Sziasztok!
Nézte valaki tegnap a Mikonosz királyait?
Teljesen véletlenül kapcsoltam oda, aztán ott is ragadtam. Nagyon-nagyon tetszett, szórakoztató, igazi kikapcsolódást nyújtott, na és persze Mykonos látványa sem volt rossz...
#1960502012-10-21 14:42:26 Válasz a #196049. hsz-ra
Szia Éva,
na akkor nemcsak én szórakoztam ilyen jól rajta.
Kifejezetten felüdülés volt számomra a film.
Valahonnan meg kellene szerezni, és kiirni lemezre, biztosan többször is megnézném még...
#1960542012-10-21 21:11:18 Válasz a #196048. hsz-ra
Szia Messinia!
A Hellasznak köszönhetően én is láttam a filmet. Krisztácska nagyon jó tippet adott vele. Ritkán nézek tv-t, de erre most különösen nagy gondot fordítottam, hogy szabad legyek. Nem csalódtam, nekem is nagyon tetszett. Könnyed, szórakoztató film........és persze a látvány . Már kutakodok, hogy hol tudnám beszerezni....ha rábukkanok jelzem. Ezúton köszönet Krisztácskának is!
#1960552012-10-21 23:13:04 Válasz a #196054. hsz-ra
Szia Hotim!
Okés, várom a jelzést, ha netán megtalálod, de én is kutakodok azért.
A Görögbe fogadva mellett úgy látom ez lesz a másik nagy kedvenc.
Szép estét!
Egy görög származású ausztrál író könyvét olvasom éppen. Christos Tsiolkas: A pofon. A könyv egyik főhőse, Hector is görög származású, kiterjedt rokonsággal - de ez nem az a fajta komikus bemutatása az emigránsoknak, mint a Bazi nagy görög lagziban. Hector édesapja még Görögországban született, de Hector és az unokatestvérek már Melbourne-ben. A görög szülők, bár maguk is emigránsok, lenézik Hector feleségének indiai rokonságát. A könyv 2012-ben jelent meg, úgyhogy elméletben minden könyvesboltban kapni lehet.
Mi is megnéztük szombat este a Mikonosz királyai című filmet és nagyon tetszett! Nem gondoltam a film leírása alapján, hogy ennyire jó és szórakoztató film lesz. Kellemes, könnyed szórakozás.
Ma délután pedig kiolvastam Heltai Péter Athéna c. könyvét. Szintén nagyon jó, ha esetleg még valaki nem olvasta, ajánlom figyelmébe!
Hotim!
Szívesen. Nincs mit. Ha látok valami "görög" vonatkozású filmet nálam is piros betűs ünnep a naptárban. Fixen nézem Ez a Görögországot szerető emberek betegsége
Nem tudom ki hogy van vele, de ha ilyen filmet látok (a többi kedvenc a Bazi nagy görög lagzi és a Görögbe fogadva) valahogy olyan érzésem van hogy belépek a filmbe és mintha velem történne. Fura. Ez a görög mánia már. A Görögbe fogadva film óta valami óriási vonzódást érzek Delphoi-ba a jósdához. Elég sok helyen voltam már a szárazföldön, de a jósda eddig kimaradt. Most valami láthatatlan fonal vonz oda.
Most a Mikonosz királyai film is nagyon tetszett.
Nézelődtünk már, de eddig sajna sehol nem találtuk fent, hogy letölthessük. Reméljük valaki felteszi valahová és sikerül leszedni.
Jelzek ha meg találjuk.
Az Athéna c. könyvet olvastam már én is. Nagyon tetszett. Ezen kívül nagyon tetszett még Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák c. könyve.
Egy kis sziget a lakóival, egy görög taverna és a világ különböző részeiről érkezett emberek pár hónapja közösen. Szerintem nagyon jó kis könyv.
Az tetszik ezekben a filmekben, könyvekben, hogy a görög életet mutatják be.
További szép napot mindenkinek (lehet hogy inkább a dumcsi topic-ba lenne már a helye amit írtam, de ide is illik)
#1960912012-10-24 09:23:17 Válasz a #196084. hsz-ra
Mi is néztük a Mykonos királyait )
Kötelező az olyan filmek megtekintése, ami görög vonatkozású. Szerettem volna én is látni ezt a szigetet, bár nekem kicsit túl felkapott-bulis-turistás, de ha a környéken járnék, mindenképpen megnézném.
Az abszolút kedvenc nálunk a Görögbe fogadva: tetszik, ahogy a görögökről beszél, nem feltétlenül a jó oldalukat domborítva, vicces, és sok szép helyen járnak. Ráadásul még romantikus is. Egy évben legalább kétszer előveszem.
Mostanában tervezem, hogy meg kéne nézni, valami komolyabbat, mondjuk a Zorba, a görögöt. Illetve előbb elolvasni, mert zorba ide vagy oda, állítólag a film a könyv nyomába sem ér. Persze a zenéje azért nagyon ütős.
Sajnos (vagyis többnyire nem, de most sajnos) nem tudok TV-t nézni, mert csak egy régi TV-nk van a DVD lejátszóhoz, hogy a gyerekek néha megnézhessenek egy-egy mese DVD-t. Műsort nemigen lehet vele fogni, pár percet láttam csak a Mykonos királyaiból élvezhetetlen minőségben, de nagyon szeretném megnézni. Ha valaki megszerzi, szóljon nekem is
Most, ahogy kerestem a fenti folmet, talátam egy ilyet, ez is Mykonoson játszódik, ismeri valaki? SHIRLEY VALENTINE. Most töltődik
Mi is nagyon szeretjük a Görögbe fogadvá-t, a Mamma mia is előkerül 1-2x egy évben.
"Az abszolút kedvenc nálunk a Görögbe fogadva: tetszik, ahogy a görögökről beszél, nem feltétlenül a jó oldalukat domborítva, vicces, és sok szép helyen járnak. Ráadásul még romantikus is. Egy évben legalább kétszer előveszem." - ezt én is így gondolom, csak kicsit nem így sikerül leírnom Annyi a különbség, hogy nálunk volt időszak, hogy majd egy hónapig, naponta 2-3x néztük A 4 éves kislányaim nagy kedvence.
A Mamma mia is kedvenc.
A Zorba a görög c. filmet egyszer láttam. Azért "kicsit" nehezebb és más stílusú film. A könyvet nem olvastam - biztos tényleg gagyi lenne utána a film - de így nekem tetszett. A régi (régebbi) görög életről szól valóban. Nem egy vidám - sőt vannak benne durva részek is - számomra.
#1960962012-10-24 13:50:14 Válasz a #196094. hsz-ra
Sziasztok
Természetesen nem akartam egy kalap alá venni őket - a közös csak a görög léthez való kapcsolat. Elolvastam én is a könyv fülszövegét - gyanítom nem egy könnyed olvasmány, de néha kell ilyen is. Mondjuk ehhez tényleg olyan lelkiállapot kell.
A másik tervem még, ami ugyan regényesebb, de szintén nem sorolják a pongyola irodalom közé, az Victoria Hislop: A sziget c. könyve. Mivel igen érdekelt vagyok krétai uticél vonatkozásában, ezért ez is sorra kerül.
Anno pedig korfus nyaralásukra megvettem, a jóval könnyedebb hangvételű Gerald Durell könyvet: A családom és egyéb állatfajtákat. Sajnos - vagy sem - a rengeteg látnivaló mellett nem akadt idő rá, majd legközelebb, addigra tartogatom. Bár csak annyit tudok róla, hogy ott játszódik, nem tudom egyéb vonatkozásban mennyire "görög".
Egyébként pedig leginkább útifilm-rajongó vagyok Bár abból is vannak csapnivalóak - gondolok arra, mikor mondjuk egy hely bemutatása kimerül abban, hogy részletesen mesélnek egy adott templomról, ami az egész játékidőt kitölti..... Meg találkoztam már nagyon jókkal is.
#1961002012-10-24 19:38:16 Válasz a #196096. hsz-ra
Sziasztok!
Zsokri! A sziget c. könyvet feltétlenül olvasd el. Csak ajánlani tudom, én nem bírtam letenni.
Az utóbbi időben "falom" a görög vonatkozású könyveket. Volt egyszer egy tavernám; Esős és csillagos éjszakák; Fehér zászló Kefalónia felett; A halál lámpása; Tőzsér János: Szerelmünk Görögország....Ez utóbbi gyönyörű képekkel illusztrált könyv, még kézbe venni is jó.
No és hát Zorbász, a görög . Eltökéltem, hogy azt Görögországban fogom olvasni. Bohóka gondolat, de ennek az oldalnak a látogatói minden bizonnyal átérzik a miértjét. Persze mindössze néhány oldalt olvastam (de olvastam ) belőle a nyaralás alatt. Maga a könyv nem egy könnyű olvasmány. Elgondolkodtat, mérlegelésre, összehasonlításra késztet, tele filozófikus gondolatokkal. Ez volt az a mű, ahol sorkiemelővel jelöltem azokat a részeket, amelyek nekem fontosak voltak. A sok közül egyik kedvenc idézetem belőle:
"Boldog az az ember-gondoltam-, aki megengedheti magának, hogy az Égei-tengeren utazzék mielőtt meghalna.
Sok öröm van ezen a világon-nők, gyümölcsök, eszmék; de ha buja ősz idején ezt a tengert szelheted minden egyes sziget nevét elmormolva, azt hiszem, lelked a Paradicsomban sem merülhetne mélyebbre a gyönyörben.
Sehol másutt nem tudsz oly csendesen és észrevétlen átsiklani a valóságból az álomba; megritkulnak a határok, s a legócskább hajók árbócain is szőlőszemek és rügyek fakadnak, igaz itt Görögországban a szükségszerűség virága amit másutt csodának neveznek..." (Remélem nem kapok itt feddést a sok locsogásom miatt..)