Már többször voltunk Nei Poriban, de idén lehet, hogy repülővel utazunk. Nem tudja valaki, hogy Thesszalonikiből Nei Poriba kb. milyen gyakran indulnak vonatok és mennyibe kerül?
Még egy kérdésem lenne: Az Arany-házról van valakinek IDEI tapasztalata? Hallottunk egy olyan infót, hogy tele van csótánnyal.. Ez igaz lehet? Mi tavaly ott laktunk és tök rendben volt minden. ELőre is köszi az infókat
Sürün jár vonat, mert szoktuk nézegetni a fotiszház erkélyéröl, csotány abban a melegben nem szeret megélni, ne is keressétek,mivel a szemetet is állandoan ki kell hordani és minden nap elszállitják, igy még az sincs hogy a szemét ledoboban megtelepednének.Szerintem N.Poriban azt sem tudják mi az hogy csotány.
Tegnap érkeztünk haza és nagyon jól éreztük magunkat!
A Kalandozás Travellel utaztunk. Az odaúton a határoknál nem kellett sokat várni, max fél óra alatt mindenhol átértünk. Szerbiában volt egy baleset ahol 2,5 órát álltunk, de még így is görög idő szerint fél tízre megérkeztünk.
A Maria apartmanban volt a szállásunk, amiről csak jókat tudok mondani. Tiszta volt, csendes és jól felszerelt, még sajtreszelő is volt! A tulajok az első emeleten laktak, de szinte nem is láttunk őket. Szúnyogháló nem volt, de tolóajtós redőnyféle volt, ami tökéletesen védett a szúnyogok ellen és még a levegő is bejött rajta. Szúnyogriasztó is volt minden szobában. Egyébként szúnyogokkal csak elvétve találkoztunk, esti sétához nem is kellett befújni magunkat riasztóval, éjszaka is csak néhány jött be a szobába.
Az idő végig nagyon jó volt, egyszer 45 fok is volt (reggel 9-kor).
A strand szép volt és viszonylag tiszta is, bár elég sok csikk volt a homokban. Mikor nagy hullámok voltak elég sok medúzát láttunk a vízben, be is szereztem egy csípést. Ja, a nap borzasztóan éget, mindenkinek ajánlok nagyon magas faktorszámú krémet. Mi 50 faktorosat használtunk és így is szépen lebarnultunk.
Skiathoson voltunk a Kalandozás partnerirodájával az Emanuel Travellel, nagyon jó volt a kirándulás, gyönyörű helyeket láttunk. Az idegenvezető is nagyon jó volt, a buszúton és a hajó is végig tájékoztattak, hogy éppen merre járunk, milyen érdekességek vannak ott és legendákat is elmeséltek, szóval szerintem korrekt volt az egész. A hajón is jó volt a hangulat, volt metaxa, ouzo és tánc.
Quaddal mentünk el a kagylóházhoz és Scotinába is. Sajnos Stomioba nem tudtunk elmenni, mert az úton egy hatalmas vízátfolyás volt amin nem tudtunk átmenni.
A városban mi nem tapasztaltuk az építkezések zaját, lehet azért, mert a környéken nem volt:) Rengeteg német, román, szerb és lengyel turista volt, de rengeteg magyar is volt.
A legtöbbször az Atos étteremben ettünk, nagyon finom volt a kaja és a felszolgálók is kedvesek voltak.
Alapvetően minden nagyon jó volt, nem voltak rossz tapasztalataink. Azaz mégis egy volt. Kedves Honfitársainknak köszönhetően akik ellopták a gumimatracunkat a tárolóból (nem lehetett felvinni a szobába ezeket az eszközöket) és miután használták nem is vitték oda vissza, hanem felvitték a szobájukba. De a parton megláttam náluk a matracot és visszakértem. Nem volt nagy érték az a matrac, inkább pont ez háborított fel, hogy kb. 4 Euroért lehetett venni matracot, akkor miért kell a másét elvenni? Nem egy vagyon. Nekem inkább emlékek kötődnek hozzá, ezért akartam visszakapni.
Na hát röviden ennyi:)
Ha valakinek még lenne kérdése, szívesen válaszolok.
#1477122010-08-05 15:45:36 Válasz a #147707. hsz-ra
Szia!
Megnyugatató volt olvasni amiket írtál az utazási irodáról...így már nyugodttab vagyok....:d
Azt letudnán írni ,hogy a kinti iroda milyen árakon dolgozik?
Mennyibe kerülnek a fakultatív programok....
Köszi szépen!!!
#1477132010-08-05 15:51:38 Válasz a #147712. hsz-ra
Szia!
Sajnos csak a Skiathosi kirándulás árát tudom pontosan, mert csak azon voltunk, az 40 Euro/fő volt. Nem biztos, de ha jól emlékszem Meteora 40, Görög est 25 Euro körül volt.
Ja és még valami, mikor a Skiathosi kiránduláson megálltunk fürdeni ott búvárkodtunk is, nagy élmény volt sokféle halat láttunk. Ezen felbuzdulva Nei Pori strandján is megpróbálkoztunk és nagyon sokféle halat, tarisznyarákot, kis rákokat, medúzát láttunk és rengeteg gyönyörű kagylót gyűjtöttünk. Szóval ajánlom, hogy próbáljátok ki. Nem is kell messzire bemenni, közvetlenül a parton van egy sziklás sáv, ahol hatalmas kagylótelepek vannak és szép színes halak. Mi kint vettünk szemüveget és pipát, kb 12 Euróért már elég jókat lehet venni, de szerintem itthon olcsóbban meg lehet venni ezeket.
Szia!
Megnyugatató volt olvasni amiket írtál az utazási irodáról...így már nyugodttab vagyok....:d
Azt letudnán írni ,hogy a kinti iroda milyen árakon dolgozik?
Mennyibe kerülnek a fakultatív programok....
Köszi szépen!!!
Itt megtaláltam a ö fakultativ programjaikat és áraikat
A Kalandozás travel valóban jó választás, mi is mindig velük utaztunk, ha Nei Poriba mentünk.
A Maria ház tulajdonosairól, viszont csodálkozva olvastam, hogy nem is láttátok őket. Annak idején a mi és az előző csoprtunk beköltözését is megkeserítették. Örülök azonban, hogy ez megváltozhatott.
sziasztok!
tudom , hogy furcsa a kérdésem (majdnem sajt reszelő szintű ) de megvan az okom rá. szóval az érdekelne, hogy ékszer vagy ajándék bolt van-e Nei Poriban?
sziasztok!
tudom , hogy furcsa a kérdésem (majdnem sajt reszelő szintű ) de megvan az okom rá. szóval az érdekelne, hogy ékszer vagy ajándék bolt van-e Nei Poriban?
#1478082010-08-05 19:29:21 Válasz a #147778. hsz-ra
Dian!
Igen, pont te említetted nekem, hogy gondok voltak. A beköltözésnél szóltak, hogy 1 órakor lehet beköltözni, mert akkor végeznek a takarítással. De pontban egykor mindenki megkapta a szobát. Egyébként szinte sose láttuk őket.
nagyon köszönöm!
fontos évfordulókra egy kicsivel több kell!
Sajnos igy az utca neveket nem tudom neked megadni , de az egyik mellett van egy kuka ahol fogni lehet a wifi-t és mi a kukán nyomattuk a netet laptoppal. Az aranybolt tulaja is ismerös mert szobákat ad ki. A kisvonat végállomása közelében van. A mások bolt a központban van. Ajándékboltbol meg mégtöbb van mert sok élelmiszer üzletböl is ajándékbolt lett. Söt még bundát is vehetsz olcson.
#1478492010-08-05 21:40:26 Válasz a #147719. hsz-ra
A búvárkodás nem lesz gond ... már vagy 10 éve búvárkodom...Tavaly is sok szép kagylót gyüjtöttünk és az lett az ajándék...remélem idén is találunk!!!!!