az a baj, hogy Skiathost és Skopelost mostanában úgy emlegetik, hogy "utazzon a mamma mia szigetekre"! azt hittem elájulok, ezt egy utazási iroda prospektusában láttam... ez azért durva.
#1353372010-05-22 20:45:54 Válasz a #132998. hsz-ra
Minden ami szuper .innen érheted el legjobban. Mi 3x voltunk már a Katarináéknál szálláson. Itt a címe , és a telefonja ,hivd fel . 0030 6972 -484809 Honlapja is van :WWW:papanero.com/Hostel Katerina Szuper hely.
#1378872010-06-07 14:23:18 Válasz a #135337. hsz-ra
Miáék már néhány nap múlva indulnak.
Kellemes időtöltést és sok napsütést kivánok nektek !
És persze kiváncsian várom a beszámolót erről a szép, de kissé ismeretlen helyről!
Ha a keleti parton lesz valahol szállásotok talán több standot is meglátogattok . Én nem igazán tudok rájönni hogy a Mylopotamos beach-en kivül , (ami kötelező) melyikre érdemes leereszkedni a szerpentineken, és most elsősorban a gyermek igényeire gondolok. ( nem túl gyorsan mélyülő viz, homokos part stb.)
Sziasztok!
Jaj de jó,hogy rátok találtam:).Én is jártam már a pilion félszigeten,és azóta is visszavágyom oda.Jövőre már a gyerekek is akkorák,hogy talán bevállalható lesz.De ez egyenlőre csak terv.A kérdésem az lenne,hogy mennyiért szereztetek szállást?Előre is köszi!
Kakadu várom,hogy megoszd velünk az infókat . Hát mit ne mondjak, hatalmas írígység kerített hatalmába, amikor elolvastam,hogy holnapután indultok .AHHHH ......!A Kala nera nagyon szupi hely!Kellemes nyaralást Nektek!
#1397892010-06-17 12:40:05 Válasz a #139710. hsz-ra
A magán panziók esetében általában nem kell külön minden családtagra fizetni, hanem a szobát (apartmant) fizeted.
Az is igaz, hogy két gyerek esetében már nagyobb apartman kell, a miénknél irták is, hogy 2 vagy max. 3 személyes.
Hotelek vagy nagyobb panziók esetén a gyerekeknek is kell fizetni, de ez már a szállásadóktól is függ, van ahol egy bizonyos korig ingyenes, máshol 50%-os kedvezményt biztositanak nekik, ha két gyerekről van szó, érdemes erre odafigyelni.
#1397952010-06-17 13:00:13 Válasz a #139789. hsz-ra
Ezeket a magállíptásokat azzal egészíteném ki, hogy kő kemény alku az egész; mások az árak a netten és megint mások amikor ott vagy.
És ha kora délután alkudsz akkor is más a világ, mint késő este hátad mögött az autóban síró gyerekkel.
Az eltérések pedig nagyságrendek.
#1398012010-06-17 13:26:41 Válasz a #139795. hsz-ra
Én, mivel kisgyerekkel utazunk nem merek foglalás nélkül elindulni.
Inkább foglalok előre, nyár elejére, mikor még olcsóbb.
Igaz, alkudozni se tudok, meg nem is szeretek.
Meg ott helyben nem is tudnék választani a települések, szállások közül,
mert akkor mindig azon tétováznék,hogy nem volt jobb mégis az a szállás....
Szóval nekem jobb ha kész tények elé vagyok állitva.
Idáig még nem kellett tovább állnunk.
Max. hogy ingáztunk a " jó strandra"
De ez szerintem sokszor előfordul Görörországban .
Sziasztok,
hazaértünk ebből a csodálatos világból, fantasztikusan jó volt!
no a szállásfoglalásról, gyerekes utazásról: megérkeztünk Plataniasba, 5 perc alatt 3 szállást néztem meg, 2nél élből 30 eurot mondtak egy éjszakára. mindegyik amit megnéztem, 3ágyas volt, tengerre néző és elég tágas ahhoz, hogy az utazóágyunkat is felállítsuk. neten is kértem ajánlatot, hogy képben legyek, átlag 40-45 eurot írtak 1 éjszakára még a nem tengerre nézősök is, a leges legolcsóbb 35 euro volt. azért éjszakánként 5-10 euro szerintem sokat számít.
a mi gyerekeink 1 és 2 évesek (de voltunk már 3hónapos korukban is ), úgyhogy kedves Szidi, indulhattok akár holnap is!
nagy a pangás arrafelé, rengeteg kiadó stúdió, apartman, villa van és üres kempingek, a válság érezhető volt olyan tekintetben, hogy ilyen kevés turistát még soha nem láttunk, pedig már 11szer voltunk görögországban, volt amikor május végén, volt hogy szeptember közepétől.
az egész országban imádják a gyerekeket, ezt már többször tapasztaltuk, de ahol most voltunk... minden nap többször kaptak a gyerekek csak úgy csokoládét, süteményt, cukrot, gyümölcsöt, jégkrémet hol innen, hol onnan: a házigazdától, a szomszédtól, a kisboltostól, a tavernástól, a gyrosostól.... hihetetlen. hazautazásunk előtti nap a házigazdánk fogta a kétévesemet, elvitte a boltba és egy szatyornyi útravalót vásárolt össze neki, vagy 10-15 euro értékben. a fiam 1 hétig csak édességen, és sült krumplin élt, némi dinnye és barack kíséretében - mától szigorúan rendes kajára van fogva.
gyönyörű helyeken jártunk, csodálatos öblökben mártóztunk meg. varázslatos egy hely, de!
- ne keressetek ajándékboltos sétálóutcákat;
- jetski, vizisí, vizibicikli, stb kölcsönzőket
- robogókölcsönzőket,
- discokat, bárokat,
szóval ilyen turistás dolgokat, mert ahol mi jártunk (délebbi kis falvakban) ott semmi ilyesmi nincs.
fotókat hozok mindjárt.
a Pelion cseppet sem volt unalmas, de ez attól is függ, hogy ki mire vágyik. mi szeretjük a nyugit, szeretjük ha nincs sok turista, inkább a helyiekkel "éltünk" együtt, délutáni sziesztázással, esti ház előtt ücsörgéssel, meg megnéztünk 1-2 kedves falut, strandot. szóval aki szereti a nyugit, annak nem unalmas, aki viszont nyüzsgősebb, bulizósabb, vizisportolósabb annak nem lesz jó hely. bár állítólag (és ezt egy helyi lány mondta), július közepétől augusztus végéig tömeg is szokott lenni (elsősorban görögökből), ennek most azért nyomát sem láttuk.
#1405182010-06-22 09:06:20 Válasz a #140404. hsz-ra
Szia Mia!
Hála Neked (is), teljesen belehabarodtam a környékbe... Mi is két kis csemetével mennénk, 2 és 5 évesek, de sátorral, mert az a 10-15 eur sokat számít . Olyan helyet keresünk, ami nyugis, több a természet, mint a turista, elhagyott öblöket lehet felderíteni, sziklás a part, hogy lehessen a víz alatti világot csodálni, de egy kis köves rész is kell, hogy a gyerekek pancsolhassanak, és kedvükre építhessék kőváraikat. Augusztusban mennénk, én inkább a végén, szept elején, hogy minél kisebb legyen a nyüzsi, de a párom ragaszkodik eleje-közepéhez, nehogy lemaradjon a dinnyeszezonról dinnyemániás a lelkem
Parga környékét néztem ki először, hogy az közel van, de most azt hiszem, módolsul az útiterv, mert ez még vagy 100 km-rel közelebb is van, és egyéb igényeinknek is jobban megfelel.
Szóval nagyon várom a beszámolódat
Akkor 30 eurt fizettettek/éj? Az nem rossz, mert Parga közelében a kempingekben több lenne. Bár gondolom, augusztusban itt is drágább lenne. Kempingektől kértél esetleg korábban árajánlatot? 4-et találtam a neten, de csak 1 tünteti fel az árait.