Utazás komppal - hajóval
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1332 Üzenet linkje2005-08-25 17:10:19  ..

Nem tudom, hogy milyen útvonalon megy a kompotok és Ti hol száltok ki, de vigasztaljon, hogy két kikötés között nem igazán tudnak lelépni a cuccaitokkal, hacsak nem tudnak vízenjárni. icon_biggrin.gif
Aztán ha közeledik a kikötés, gyorsan nézzétek át, hogy minden megvan-e! icon_wink.gif

# 62
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1353 Üzenet linkje2005-08-26 09:29:46 

Igoumenitsáig megyünk csak, ott áll meg elõször. Visszafelé lesz esetleg rizikósabb, mert akkor Pátrából megyünk Velencébe, és megáll Igoumenitsában is meg Korfun is a hajó.
Egyre jobban izgulok, de ez olyan kellems izgalom. Baromira várom már az utat. icon_biggrin.gif És azt meg tudom ígérni, hogy teszek fel ide útinaplót, ha érdekel valakit, emrt tervezünk megint írni, mint tavaly Rodoszon, ami még mindig nincs teljesen gatyába rázva. icon_smile.gif

# 63
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1355 Üzenet linkje2005-08-26 09:48:49  ..

A visszautatok elég érdekes. Ritka az olyan hajó, ami Igumenitszában és Kerkirán is kiköt, mert "elég kicsi" a távolság a kettõ között és ezekkel a nagy kompokkal elég bonyolult a kikötési procedúra. icon_smile.gif
Bár társasága válogatja. Eddig a leggyorsabb teljes "kört" a Minoan Fédra nevû hajójától láttam. Nekik Igumenitszán elég volt másfél óra arra a manõverre, ami nekünk az Anek Szofoklész Venizeloszával két és fél óráig tartott. De úgy hallottam a Minoan személyzetei egyébként is híresek a gyorsaságukról.
Patrasz és környéke eléggé jó hely, csak ajánlani merem. Nem tudom mennyi idõt töltötök ott, de ha kell tudok szállást ajánlani a környéken.

# 64
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1360 Üzenet linkje2005-08-26 10:55:47 

Odafelé biztos, hogy mindkét helyen kiköt. Ott nekem csak az furcsa, hogy elõbb Igoumenitsában áll meg, aztán megy csak Korfura, majd onnan Pátrába. Megnéztem még egyszer a Minoan honlapját, bizony úgy jön visszafelé, hogy Pátra-Korfu-Igoumenitsa-Velence. Oda meg: Velence-Igoumenista-Korfu-Pátra.
Amúgy görög társaság, tehát nem csodálkozom semmin. icon_biggrin.gif
Amúgy ha mnden igaz, a Pasiphae Palace nevû hajóval megyünk. Igazából nem sok elképzelésem van a méreteirõl, de gondolom, bazi nagy.
Pátrában majd hazafelé fogunk valamennyi idõt eltölteni. Éjfélkor indul el a hajó, mi azért már kora este ott leszünk (fõleg, mert el kell hagyni a szállást). Búcsúvacsi, meg kis mászkálás. Én voltam már Pátrában, az erõdön meg a Szt András templomon kívül (nem is vagyok biztos a nevében) azt hiszem már nem nagyon van, ami megtekintésre érdemes. Perszen em zárom ki, hogy tévedek. A szállásunk végig Toloban lesz, onnan csinálunk majd csillagtúrákat.
Viszont ha kellemes, görögös éttermet tudsz ajánlani Pátrában, azt megköszönöm. Én annó nem nagyon jártam étterembe, mert egyedül voltam, és pénzem se nagyon volt.

# 65
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1361 Üzenet linkje2005-08-26 11:09:18 

Odafelé ott köt ki elõbb a komp ahol a többség kiszáll, tehát Igoumenitsszán. Valószínûleg így egyszerûbb is elrendezgetni beszálláskor a jármûveket (rengeteg kamion van).
Visszafelé pedig Korfun köt ki elõsször, mert ott meg kevesebben szállnak be.
Én eddig 4-szer mentem komppal (mindíg az Anek-kal) és az a járat mindíg megállt Korfun is.

# 66
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1362 Üzenet linkje2005-08-26 12:28:15  kivétel

Akkor én voltam a nagy kivétel, mert nekem egyszer sem sikerült Keerkirán kikötnöm velük, csak Igumenitszában. icon_biggrin.gif
# 67
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1364 Üzenet linkje2005-08-26 12:35:55 

Igoumenitszán köt ki elõsször a komp, szóval, ha ott szállsz ki, akkor nem mész Korfura... Ha Patraszra, akkor de.
Ha jól emléxem voltak az Anek-nál olyan járatok is, ami nem állt meg Korfun (sõt, talán ebbõl volt több).

# 68
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1366 Üzenet linkje2005-08-26 13:07:42 

Szerintem a Minoan is megáll Korfun, az esetek nagy többségében, fõszezonban. Az ok, meg hogy miért elõbb Igoumenitsa, lehet az, amit te írtál. Igaz, pont emiatt most nem megyünk Korfura, ott akartunk eredetileg egy éjszakát tölteni, de így is jó lesz.
# 69
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1367 Üzenet linkje2005-08-26 13:09:30 

Az Aneknál már nem emlékszem, hogy voltak a hajók, néztük pedig azt is. De az indulási idejük nem volt jó, esélytelen lett volna Velencébe odaérni. Mondjuk így is húzós lesz, délre kint lenni Velencében, a kikötõben.
Tényleg: a velencei kikötõt ismeri valaki? Hogy jutunk oda Ausztria felõl?

# 70
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1372 Üzenet linkje2005-08-26 14:59:04  ..

A kikotõt ugyan ismerem, hajóztam is benne, de a kérdésedet nem egészen értem. Ausztria felõl ugyanúgy érsz oda, mint , ahogy Velencébe. A megérkezésed után pedig helyben kell eltájékozódnod a kikötõhöz. Ehhez szerintem elegendõ mennyiségû tájékoztató táblát fogsz majd találni. Az olasz nyelvû táblákon a "Porto di Marittima" feliratot javaslom figyelni. icon_smile.gif
# 71
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1373 Üzenet linkje2005-08-26 15:08:29 

Na haragudj, nem voltam elég egyértelmû: a kitáblázásra gondoltam, ismervén az olaszokat... Nem lesz túl sok idõnk keringeni. De megválaszoltad a kérdést. icon_biggrin.gif Köszönöm.
# 72
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#29160 Üzenet linkje2007-05-26 22:55:59 

"A szárazföldrõl leggyorsabban (és talán ez a legrövidebb út komppal) a Peloponnészosz déli részérõl, Githióból lehet eljutni Krétára. "

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mikor járnak a kompok Gythioból Krétára és mennyibe kerül?

# 73
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#29161 Üzenet linkje2007-05-26 23:10:29  Válasz a #29160. hsz-ra Előzmény #29160

# 74
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#29166 Üzenet linkje2007-05-26 23:54:42 

köszi.
kicsit szégyenlem, de nem igazodok ki rajta. Nem tudom, hogy melyik az indulási idõ, melyik az érkezési. Nekünk csütörtöki napot kell nézni júlisban, akkor most mikor indul? Segítenél?

# 75
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#29174 Üzenet linkje2007-05-27 10:15:15  Válasz a #29166. hsz-ra Előzmény #29166

Ezen az oldalon megadhatod az adatokat (dátum, hány fõ, auto), aztán mindent megtudsz:
Anen Lines https://www.anen.gr/AnenUK.htm
vagy itt: https://www.aferry.to/timetable/GytheionKissamosAnenLines.htm

Ez utóbbi linken úgylátom csak szombati napokon megy komp Kissamosra, ez kissé fura... De ez csak egy komjárat a sok közül, szerintem naponta egyszer valószínûleg megy komp Gythioból Krétára.

Ha ezeken nem igazodsz ki, legegyszerûbb ha felhívod a Mahart irodáját és megkérded az indulást és az árat.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu