#1961412012-10-26 21:24:12 Válasz a #196138. hsz-ra
2005.nyara, Kréta, Stalis
Ez az első év, hogy megengedhetjük magunknak az autóbérlést. A falak végre leomlanak, a szabadságtól megrészegülve (és néha esztelenül) száguldozunk keresztül-kasul Kréta középső és keleti részén. Amatőr módon mindent látni akarunk rövid időn belül. Egyszer csak eljutunk a déli parton egy fantasztikus helyre, a nevét sem jegyezzük meg, de baromi jól érezzük magunkat ott.
2010.nyara, Kréta, Rethymnon
A fuvaros sztrájk miatti benzinhiány miatt csak Plakiast merjük bevállalni a déli oldalról. Bár az út felétől ismerőssé válik a táj, csak megérkezésünkkor villan be, hogy ez volt az a szuper hely 5 évvel korábban. Plakiast nem lehet elfelejteni.
#1961452012-10-27 00:12:49 Válasz a #196139. hsz-ra
Húúú Misiarc, ez aztán az összefoglalás!
Nagyon köszönöm, ezt a tényleg kimerítő részletességet, de még átrágom magam rajta néhányszor, az biztos.
Az a helyzet, hogy Kréta sajnos még sosem jött össze, nekünk. Hol ezért, hol azért. Ennek az idei évnek is így indultam, aztán le kellett mondanom róla. Tehát, az biztos, hogy előbb-utóbb lesz Kréta, mert lennie kell!
Most megint ez a jövő évi A terv. Remélem, nem kell B, meg egyebek.
A cél, nyugat. Éppen az a vonal, mint nálatok. A kelet, majd máskor, az is lehet, hogy még egy nyugat, előbb. Meglátjuk, mire lesz elég időnk.
Tavaly azt gondoltam, hogy egy északi, és egy déli szállással operálnék. Ez Almirida, és Plakias lett volna. Idén már úgy látom, hogy mindkét szállás délen lesz, Paleochora, és a másik Agia Galini. Paleochora egyszerűen megtetszett, első látásra. Meg nagyon jó a fekvése, mondhatni tökéletes. Sok minden közel van, már amiket tervezek, és a Samaria szurdok is könnyen elérhető, oda-vissza egyaránt. Mert ez is szempont.
Mivel a szurdokon, illetve Agia Roumelin túli részekhez, nagy kört kéne tenni, ezért gondolom a másik szállást erre a környékre. Agia Galini szintén megtetszett, de Plakiasról is lehet szó. Ők vannak a kosaramban.
Na, innen folytatom a tervezést, eddig már eljutottam.
Igazából Chania az ami még érdekel, városok közül, egyelőre. Lehet, hogy egy éjszaka ott is jó lenne. Meglátjuk. Mivel ide érkezünk, és innen indulunk erősen benne van a pakliban.
És, be kell valljam, hogy láttam a webkamerán, hogy jó idő van azon a környéken, mert a gépemen már be van állítva. Sőt Palechorát, Chora Sfakiont is kukkolom néha. Meg Falassarnáról is a múlt héten szedték be a napernyőket.
Ja, igen szeptember eleje-közepe táján indulnánk.
Nagyon, nagyon szeretném, ha megvalósulhatna. De, csitt, elkiabálni nem szeretném.
#1961462012-10-27 00:16:59 Válasz a #196138. hsz-ra
Rollo!
Neked is köszi a tippet, és tényleg számolok is vele, tavaly óta.
Jelenleg Agia Galini jobban bejön, de majd eldől, hogy hol találok szimpibb szállást.
#1961482012-10-27 07:00:37 Válasz a #196146. hsz-ra
Szia Melus
Ja, hogy Te már Plakiastól keletebbre is merészkednél és Agia Galinit is bevontad a játékba, akkor, máris változik a kép. A mi véleményünk és az eddig ismertek alapján az a hely verhetetlen. Rendkívül látványos és hangulatos. Ha ebben a pillanatban választanunk kellene, akkor A.Galini. Nincs más hátra, 3-4 hétre kell mennetek .
Lehet Medi, hogy jót tenne, bár szerintem az szinte bármit orvosol
Asszem Melus lassan, ha letudjuk a restanciánkat, akkor beköltözhetnénk ide, nem?
misiarc: szuperek a képeid, nagyon jó, amiket írtál, tudtam, hogy melus rácuppan Én is, bár én még hezitálok egy hét kelettel is
#1961542012-10-27 13:54:08 Válasz a #196148. hsz-ra
Szia Misiarc!
Igazából még nem végleges Agia Galini. Csak nagyon szimpatikus. Ez a rész még nincs kész a fejemben, és alakulni fog még. Azt gondoltam ki, hogy készítek magamnak egy térképet. Bejelölöm rajta az első körös látnivalókat. Ez alapján aztán már könnyebb lesz eldönteni, hogy hol is lenne ideális ez a másik szállás. Mert azért nem szeretnék körbe-körbe rohangálni a szigeten. Ez rengeteg pénz, és idő lenne. Kicsit már én is megfontoltabb vagyok.
Már azok az oldalak is megvannak, amik alapján elindulhatok.
Egyelőre két hétben gondolkozom, de nem kizárt, hogy egy-két nappal még megtoldom. Tudom én is, hogy ez ez is kevés lesz, de egyáltalán eljutni szeretnék, először. Aztán meglátjuk, hogy rabja leszek-e. Ami sanszos, de sosem lehet tudni.
Meg hát, ez még a tervezés eleje. Vannak részek, amik még fekete foltok számomra. Mert azért Kréta nem kis sziget, de azon vagyok/leszek, hogy ne bután menjek oda, és csak itthon tudjam meg, hogy elmentem valami fontos mellett. Mármint, nekünk fontos mellett.
Asszem Melus lassan, ha letudjuk a restanciánkat, akkor beköltözhetnénk ide, nem?
misiarc: szuperek a képeid, nagyon jó, amiket írtál, tudtam, hogy melus rácuppan Én is, bár én még hezitálok egy hét kelettel is
Ááááá, még nem tehetem!
Muszáj bevégeznem a lemaradásaimat, amivel már haladok. lassan.
De, utána igen. Ide költözöm!
És nagyon remélem, itt is maradok egész évben.
Azért azt nem mondanám, hogy kicsit már nem lakom itt, mert követem a topikot jó ideje.
És ha valaki érdekeset ír, akkor annak nem lehet ellenállni
Valaki győzze már Zsokrit, hogy hagyja a keleti oldalt a fenébe, egy hétre! És elsőre! Majd később, ha a nyugati részen már minden csodát látott! Rám nem hallgat!
#1961572012-10-27 16:40:54 Válasz a #196156. hsz-ra
ezt a lebeszélést én biztosan nem tehetem. a keleti oldal egy szemet nem marad le a nyugatitól, xerocambos (és az út oda...), a keleti oldalról elérhető chrissi, a lassithi fennsík, vagy akár vai (bár az annyira nekem nem:)),stb., stb.. nagyon üt. sztem, legalábbis.
(igaz, én a samaria-chania vonaltól keletre jártam be a szigetet az eddigiekben, vmint elafonissin voltam még)
melus azt hiszem, ha képes lennék hosszabb távon-többszöri alkalomban gondolkodni, akkor sokkal könnyebben tennék le a keleti részről. Nem tudom, de Elounda-Spinalonga annyira csábít..... Viszont az idei túlvállalásom fényében azt hiszem, hogy "csak" az egyik oldal felfedezése lényegesebben emberléptékűbb, kevésbé hajtós - nyugodtabb lenne. Azt hiszem a kíváncsiság előbb-utóbb fejet hajt az értelem előtt. Remélem még időben ahhoz, hogy ne merüljek el túlzottan a felesleges részletekben
#1961612012-10-27 20:28:49 Válasz a #196157. hsz-ra
Rollo!
Azt hiszem, félre értettél!
Én nem mondom, hogy a keleti oldal rosszabb, vagy csúnyább lenne a nyugatinál. Mindössze, azt gondolom, hogy egy hét keleten, és egy hét nyugaton, mindkét oldalból édeskevés. Szerintem..
#1961622012-10-27 20:33:47 Válasz a #196160. hsz-ra
Zsokri!
Azt hiszem, nem is kellene lesekedned, csak az egyik irányba! Persze, egyelőre, kezdésnek. Ha tetszik Kréta, illetve bejön Nektek, akkor biztos, hogy vissza fogtok térni, ..... és mindent megnéztek majd
Persze, Te döntesz Én csak az idei tapasztalatok miatt gondolom ezt, ahogy Te is írod....