Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2706 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196000 Üzenet linkje2012-10-18 13:35:19  Válasz a #195873. hsz-ra

Egy régi film... (eredeti angol nyelven, görög felirattal!)

Odüsszeia / Οδύσσεια / Ulysses (1954)

Link

# 602
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196048 Üzenet linkje2012-10-21 14:16:06 

Sziasztok!
Nézte valaki tegnap a Mikonosz királyait?
Teljesen véletlenül kapcsoltam oda, aztán ott is ragadtam. icon_smile.gif Nagyon-nagyon tetszett, szórakoztató, igazi kikapcsolódást nyújtott, na és persze Mykonos látványa sem volt rossz...icon_smile.gif

# 603
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196049 Üzenet linkje2012-10-21 14:33:44  Válasz a #196048. hsz-ra Előzmény #196048

Szia! Igen! icon_biggrin.gif Nekem is tetszett, jókat nevettem rajtuk. Tényleg szép Mykonos, szeretnék eljutni majd oda egyszer.
Üdv.: Éva

# 604
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196050 Üzenet linkje2012-10-21 14:42:26  Válasz a #196049. hsz-ra Előzmény #196049

Szia Éva,
na akkor nemcsak én szórakoztam ilyen jól rajta. icon_smile.gif
Kifejezetten felüdülés volt számomra a film.
Valahonnan meg kellene szerezni, és kiirni lemezre, biztosan többször is megnézném még...icon_smile.gif

# 605
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196054 Üzenet linkje2012-10-21 21:11:18  Válasz a #196048. hsz-ra Előzmény #196048

Szia Messinia!

A Hellasznak köszönhetően én is láttam a filmet. Krisztácska nagyon jó tippet adott vele. Ritkán nézek tv-t, de erre most különösen nagy gondot fordítottam, hogy szabad legyek. Nem csalódtam, nekem is nagyon tetszett. Könnyed, szórakoztató film........és persze a látvány icon_smile.gif. Már kutakodok, hogy hol tudnám beszerezni....ha rábukkanok jelzem. Ezúton köszönet Krisztácskának is!

# 606
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196055 Üzenet linkje2012-10-21 23:13:04  Válasz a #196054. hsz-ra Előzmény #196054

Szia Hotim!
Okés, várom a jelzést, ha netán megtalálod, de én is kutakodok azért. icon_smile.gif
A Görögbe fogadva mellett úgy látom ez lesz a másik nagy kedvenc. icon_smile.gif
Szép estét!

# 607
Pagulatu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196060 Üzenet linkje2012-10-22 11:44:40 

Egy görög származású ausztrál író könyvét olvasom éppen. Christos Tsiolkas: A pofon. A könyv egyik főhőse, Hector is görög származású, kiterjedt rokonsággal - de ez nem az a fajta komikus bemutatása az emigránsoknak, mint a Bazi nagy görög lagziban. Hector édesapja még Görögországban született, de Hector és az unokatestvérek már Melbourne-ben. A görög szülők, bár maguk is emigránsok, lenézik Hector feleségének indiai rokonságát. A könyv 2012-ben jelent meg, úgyhogy elméletben minden könyvesboltban kapni lehet.
# 608
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196068 Üzenet linkje2012-10-22 15:17:34 

Sziasztok!

Mi is megnéztük szombat este a Mikonosz királyai című filmet és nagyon tetszett! Nem gondoltam a film leírása alapján, hogy ennyire jó és szórakoztató film lesz. Kellemes, könnyed szórakozás. icon_smile.gif
Ma délután pedig kiolvastam Heltai Péter Athéna c. könyvét. Szintén nagyon jó, ha esetleg még valaki nem olvasta, ajánlom figyelmébe! icon_biggrin.gif

# 609
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196075 Üzenet linkje2012-10-22 18:06:50  Válasz a #196068. hsz-ra Előzmény #196068

Niki köszi a tippet, én még nem olvastam, és úgy emlékszem anyukámnak megvan otthon (remélem jól rémlik:)), igy neki fogok esni, ha lesz időm. icon_smile.gif
# 610
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196084 Üzenet linkje2012-10-23 19:36:42 

Sziasztok!

Hotim!
Szívesen. Nincs mit. Ha látok valami "görög" vonatkozású filmet nálam is piros betűs ünnep a naptárban. Fixen nézem icon_smile.gif Ez a Görögországot szerető emberek betegsége icon_smile.gif

Nem tudom ki hogy van vele, de ha ilyen filmet látok (a többi kedvenc a Bazi nagy görög lagzi és a Görögbe fogadva) valahogy olyan érzésem van hogy belépek a filmbe és mintha velem történne. Fura. Ez a görög mánia már. A Görögbe fogadva film óta valami óriási vonzódást érzek Delphoi-ba a jósdához. Elég sok helyen voltam már a szárazföldön, de a jósda eddig kimaradt. Most valami láthatatlan fonal vonz oda.
Most a Mikonosz királyai film is nagyon tetszett.
Nézelődtünk már, de eddig sajna sehol nem találtuk fent, hogy letölthessük. Reméljük valaki felteszi valahová és sikerül leszedni.
Jelzek ha meg találjuk.

Az Athéna c. könyvet olvastam már én is. Nagyon tetszett. Ezen kívül nagyon tetszett még Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák c. könyve.
Egy kis sziget a lakóival, egy görög taverna és a világ különböző részeiről érkezett emberek pár hónapja közösen. Szerintem nagyon jó kis könyv.

Az tetszik ezekben a filmekben, könyvekben, hogy a görög életet mutatják be.

További szép napot mindenkinek (lehet hogy inkább a dumcsi topic-ba lenne már a helye amit írtam, de ide is illik)

Krisztacska

# 611
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196091 Üzenet linkje2012-10-24 09:23:17  Válasz a #196084. hsz-ra Előzmény #196084

Mi is néztük a Mykonos királyait icon_smile.gif)
Kötelező az olyan filmek megtekintése, ami görög vonatkozású. Szerettem volna én is látni ezt a szigetet, bár nekem kicsit túl felkapott-bulis-turistás, de ha a környéken járnék, mindenképpen megnézném.

Az abszolút kedvenc nálunk a Görögbe fogadva: tetszik, ahogy a görögökről beszél, nem feltétlenül a jó oldalukat domborítva, vicces, és sok szép helyen járnak. Ráadásul még romantikus is. Egy évben legalább kétszer előveszem.

Mostanában tervezem, hogy meg kéne nézni, valami komolyabbat, mondjuk a Zorba, a görögöt. Illetve előbb elolvasni, mert zorba ide vagy oda, állítólag a film a könyv nyomába sem ér. Persze a zenéje azért nagyon ütős.

# 612
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196092 Üzenet linkje2012-10-24 10:56:08  Mykonos

Sziasztok!

Sajnos (vagyis többnyire nem, de most sajnos) nem tudok TV-t nézni, mert csak egy régi TV-nk van a DVD lejátszóhoz, hogy a gyerekek néha megnézhessenek egy-egy mese DVD-t. Műsort nemigen lehet vele fogni, pár percet láttam csak a Mykonos királyaiból élvezhetetlen minőségben, de nagyon szeretném megnézni. Ha valaki megszerzi, szóljon nekem is icon_smile.gif

Most, ahogy kerestem a fenti folmet, talátam egy ilyet, ez is Mykonoson játszódik, ismeri valaki? SHIRLEY VALENTINE. Most töltődik icon_smile.gif

Mi is nagyon szeretjük a Görögbe fogadvá-t, a Mamma mia is előkerül 1-2x egy évben.

# 613
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196094 Üzenet linkje2012-10-24 13:31:15 

Sziasztok!

Zsokri!

"Az abszolút kedvenc nálunk a Görögbe fogadva: tetszik, ahogy a görögökről beszél, nem feltétlenül a jó oldalukat domborítva, vicces, és sok szép helyen járnak. Ráadásul még romantikus is. Egy évben legalább kétszer előveszem." - ezt én is így gondolom, csak kicsit nem így sikerül leírnom icon_smile.gif Annyi a különbség, hogy nálunk volt időszak, hogy majd egy hónapig, naponta 2-3x néztük icon_smile.gif A 4 éves kislányaim nagy kedvence.
A Mamma mia is kedvenc.

A Zorba a görög c. filmet egyszer láttam. Azért "kicsit" nehezebb és más stílusú film. A könyvet nem olvastam - biztos tényleg gagyi lenne utána a film - de így nekem tetszett. A régi (régebbi) görög életről szól valóban. Nem egy vidám - sőt vannak benne durva részek is - számomra.

Krisztacska

# 614
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196096 Üzenet linkje2012-10-24 13:50:14  Válasz a #196094. hsz-ra Előzmény #196094

Sziasztok icon_smile.gif

Természetesen nem akartam egy kalap alá venni őket - a közös csak a görög léthez való kapcsolat. Elolvastam én is a könyv fülszövegét - gyanítom nem egy könnyed olvasmány, de néha kell ilyen is. Mondjuk ehhez tényleg olyan lelkiállapot kell.
A másik tervem még, ami ugyan regényesebb, de szintén nem sorolják a pongyola irodalom közé, az Victoria Hislop: A sziget c. könyve. Mivel igen érdekelt vagyok krétai uticél vonatkozásában, ezért ez is sorra kerül.

Anno pedig korfus nyaralásukra megvettem, a jóval könnyedebb hangvételű Gerald Durell könyvet: A családom és egyéb állatfajtákat. Sajnos - vagy sem - a rengeteg látnivaló mellett nem akadt idő rá, majd legközelebb, addigra tartogatom. Bár csak annyit tudok róla, hogy ott játszódik, nem tudom egyéb vonatkozásban mennyire "görög".

Egyébként pedig leginkább útifilm-rajongó vagyok icon_smile.gif Bár abból is vannak csapnivalóak - gondolok arra, mikor mondjuk egy hely bemutatása kimerül abban, hogy részletesen mesélnek egy adott templomról, ami az egész játékidőt kitölti..... Meg találkoztam már nagyon jókkal is.

# 615
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196100 Üzenet linkje2012-10-24 19:38:16  Válasz a #196096. hsz-ra Előzmény #196096

Sziasztok!

Zsokri! A sziget c. könyvet feltétlenül olvasd el. Csak ajánlani tudom, én nem bírtam letenni.
Az utóbbi időben "falom" a görög vonatkozású könyveket. Volt egyszer egy tavernám; Esős és csillagos éjszakák; Fehér zászló Kefalónia felett; A halál lámpása; Tőzsér János: Szerelmünk Görögország....Ez utóbbi gyönyörű képekkel illusztrált könyv, még kézbe venni is jó.
No és hát Zorbász, a görög icon_smile.gif. Eltökéltem, hogy azt Görögországban fogom olvasni. Bohóka gondolat, de ennek az oldalnak a látogatói minden bizonnyal átérzik a miértjét. Persze mindössze néhány oldalt olvastam (de olvastam icon_smile.gif ) belőle a nyaralás alatt. Maga a könyv nem egy könnyű olvasmány. Elgondolkodtat, mérlegelésre, összehasonlításra késztet, tele filozófikus gondolatokkal. Ez volt az a mű, ahol sorkiemelővel jelöltem azokat a részeket, amelyek nekem fontosak voltak. A sok közül egyik kedvenc idézetem belőle:
"Boldog az az ember-gondoltam-, aki megengedheti magának, hogy az Égei-tengeren utazzék mielőtt meghalna.
Sok öröm van ezen a világon-nők, gyümölcsök, eszmék; de ha buja ősz idején ezt a tengert szelheted minden egyes sziget nevét elmormolva, azt hiszem, lelked a Paradicsomban sem merülhetne mélyebbre a gyönyörben.
Sehol másutt nem tudsz oly csendesen és észrevétlen átsiklani a valóságból az álomba; megritkulnak a határok, s a legócskább hajók árbócain is szőlőszemek és rügyek fakadnak, igaz itt Görögországban a szükségszerűség virága amit másutt csodának neveznek..." (Remélem nem kapok itt feddést a sok locsogásom miatt..)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu