Szia Jackie szerintem közvetítő nélkül is találsz munkát én nem fizetnék főleg enyi összeget senkinek mivel mindig van melo csak körbe kell nézni.Szerintem ez lehúzás.Gondold meg szerintem:-))
Sziasztok..
pár oldalt visszaolvastam egyelőre így éjszaka ennyire volt energiám.. holnap még folytatom:)
Munkát keresek a nyárra, "sajnos" a jövő évtől két szakon folytatom a tanulmányaimat és muszáj megkeresni valami tandíjkiegészítőt..
a barátom szerzett nekem munkát Skopelosban.. de szakítottunk és így a munka is ugrott.. :-/
Nem akarok azonban csak így útnak indulni az öcsémmel.. kellene valami biztos pont.
A magyar mellett mindketten szlovákul is beszélünk, emellett én emelt szintű angol, ő közép német nyelvtudással rendelkezik.
Légyszi ha valaki tud valamit írjon .. köszi, szép napot mindenkinek!
Emma
Olvastam egy hirdetést az újságban, gondoltam, bemásolom ide:
Vendéglátói munkalehetőség Görögországban szállodákban, kávézókban, bárokban,. Azonnali kezdés. Nagyon jó kereseti lehetőség. További infó és jelentkezés: 06 20 222-4121.
Ez volt a hirdetés, és felhívtam. Azt mondta a nő, hogy a lánya kint él, ő foglalkozik vele, írjak neki mailt (n-ori@hotmail.com).
Amit még a nő infót mondott: Kos-szigetén lenne a munka, szállás minden esetben van, szállodák esetén pedig még kaja is. Tanácsos szeptember végéig, októberig maradni, mert különben nem éri meg. A kereset 600-900 euroig, angol középfokú nyelvtudás, korhatár 26 éves kor, és csak lányokra van szükség. Ezt mondta a nő.
Namármost...ÉN mennék.. de nem egyedül. Kéne mellém még vki/vkik. Akit érdekel, érdeklődje meg a mailcímen, és ha gondolja, írjon nekem is mailt (gabioravecz@gmail.com), és mehetünk együtt. Levélben minden részletet megbeszélünk. Remélem, hogy ha összejön, és kimegyünk, nem akarnak majd eladni minket.. Ezektől félek a legjobban.
Na írjon, akit érdekel. Esetleg vélemények is érdekelnek.
Szia Diary!Á nem hiszem csak sokan már kimentek dolgozni, de biztos van még akit érdekel csak nem ér rá.De nagyon jonak találom vágj bele nyugodtan főleg, hogy szállást is fizetik igy megéri.S ne félj kint is lesznek biztos magyar dolgozók nem leszel egyedűl ha esetleg nem menne más.Sok sikert:-)))
#1035252009-06-06 19:46:46 Válasz a #102647. hsz-ra
Szia!
Engem és a barátnőmet is Nóri közvetített ki Kos- szigetre. Június 29.én indulunk,mert én most fogok államvizsgázni. Együtt megyünk, együtt fogunk lakni, már alig várom. Úgy tudom már 8 lány kiment korábban a szezon kezdetekor.Szerintem nem kell félned eddigi tapasztalataim Nórival pozitívak, nagyon segítőkész. Nemsokára küld majd nekünk képet a szállásunkról is.Igaz, hogy a közvetítői díj 250 euro, de mivel sosem dolgoztam még Görögországban és nincsenek ott kapcsolataim inkább közvetítő cégen keresztül utazom. Szóval leszünk ott magyarok egy páran!
#1035702009-06-07 11:35:01 Válasz a #101470. hsz-ra
Sziasztok!
Olvastam jó történeteket és biztatásokat ezért is regisztráltam!
20 éves vagyok egyetemista viszont szeretnék kimenni dolgozni!
Máltán voltam előző nyáron 2,5 hónapot és tetszett nagyon viszont jobb fizetéseket hallottam görögországról!
Én szeretnék pub-ban vagy bár-ban dolgozni szerintem az a legjobb, legalábbis máltán az volt a legjobb de szóljatok ha itt nem így van!
Viszont jól fizet a takarítás is ahogy olvastam!
van most egy két ismerős akik zakintos-ra mennek! Ha valakinek van valami infórmációja zakintosról kérem, hogy írjon!
vagy hogy mennyit keres egy pultos, esetlega bébyszitterkedés milyen kint! vagy hogy ki mit ajánl és ahoz milyen nyelvtudás kéne, milyen szinten! mennyit kell dolgozni? vagy hogy a szállás... adnak amunkáltatok vagy ha keresni kell akkor mennyi!
Ha jár erre igazi hozzáértő (főképpen kint élő magyar), akkor Tőle kérdezném Ha valaki úgy szeretne letelepedni Görögországban, hogy versenyképes munkával érkezik (informatikus, programozó, adatbázis kezelő, informatikus tanár egyetemi diplomával, stb. - szóval IT), és beszél németül, angolul meg magyarul, akkor mennyire esélyes, hogy mondjuk Thessalonikiben vagy Athénban vagy más nagy(obb) városban talál a végzettségének megfelelő munkát? Nem a pár hónapos vendéglátós, bárpultos, táncosnős, felszolgálós munka érdekelne, komolyak a szándékaink a görög állammal Köszönöm az érkező hozzászólásokat, ötleteket, tapasztalatok!
Nehány vállalkozó kedvű fiatal állást keresne júliustól a görög tengerparton. Egyetemisták vagyunk, beszélünk angolul, németül, mondhatni jó megjelenésűek vagyunk, nem vetjük meg a bulizást, de ugyanakkor a megbízhatóság az egyik fő erényünk. Minden lehetőség érdekel minket, de elsősorban bárokban dolgoznánk vagy netán autó illetve motorkölcsönzőkben. A fórumon elértek, de ha biztosra akar menni egy kedves munkáltató, akkor keressen ezen a telefonszámon: 06harminc59egy5410 Gergő
#1042032009-06-11 21:04:54 Válasz a #104192. hsz-ra
Nehéz megmondani, hogy mi számít most jelenleg "versenyképes"munkának manapság Görögországban. Több görög barátom és ismerősöm is van kint Görögországban akiktől személyesen tudom, hogy őket is ugyanúgy érinti a nehéz gazdasági helyzet és ott is sok munkahelyen vannak-voltak leépítések. Nehéz végzettségnek megfelelő munkát találni akkor is ha az ember görög, nem hogy akkor mikor külföldről érkezik az ember.Görögország több különböző részéről és városából vannak görög ismerőseim, nekik is egyre nehezebb. Van olyan görög ismerősöm aki az anyanyelvén kívül 2nyelvet beszél felsőfokú, másik 2nyelvet pedig társalgási szinten,egyetemet végzett nem csak hazai hanem külföldi egyetemen is. Sikerült 1évig szakmáján belül elhelyezkednie, de a leépítések őt is érintették.Jelenleg ő is a felszolgáló iparban dolgozik és továbbra hetente új állásra pályázik és állásbörzékre jár.
Az országba közben tömegével érkeznek az emigránsok illetve európai országokból is sokan utaznak a jobb lehetőség és jobb élet reményében Görögországba, idény munkát még csak csak kaphat az ember ha szerencsés, bár ilyenkorra többnyire már azok a helyek is telítettek. Azt azért ne feledjük, hogy a munkáltató inkább "etet" egy éhes görög szájat mint egy külföldit. Ettől függetlenül ki lehet menni megpróbálni, csak nem szabad túlálmodni a dolgokat és nem árt mindennel tisztában lenni,nehogy azután nem várt dolgok, kellemetlenségek érjék az embert.
#1042052009-06-11 21:45:49 Válasz a #104199. hsz-ra
Sziasztok!
Nem könnyű pálya kint munkát találni. Én is több helyre beadtam az jelentkezésem, de egyelőre semmi. Bár már volt visszajelzés, de semmi konkrét...Azért adok Nektek pár címet ahol figyelemmel lehet kísérni az aktuális lehetőségeket:
Cosmos Jobs GoGreece Greeka Hotelanimation JeepSafari Eurostaff EuPortal
#1043112009-06-12 19:33:52 Válasz a #104192. hsz-ra
Sajnos itt a diploma nem sokat ér. Mármint az otthoni. Az itt végzett görög tanárok minden évben máshol dolgoznak. Vagyis bejárják az országot, míg végül nem tudom hány évnyi vándorlás után kérhetik magukat valahová véglegesre. Ezek után szerintem marad a felszolgálós munka. De próbálj meg otthoni munkaközvetítővel kommunikálni. Ilyen munkában sajnos nem tudok segíteni.