Sziasztok! találtam egy oldalt "booking.com" ahol igen kedvező árakat tüntetnek fel. Valaki utazott már ezen oldal segítségével görögországba? ha igen, mit érdemes tudni róla?
a booking.com a legismertebb szállásfoglaló oldal. ez nem utazási iroda, magadnak foglalhatsz rajtuk (és a többi hasonlón) keresztül szállást.
megbízható oldal, gyakran lehet ingyen visszamondhatóan lefoglalni a szállásokat, vannak akciók...szóval jó, bár nem mindig a legolcsóbb (de sokszor igen).
-törölt nick 11881 | #210626 | 2013-10-09 19:27:19 | Válasz a #210623. hsz-ra
Én a booking.com oldalt csak ötletnek használom. Ha valami megtetszik, direktben megkeresem azt a bizonyos, lehetőleg egyszerűbb, szolid apartmant. Már ha van valamiféle elérhetősége. Közvetítők kíméljenek, kérem…
nem a bookingnak kell fizetni, mindig a szállásnak. ha visszamondható szállást foglalsz, akkor általában csak biztonságból kell megadnod egy bankkártya számát, más nem történik, és majd személyesen fizetsz.
ha nem visszamondhatót, akkor általában foglalás után megterheli a szállás az adott kártyát.
görögország esetében ha csak lehet szintén ezt választom én is, de egyre többször járok úgy (újabban még görögország esetén is), h vmiért olcsóbb a bookingon és társain foglalni, mint közvetlenül.
Én a booking.com oldalt csak ötletnek használom. Ha valami megtetszik, direktben megkeresem azt a bizonyos, lehetőleg egyszerűbb, szolid apartmant. Már ha van valamiféle elérhetősége. Közvetítők kíméljenek, kérem…
Erre mondják, hogy ügyes
Én is így csináltam és semmi gond nem volt. Írtam egy érdeklődő email-t az így kikeresett címre, ha 1-2 napon belül jött válasz, akkor komoly a hely. Ha mindenben sikerült megegyezni, akkor írtam ismét egy email-t amiben lefoglaltam a szállást, illetve kértem, hogy igazolják is vissza. Semmi előleg nem kellett és minden rendben is volt. 2012-ben egy Lengyelországi túrát is így csináltunk végig egészen a Balti tengerig. Ez egyébként működött Macedóniában és Görögországban is.
Csak annyit tennék még hozzá, hogy komolyabbá teszi az érdeklődést, ha olyan e-mail címről megy a levél, ami a saját névre szól. Tehát pl. nem egy ilyen mint ez, hogy durcoka345(kukac)freemail.hu
Természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy neki szimpatikus, de...
- A Booking.com nem hagyományos szállásközvetítő, azaz nem a megrendelőkből él, sőt vállalja, hogy ha ugyanazt a szállást ugyanolyan feltételekkel máshol olcsóbban megtalálod, akkor ők is odaadják annyiért.
- Nagyon ritka, ha előre kell fizetni valamit, de akkor ez a szállásadó kikötése. (A feltételek változóak, megrendelés előtt figyelmesen el kell olvasni az apró betűt is!)
- Kevés kivétellel a lefoglalt szállás szinte az utolsó pillanatig következmények nélkül lemondható. Ez azért jó pl. nekem, mert egy körutazás tervezésekor mindig van egy újabb ötlet, vagy jobb lehetőség, s akkor lehet változtatni gond nélkül.
- Ha közben találok jobb, szebb, vagy olcsóbb szállást, a korábbit lemondom, az újat lefoglalom. Ezt ugyan a közvetlen foglalásnál is meg lehet néha csinálni, de minimum ciki.
- Az utolsó pillanatig érdemes figyelni a lehetőségeket a foglalás után is, mert néha hihetetlen akciós vagy reklám-ajánlatokra lehet akadni, amire érdemes átváltani, s ez itt nem probléma. (Éjszakáztam már így ötcsillagos luxusszállodában a Baltikumban lazacos büféreggelivel 45-50 €/2 fő áron ingyenes parkolóval a mélygarázsban Riga és Tallinn belvárosában. A lemondott sokkal szerényebb szállás kontinentális reggelivel, nyilvános parkolóval 42 € lett volna.)
- A foglalásról hivatalos visszaigazolásom van, ami köti a szállásadót.
- A visszaigazolásban általában megadják a szállás elérhetőségét, így semmi akadálya a személyes kapcsolatfelvételnek, ha ez valami okból fontos.
Folytathatnám, de okkal sokan félnek a neten történő rendelésektől, foglalásoktól, mert túl sok a szélhámos, lenyúlós társaság, sőt, csibész, pedig nagyszerű dolog, csak meg kell győződni az adott társaság megbízhatóságáról. Valahogyan ez is olyasmi, mint a bankkártyahasználat. Van aki orrba-szájba használja teljesen feleslegesen pénzfelvételre külföldön kerül, amibe kerül, más meg fél fizetni vele bárhol. Ez van...
- hogy ritka-e az előrefizetés ez szubjektív: ha nem lemondható a szállás akkor szinte mindig kell fizetni (vagy zárolnak), ha az, akkor nem. így az is szubjektív, h kevés kivétellel lehet-e nem visszamondhatót foglalni vagy sem. szerintem pl. nem kevés az a kivétel egyáltalán, úgy 30%-ra taksálom a nem visszamondhatóakat.
- lehet, h ciki akkor lemondani a szállást ha találtál jobbat és közvetlenül keresed meg a szállásadót, de én személy szerint ezt nem osztom: ha a bookingon keresztül foglalsz, akkor is számít onnantól kezdve rád a szállásadó. lehet, h kényelmesebb ha nem kell úgymond az arcába mondani, de lényegi különbség sztem nincs.
Azért azt tegyük hozzá, hogy ha nem lemondható egy szállás, akkor az amiatt olcsóbb, de ott van mellette a lemondható változat ára is, lehet választani.
Ian | #210642 | 2013-10-10 14:14:41 | Válasz a #210636. hsz-ra
Idézet:
A Booking.com nem hagyományos szállásközvetítő, azaz nem a megrendelőkből él,
Javítsd ki kérlek a gondolatmenetem ha rosszul gondolom, de én másképp látom...
Ha nincs megrendelő (szállóvendégek vagy szállásadók, akik igénybe vennék a közvetítésüket), akkor az ő oldaluk is felesleges lenne. De mivel vannak, így tehát, végül is mégiscsak a megrendelőkből élnek, legyen az akár egy hotel vagy a hotel szolgáltatását igénybe vevő vendég...
A többi leírttal egyetértek és elfogadom, mert soha nem foglaltam rajtuk keresztül és így tapasztalatom sincs ezzel kapcsolatban. Más vonalon ugyan van, ami sajnos negatív, de az már más téma, az itt felvetett kérdéskört nem érinti.
OFF Én olyan öreg vagyok, hogy még volt szerencsém logika nevű tantárgyat tanulnI a gimiben. Nos, a tanárunk egy kissé kacinfántos gondolatmenettel bebizonyította, hogy az elefánt kisebb, mint az egér. Mondta, cáfoljuk meg. Akár hányszor mentünk végig lépésről lépésre, mondatról mondatra az állításain, mind igaz volt, de végül oda vezetett, hogy tényleg az egér a nagyobb. ON