Leptokaria
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36027 Üzenet linkje2007-07-12 12:31:26  Válasz a #36009. hsz-ra

Szia Babriella!
Üdv. újra itthon icon_biggrin.gif
Milyen volt az Afriditi? Zajos? Törölközõt adtak? (Mert ha igen, akkor csak a strandoláshoz viszek.)
Van telefonfülke a városban és lehet kapni kártyát hozzá?
Milyen busszal voltatok (melyik iroda) és megálltatok a duty free- nél?
Milyen a víz? Tiszta? Medúzák vannak? Milyen a part az Afroditinél? Homokos, vagy kavicsosabb? Hirtelen mélyül a víz? Milyen fakultatív programokra érdemes elmenni és mennyibe kerülnek?
Huh, hirtelen mennyi minden eszembe jutott icon_biggrin.gif
Köszönöm a segítséget- elõre is icon_smile.gif
Szép napot!
Moszatka

# 62
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36060 Üzenet linkje2007-07-12 14:25:38  Válasz a #36027. hsz-ra Előzmény #36027

Szia!

Az Afroditi szerintem jó hotel, bár az elején volt velük egy kis nézeteltérésünk... 2 tengerre nézõ szobát foglaltunk le, erre az egyik oldalra nézõ apartman lett volna... Szóltunk a telepített idegenvezetõnek, aki állította, hogy az nem apartman és végülis oldalról látni a tengert... Nem tudott semmit intézni, de volt ott egy másik magyar csaj, aki tudott görögül, és neki sikerült elintéznie, kicserélték a szobát igazi, tengerre nézõ hotelszobára.
Egyáltalán nem volt nagy zaj, bõven elviselhetõ volt (láttuk Paraliát, azóta még inkább így gondolom icon_lol.gif ). Természetesen van éjszakai élet, de nem zavaró.
Törülközõt adtak, sõt, a textíliákat (értsd: ágynemût is) háromnaponta cserélték, szóval tényleg elég strandtörülközõt vinni. Mindennap takarítanak is.
Mi félpanzióra fizettünk be, ez kontinentális reggelit és menüválasztásos vacsit jelentett. Reggelire volt kávé vagy tea, narancslé (sajna nem igazi), tojás, felvágott sajt, vaj, dzsem. Vacsira 3 fogás közül lehetett választani, mindegyikhez jár saláta, volt, hogy 4-en négyfélét kóstolhattunk meg. A helyi specialitásokat (muszaka, szuvlaki) is lehetett választani.

A tengerparton van egy homokos sáv, itt lehet napozni, de a közvetlen part kavicsos és a tenger gyorsan mélyülõ. Ezért javaslom, ha nem bírod a kavicsot, használj kis mûanyag szandit vagy szörfös cipõt, kint is mindenhol lehet kapni õket. Medúza vagy tengeri sün nem volt

Nyilvános telefon közvetlenül a hotel mellett van, és lehet kapni kártyát 4 euróért, ezért 8-10 percet lehet hazatelefonálni.

Mi Németh Travel-es busszal mentünk. Egyszer át kellett szállnunk a röszkei Ibusz-tranzitnál, és még egyszer Paralián, mert onnan már csak 1 busz ment tovább (addig 2 busz volt). Le 16 óra alatt értünk, haza 18 óra volt az út - a macedón határ a kritikus pont... icon_sad.gif
icon_biggrin.gif

Hirtelen ennyi, kérdezz még, ha valamit kihagytam! icon_wink.gif

# 63
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36062 Üzenet linkje2007-07-12 14:35:45  Válasz a #36027. hsz-ra Előzmény #36027

Ja, bocs, most néztem, mi maradt ki... icon_redface.gif

Fakultatív programok: mi a Meteoráknál voltunk, illetve Athénban. Athént jól megszívtuk: vasárnap van a program, és vasárnap sztrájkoltak az Akropoliszon... Ez az egyetlen szervezett program lett volna... így csak szabadprogram volt... Én már jártam Athénban, akkor sikerült mindent megnézni, így én ezt kevésnek éreztem, pláne a 14 órás úthoz viszonyítva (7 óra oda, 7 óra vissza). A Meteorák csütörtökön van, az megérte. Megálltunk a Tempi-völgyénél, illetve megnéztünk két kolostort, egyet idegenvezetõvel, egyet egyénileg.
A görög estrõl Paralia-i nyaralóktól nem sok jót hallottam, az Olümposzi program szép, ha szereted a természetet és a hegyeket (itt a programban van ebéd is, és hétfõi napon van). A Meteorák 30 euro volt, Athén talán 40 euro, az Olümposz 25 euro.

A duty free shopnál hazafelé álltunk meg, úgyhogy ha ott szeretnél vásárolni, érdemes tartalékolni icon_razz.gif

# 64
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36617 Üzenet linkje2007-07-15 21:24:02  Válasz a #36062. hsz-ra Előzmény #36062

Szia babriella!
Köszönöm a részletes tájékoztatást! Remélem mi tengerre nézõ hotelszobát kapunk, mert arra fizetünk be mi is! Kezdek izgulni, hogy mi lesz, ha velünk is ki akarnak tolni icon_confused.gif
A kavicsos part nem hiszem hogy zavarni fog, ha mentes mindenféle "vadállatoktól"icon_smile.gif
Athénban és a Meteoráknál már 2 éve jártunk, így azt hiszem csak valami hajós- programra nevezünk be icon_biggrin.gif
A telefon nem sokkal olcsóbb, mintha mobilról csörgök haza, lehet, hogy nem is veszek kártyát.
Eszembe jutott még egy kérdés: Hány órától van a reggeli a hotelban és meddig lehet reggelizni? Ugyanis szeretünk sokáig aludni icon_biggrin.gif
Köszönettel: Moszatka

# 65
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36671 Üzenet linkje2007-07-16 09:33:30  Válasz a #36617. hsz-ra Előzmény #36617

Szia Moszatka!

9-tõl 11-tõl van reggeli hivatalosan, és 19-tõl 20-ig vacsi, de az idegenvezetõ szerint ehhez nem ragaszkodnak szigorúan, volt olyan család, amelyik fél 12-kor reggelizett icon_lol.gif

# 66
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36677 Üzenet linkje2007-07-16 10:06:12  Válasz a #36671. hsz-ra Előzmény #36671

vagyis 11-ig (csak nem tudok gépelni) icon_redface.gif
# 67
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37647 Üzenet linkje2007-07-22 22:31:24  Válasz a #36671. hsz-ra Előzmény #36671

Szia babriella!

köszönöm a segítséget! Holnap utazunk, amint hazatérünk beszámolok a nyaralásról icon_biggrin.gif
Kellemes nyarat!

# 68
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39269 Üzenet linkje2007-08-01 19:36:54 

Szia Moszatka!

Ha jól számolom (és nem 2 hétre mentetek) akkor lassan hazaértek/hazaértetek. Írj majd, milyen volt, hogy éreztétek magatokat!

# 69
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39507 Üzenet linkje2007-08-02 23:56:25  Válasz a #39269. hsz-ra Előzmény #39269

Szia!
Jól számoltad, tegnap érkeztünk haza icon_cool.gif
Sajnos a buszon a légkonditól arcüreggyulladást kaptam (még jó, hogy csak visszafele) és most eléggé kivagyok. Kissé viszontagságos nyaralásunk volt, kezdõdött azzal, hogy az indulás reggelén véletlenül belerúgtam a bõröndbe és leszakadt a kislábujjam körme, majd a hullámok elsodortak és lehorzsoltam a combom, ezután megcsípett egy medúza...
Mindezeket leszámítva jó nyaralás volt. Velünk is megpróbálták eljátszani azt, hogy hotelszoba helyett oldalsó apartmant adnak, de mondtam az idegenvezetõnek, hogy nem erre fizettünk be, nem ezt hirdette az Ibusz a katalógusban. Beszélt a tulajjal és így egy másik párossal együtt röpke 3 órás várakozás után el is foglalhattuk a tengerre nézõ szobát.
Szóval a kellemetlenségeket leszámítva jó volt. icon_smile.gif

# 70
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39509 Üzenet linkje2007-08-03 00:06:23  Válasz a #39269. hsz-ra Előzmény #39269

Kimaradt a lényeg:
Odafelé 22 órás utunk volt, visszafelé viszont a buszon egy lány rosszul volt, meg kellett állni Macedóniában egy órára, egy mentõ épp arra járt, leintették, de nem volt nála semmi hányinger elleni injekció, a csaj meg nem akart kórházba menni, így ment a huzavona és reggel helyett délre értünk haza, mert minden busz megelõzött minket és persze a határon megnövelte a várakozást.
Persze a Panorama Tours söfõrjei sem voltak eléggé rutinosak. Az egyiknek ott volt a barátnõje, volt, hogy úgy vezetett, hogy a csaj a combját simogatta icon_confused.gif Mellesleg annyira lassan ment, hogy még további buszok suhantak el mellettünk.
De a legjobb az egészben, hogy az indulásnál otthagytak minket Paralián. Addig gyûjtõbusz vitt le, onnan pedig velük indultunk haza. A megbeszélt idõpont elõtt 15 perccel odaértünk a parkolóhoz és láttuk, hogy a buszunk gördül kifelé. Azt hittük, hogy csak forgolódik, nem intetük le, de amikor begyorsult szaladtunk utána és még szerencse, hogy 3 utcával lejjebb megállt utasokat felszedni, mert egyébként a csomagjaink nélkülünk utaztak volna haza.

# 71
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39523 Üzenet linkje2007-08-03 08:34:08  Válasz a #39509. hsz-ra Előzmény #39509

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy ennyi kellemetlenség ért titeket. Remélem, azért szép emlékeitek is maradtak a nyaralásról! icon_wink.gif

Mi tényleg nem találkoztunk egy medúzával sem, ti ott találkoztatok vele a szálloda elõtti strandon, vagy esetleg máshol voltatok strandolni?

Örülök, hogy sikerült a szobát is elintézni, hiszen ami jár, az jár! icon_smile.gif

A mostani buszos út után mi eldöntöttük a párommal, hogy ezután ilyen messzire csakis repülõvel megyünk (bár nekünk szerencsére nem adódtak az általad említett problémákhoz hasonlók az úton, de azért nagyon fárasztó és kényelmetlen volt az utazás).

Azért ha van idõd és kedved, szívesen olvasnék még a nyaralásotokról! icon_lol.gif

# 72
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39827 Üzenet linkje2007-08-05 22:28:28  Válasz a #39523. hsz-ra Előzmény #39523

Szia!
Természetesen sok szép emlékünk van a nyaralásról, de ilyen viszontagságos utazásunk még sosem volt.
A medúza a Hotel elõtti partszakasz bal oldalán volt. Ki is fogták a szlovákok és egy kõvel szétdarabolták szegényt icon_sad.gif
Átmentünk vonattal Nei Poriba 2x is, jegyet elvileg a vonaton kell venni, de a kalauz mindíg csak legyintett, mikor mondtuk, hogy meddig kérnénk a jegyet. Rendes volt, így potyautasként utaztunk mindíg icon_biggrin.gif
Egyébként más helyre nem mentünk, pihentünk és fürödtünk egész héten icon_biggrin.gif
Mi is az idei nyaralás után döntöttük el, hogy busszal ilyen messzire soha többé. Nekünk ez volt a 3. Görög nyaralás, de a buszozás még sosem volt ennyire kellemetlen, mint a visszaút idén. Pedig az odaút számomra különösen jól viselhetõ volt (pedig az sem volt sokkal rövidebb), még könnyebben viseltem, mint az elmúlt években. De visszafelé betelt a pohár az amatõr sofõrök miatt.
A vámmentesnél is csak külön kérésre álltunk meg, de nekem hamarabb ki kellett menni a buszhoz, nehogy otthagyjanak minket, így fõként a férjem tudott vásárolni, bár az árak nem sokkal jobbak, mint itthon.
Egy hölgyet pedig az egyik mosdóban akartak otthagyni a buszosok. Félelmetes egy banda volt. Odafelé más sofõrök voltak, õk jobban képben voltak, kicsit kedvesebbek is voltak az utasokkal.
Jövõre valószínüleg Horvátország lesz az úticél, közelebb van és még nem jártunk arrafelé.

# 73
Babriella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39858 Üzenet linkje2007-08-06 08:59:15  Válasz a #39827. hsz-ra Előzmény #39827

Szia!

A mi sofõreink rendesek voltak, az egyik ugyanaz volt oda-vissza (mi a Németh Travel-lel mentünk). Mindig ellenõrizték egy-egy megálló után, hogy mindenki visszaszállt-e a buszra.

Mi is voltunk már Görögországban egyszer régen, az körutazás volt, akkor fõleg az ókori nevezetességeket néztük meg. Most mi is a strandolásra helyeztük a hangsúlyt, de a Meteorákhoz elmentünk, mert anno mire odaértünk, zárva volt, illetve Athént szívesen megnéztük volna még egyszer, ez most nem annyira jött össze...

Nekem az Ibusszal ez volt az összes gondom, hogy a fakultatív programok nem voltak pörgõsek, illetve jól szervezettek, leginkább csak "szélnek eresztették" a turistákat egyes helyeken, én a precíz idegenvezetést hiányoltam.

Nagy élmény volt Leptokaria, de jövõre mi is máshova készülünk: Spanyolországba icon_lol.gif

# 74
Erici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41619 Üzenet linkje2007-08-16 15:57:17 

Moszatka sajnálom, hogy rosszul sült el az utazás. Az idegenvezetõ Ildikó volt most is? Én jövõre Leptokáriára akartam menni, de a többieknek annyira tetszett Parália, hogy újra oda megyünk. Nagyon meglepõ volt, hogy Parália mennyivel olcsóbb
# 75
Moszatka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41703 Üzenet linkje2007-08-17 08:51:22  Válasz a #41619. hsz-ra Előzmény #41619

Szia Erici!

Annak ellenére, hogy elég sok apró (és nem annyira apró) bosszúság ért minket, a nyaralás az mégiscsak nyaralás volt icon_biggrin.gif
Sok szép emlékkel gazdagodva tértünk haza és így utólag már csak nevetünk a kellemetlenségeken. De az biztos, hogy jövõre nem Leptokária lesz az uticél! Az idegenvezetõnk Kovács Eszter volt, idén kezdett és ahhoz képest nagyon képben volt minden téren, rá nem lehet panasz.
Paralis sokat fejlõdött a 2 év alatt, mióta nem jártunk ott, most volt 3 óránk szétnézni és még nagyobb lett a nyüzsgés, még több új épület épült. Szép, de szerintem alkalmatlan a pihenésre (2 éve is az volt), igazi bulis hely.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu