Túl az óperencián :-)
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65985 Üzenet linkje2008-06-10 20:39:39 

Igen, így láttam a satellites felvételen is.
"Van valami veszélyes a szigeten (kígyó, pók, betegség), kell vmilyen oltás?" ?????

# 62
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65986 Üzenet linkje2008-06-10 20:51:09  Válasz a #65978. hsz-ra Előzmény #65978

A képek egy SeaLife DC 500 víz alatti géppel készültek. A fekete pettyes "kígyó" inkább halszerû volt, talán vmiféle murénaszerûség... A halak ált. félénkek voltak, de õ támadott, bár nem volt túl nagy, kb. 60-80 cm...

Szárazföldi kígyóval, pókkal nem találkoztunk, lehet, hogy vannak, de sztem nem túl jellemzõ.
A reefen belüli veszélyes állat: háát talán egyes csigák, mint az egyik képen a párom kezében: azt a kis hegyes izét az állat váratlanul csapta ki, amikor megfordítottuk. Ja és vannak nagyon hosszú tüskéjû tengerisünök, melyek -ellentétben a Földközi-tengeri rokonaikkal- elég gyorsan mozognak. Olyan erõs a tüskéjük, hogy a flipperem vastag gumipántját simán átszúrták...

További veszélyforrás: szúnyogok, melyek maláriát vagy sárgalázat terjeszthetnek. Ezek ellen van oltás (sárgaláz) vagy gyógyszer (malária).
De miután elég sok a mellékhatásuk, mi nem oltattuk be magunkat és nem szedtünk gyógyszert sem. Inkább igyekeztünk elkerülni a szúnyogcsípéseket. További ellenérv az oltás/gyógyszer ellen, hogy mindkét betegségnek igen hosszú a lappangási ideje és úgyis itthon leszünk már mire kiderül, hogy megbetegedtünk.

Paje környékén nem találkoztunk szúnyoggal de pl Kiwengwánál elég sok volt.

# 63
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65988 Üzenet linkje2008-06-10 21:09:03 

Ezek számomra kissé elriasztó erejû dolgok, mert bár nagyon vágyok ilyen helyekre, nem merek még minimálisan kockáztatni sem. Részben ezért is esett a válsztás tavaly Mauritiusra, mert ott nincs veszélyes állat, sem járvány, nem kell oltás, jó a közbiztonság, korallzátony véd a cápától... - csak éppen a trópusi ciklont fogtuk ki. icon_sad.gif
Holnap megmutatom a képeidet a páromnak és kupaktanács alá vesszük az infókat icon_smile.gif

# 64
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66005 Üzenet linkje2008-06-11 07:33:34  Válasz a #65988. hsz-ra Előzmény #65988

Szia Vojandi,

milyen volt Mauritiuson ? Én is nézegettem, de vhogy nekem egy kicsit már túl "jól szervezett" helynek tûnt...Tényleg ilyen, vagy vannak azért vadregényesebb részei is ? Milyen a víz alatti világ ? Mikor voltatok (ciklon)?
Visszamennél ? Képek ?
Elõre is köszi a válaszokat!

# 65
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66007 Üzenet linkje2008-06-11 07:55:53  Válasz a #65988. hsz-ra Előzmény #65988

Visszatérve Zanzibárra: eleinte én is eléggé tartottam a helyi viszonyoktól, de az emberekkel kapcsolatban el kell mondanom, hogy semmiféle negatív tapasztalatunk nem volt. Itthonról úgy indultunk el, hogy majd a szigeten bérelünk autót, még az sem baj, ha jobbkormányos...de már a reptérrõl a szállásunkra tartó úton rájöttünk, hogy ez nem nagyon lesz kivitelezhetõ. Mindenki a nem túl sok aszfaltutat használja és a sok gyalogos-kerékpáros mindenféle elõjelzés nélkül vált irányt. Az autók úgy közlekednek a városokon kívül, hogy ha vkit meglátnak az út szélén már elõre dudálnak, hogy nehogy eszébe jusson keresztbe átvágni... Ja és nehezítésnek még ott voltak a rendõrök...

Ezzel most nem akartam a problémák számát növelni, csak azért volt ez a kis kitérõ, hogy illusztráljam : érdemes helyi vezetõt fogadni ! (nem feltétlen hivatásosat )Õ némi ellenszolgáltatás fejében mindent megmutat,elmesél,megszervez (ez egy elég szegény ország, mindenki várja a borravalót...)Mindenben elõre meg kell alkudni, de utána tartják a szavukat. Mi egy falusi emberrel jártuk be az egész szigetet. Hazafelé beszélgettem olyanokkal, akik vmelyik klubszállóban voltak-irodával. Hát
nekem az volt a legmegdöbbentõbb, hogy- eltekintve a sokszemélyes fakultatív programoktól - ki se tették a lábukat a hotelbõl (nemhogy esetleg egy helyi emberrel is beszéltek volna-kivéve a pincért és a szobalányt...)

Én tényleg csak azt tudom ajánlani, hogy lépj túl az aggodalmakon és cserébe rengeteg új élményt tapasztalhatsz meg.

Afrikai viszonylatban tényleg biztonságosnak mondható Zanzibár.

# 66
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66029 Üzenet linkje2008-06-11 10:05:11 

Szia Döme!
Az index fórumon elég sokat írtak márr Zanzibárról, de addig, míg biztosan nem megyünk oda, nincs kedvem vagy 50 oldalt átolvasni, de ha mennénk, elolvasnám (mint ahogy azt Mauritiusszal is tettem).
Mauritius egyáltalán nem olyan, mint amilyennek lejön az utazási katalógusokból. Azok csak a drága irodák, drágán szervezett útjai. Mi kevesebb pénzért voltunk ott két hétre, mint 3 évvel ezõltt a Peloponnészoszon!!!! Apartmanban laktunk egy kevésbé felkapott helyen, 8 napig autót béreltünk, cseppet sem zavart a másik oldali vezetés.
Ott is tiszta a víz és van nagy élõvilág, fõleg rengeteg féle korallfaj. Nekünk sajnos a második napon jött a ciklon és 3 napig ki sem mehettünk a szobából, utána meg végig nem állt már el az esõ. 2007. februárban volt ez. Még ennek ellenére is csodálatosan egydeinek és eredetinek tartottam a helyet és igen, tervezünk visszautat, a szomszédos La reunionnal együtt kombinálva valamikor. Az összes fotóm fent volt a yahoo-n, de azt a tárat megszüntették, azóta nem tettem fel máshova, viszont jó néhány képet láthtsz a részletes beszámolómban.

A beszámolóm négy darabban van itt
elsõ rész, második rész,
harmadik rész, és
negyedik

# 67
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66038 Üzenet linkje2008-06-11 10:54:27 

Pár kép Mauritiusról:

# 68
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66046 Üzenet linkje2008-06-11 13:04:19  Válasz a #66029. hsz-ra Előzmény #66029

Szia Vojandi,

elõszõr is szeretnék gratulálni az útleírásodhoz! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Nagyon élethûre sikerült, olvasás közben mintha ott járnék én is... Az idõjárás nagyon kegyetlen volt Veletek, nagy kár az esõs napokért. icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif

Ahogy olvastam a soraidat egyre erõsödött bennem az a gondolat, hogy Z. nagyon tetszene Neked. Bár ahogy látom infrastruktúra szempontjából nagyon Mauritius mögött jár. Nincsenek pl. bankautomaták (csak a fõvárosban néhány banknál),nincsenek nagyobb üzletek sem (Stone Townban láttunk csak egyet). Vásárolni a piacokon vagy kis üzletekben lehet.
Az étkezéseket nagyon olcsón meg lehet úszni a parton lévõ kis és még kisebb "vendéglõk" valamelyikében. A legdrágább vacsink 100$ volt (rengeteg languszta, garnéla, polip, hal és gyümölcs), de egy átlagos fõétkezés (gyümölcslé(igazi), elõ-, fõétel, desszer, sör) borravalóval együtt is bõven kijön 50$-ból.

A vegetáció M.hoz hasonlóan igen dús és változatos,+ sok féle gyümölcsöt és fûszert is termesztenek (Z.=Fûszersziget).
"Láng" fa itt is sok van de itt "karácsony" fának hívják, mert dec. végén kezd el virágzani.
Elhagyott csigaház is bõven van a parton de a helybéli gyerekek 1-2 $-ért komolyabb darabokat is kerítenek...
A korallok kereskedelme/kivitele tilos, ennek köszönhetõen a környezõ koralltelepek szinte még érintetlenek.

# 69
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66047 Üzenet linkje2008-06-11 13:17:43 

Szia Döme!

Feltettem a netre a mauritiusi képeket: ide.

Köszi, hogy írtál részleteket is. Nem a Lufthansanál volt az a jegy, elírtam, hanem a Condornál...mindegy. Még kiderítem magamnak a kígyókat, pókokat icon_smile.gif párom elõbbitõl, én utóbbitól rettegek. Mi, ha mennénk, mindenképpen egy kenyai szafarival együtt kombinálnánk, vagy a Kilimandzsáróval, ami régi álmom - felmenni rá!

# 70
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66062 Üzenet linkje2008-06-11 13:53:34  Válasz a #66047. hsz-ra Előzmény #66047

Szia Andi!

Nagyon jó a beszámolód, és gyönyörûek a képek:)
Nagyon édesek a teknõsök icon_lol.gif

# 71
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66065 Üzenet linkje2008-06-11 14:06:55  Válasz a #66047. hsz-ra Előzmény #66047

Szia Vojandi,

megnéztem az összes képet ! Nagyon szépek ! Köszi icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Van ely elég jópofa útleírás kenyai szafariról: http://utikalauz.freeblog.hu

# 72
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66067 Üzenet linkje2008-06-11 14:12:30  Válasz a #66047. hsz-ra Előzmény #66047

Nem tudom mi történt ezzel az útleírással... Amikor én régebben láttam még az összes kép hozzáférhetõ volt. Kár érte...
# 73
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66113 Üzenet linkje2008-06-11 18:24:16 

Lehet, hogy megszûnt neki is az oldala, ahonnan bemásolta a blogjába. Kár.
# 74
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66272 Üzenet linkje2008-06-12 15:35:36  Válasz a #66113. hsz-ra Előzmény #66113

Szia Vojandi,

feltettem még néhány képet, ha van kedved nézd meg !
ITT

# 75
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66284 Üzenet linkje2008-06-12 16:09:41 

köszi, máris nézem icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió