bánom én is nagyon, hogy nem váltottam korábban