Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194997 Üzenet linkje2012-09-01 22:46:59  Válasz a #194990. hsz-ra

És melyik irodával mentek?

Úgy tudom a Culture travel (vagyis Ágiék) ott Toloban több irodát is képviselnek. (talán a magyarokat ők egyedül)
Ha irodával mentek akkor úgyis lesz közös tájékoztatójuk, de a főutcán nagyon könnyen megtalálhatóak, mindenki kedvenc gyrososával majdnem szemben vannak. (Tsiros taverna)
Ha bármi kérdésünk volt, mi bementünk és segitettek.
Akkor a félsziget Neked is nagyon fog tetszeni. Én is ilyen ókori Görögország függő vagyok, és hatalmas élmény volt a színházat látni, (majd meglátod az ókori Epidaurosz településnek eszméletlen hangulata van, és sokkal több van ott, mint a színházicon_smile.gif)no meg Mükéné falai között kószálni.

# 6122
Gfk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194998 Üzenet linkje2012-09-01 22:51:12 

Meg is találtam a térképet. Közben rájöttem, hogy valamikor már jártam ezen a honlapon. icon_redface.gif

Ti hol kajáltatok? Van valami kihagyhatatlan? (vagy olyan amit ki kell hagyni?)
icon_surprised.gif

# 6123
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194999 Üzenet linkje2012-09-01 23:34:34  Válasz a #194998. hsz-ra Előzmény #194998

Mi a Tsirosban ettünk a legtöbbet, amit az előbb emlitettem. A főutcán van, könnyen megtalálható, főleg, hogy szinte mindenki kedvence. icon_smile.gif Isteni a gyros, de a többi kajájuk is. Olyan gyrost azóta sem ettem, mint náluk. icon_smile.gif
A másik ahol többször ettünk, az a Romvi taverna, közvetlenül a parton van. Ágiék azt mondták,hogy kapunk ott 10 % kedvezményt, (mi Ibusszal voltunk) emiatt tartottunk tőle picit (tapasztalat, hogy sok helyet amit rátukmálnak az emberre, az nem jó annyira...), de nagyon finoman főznek, érdemes kipróbálni, és mindig kaptunk valami grátiszt.
Ezeken kivül ettünk még pár helyen, de azoknak utána kéne néznem, ráadásul eléggé felejtősek is voltak. icon_smile.gif

# 6124
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195002 Üzenet linkje2012-09-02 00:18:32  Válasz a #194996. hsz-ra Előzmény #194996

Itt vagyok még, bár dolgoznom kéne...

Jó címet írtál, nem tudom a térképet megtaláltátok-e, Ez az.. Ez az az apartman, elő is jöttek az emlékek. A szemben levő kis szigetet körbeeveztük egy kis felfújható csónakkal.

Van egy kis humoros emlékem az apartmanról: Volt a házban egy furcsa kis csapat: egy hatvanas magyar fószer, két hasonló korú nővel egy apartmanban. Barátainkkal rendszeresen a tetőteraszon napoztunk, iszogattunk délután a medence mellett. A papa néha feljött, addig beszélgetett, míg meg nem kínáltuk egy kis hazaival. Egyszer nagyon kitikkadva jött fel, és kijelentette: "most jól jönne egy mobil klíma". Azóta is emlegetjük!
Anno volt egy étterem, nem tudom megvan-e még: az általam javasolt úton, nagyjából az 5 és 6 közötti nyílnál, a jobb oldalon. Nem volt kintről túl bizalomgerjesztő, de jó illatok jöttek felőle. Első héten be sem mentünk, de a másodikon behívott a tulaj. Leültetett, de mikor kértük az étlapot, azt mondta, hogy ne foglalkozzunk vele, majd ő tudja. hozott többféle előételt, és a lényeg egy általa Lamb specialnak nevezett ételt, ami párolt majd lesütött bárányhús volt valami különlegesen fűszerezve és elkészítve. Azon a héten még kétszer, a következő évben a két hét alatt ötször kértük ugyanazt. Most is a számban van az íze! Egyébként jókat ettünk a parti út melletti étteremben is, kb. ott, ahol a térképen a 200 m felirat van, és ott is, ahol az eligazítást tartották anno, lehet, hogy a Romvi volt, de már nem emlékszem, mindenesetre azon a környéken volt.

# 6125
Gfk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195031 Üzenet linkje2012-09-02 16:51:20 

"vajon mitől tikkadt ki a papa?" icon_lol.gif

Tsiros , Romvi megjegyezve, térkép letöltve. icon_smile.gif

Újabb kérdés:
Kerékpározni lehet a környéken, na és persze kerékpárt bérelni?

# 6126
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195056 Üzenet linkje2012-09-02 21:32:32  Válasz a #195031. hsz-ra Előzmény #195031

Szia Gfk!

Lehet kerékpárt, motort és autót is kölcsönözni. (ha jól emlékszem kerékpár 8 euro/nap volt, de nem mernék rá megesküdni) Mi a hegyen lévő kék kápolnát is kerékpárral hódítottuk meg. Meghódítás, mert a közel 40 fokban majd belehaltunk az emelkedőbe icon_biggrin.gif. Persze a látvány bőven kárpótolt bennünket. Azért nekem a robogózás jobban bejött, mint a bicajozás. icon_smile.gif

# 6127
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195070 Üzenet linkje2012-09-03 11:35:59 

hát ha teljesen kerékpárral mentetek fel végig akkor megemelem a kalapom, főleg ha még feljebb is mentetek

bicikli itt tényleg nagyon jól használható a könyék felfedezésére.
érdemes estefelé bérelni akkor még át lehet menni a környékbeli közelebbi helyekre és másnap egész nap rendelkezésre áll a távolabbiakhoz

a biciklis úticélokról korábban részletesen írtam, így csak felsorolás szinten amit nagyon érdemes:

nafplio (edzetteknek esetleges elfáradás esetén visszafelé lehet busszal vagy taxival jönni, de azért nem nagy távolság)

karathona beach (még edzettebbeknek ide már kell kondi, főleg ha valaki hőségben megy esetleg át a hegyen és nem a parti úton)

vivari (talán ez a legkönnyebb visszafelé szinte pillanatok alatt hazaértünk,
    közben drepano ahová akár gyalog is át lehet menni, bár szerintem az a partrész nem olyan szép mint a többi)

ezek a saját tapasztalatok egy nap alatt, de kapásból tudnék még távolabbi helyeket amiket érdemes megnézni
pl argos vagy kondili beach, vagy akár candia & iria beach de ezekről sajnos még nincs saját tapasztalat.

kondili panoráma

https://static.panoramio.com/photos/original/20446375.jpg

térkép talán így egyszerűbb

https://www.poseidon-sports.gr/images_sml/poseidon_map.gif

# 6128
Etel
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195081 Üzenet linkje2012-09-03 16:15:31  Válasz a #194996. hsz-ra Előzmény #194996

Ha valakit érdekel, én voltam 2 éve a Heliotoposz apartmanban. Egyetlen kis hátránya, hogy kicsit meredeken kell felmenni a partról de egyébként nagyon jó. A reggeli fantasztikus, a vezető nő /eredetileg német, de már évek óta ott él és négy nyelven beszél/ hihetetlenül jó fej. Mindenkinek ajánlani tudom a helyet. icon_wink.gif
# 6129
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195099 Üzenet linkje2012-09-03 21:05:21  Válasz a #195031. hsz-ra Előzmény #195031

Mikor tavaly voltunk, egy kedves fiatal pár is biciklit bérelt többször is, és azzal kerekezték körbe a környéket, Nafplionba sokszor bementek, és azt mondták nem vészesek a távolságok.
Mi ennél lustábbak voltunk, kizárólag autóval mindenhová. icon_smile.gif
Állitólag Olympia is gyönyörű, de mi olyan messzire nem autóztunk el (talán 200 km Tolotol), de majd egyszer...icon_smile.gif

# 6130
Gfk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195102 Üzenet linkje2012-09-03 21:37:31 

Köszi mindenkinek az újabb infókat! icon_smile.gif

Etel írnál még valamit a Heliotoposról? Lehet félpanziót igényelni? Mennyibe kerül?

előre is köszi icon_biggrin.gif

# 6131
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195106 Üzenet linkje2012-09-03 21:52:48  Válasz a #195070. hsz-ra Előzmény #195070

Szia Breki1! A kondink mellé odarakott jó nagy adag lelkesedés és pozitív hozzáállás sem volt elegendő, hogy végig fel tudjunk menni kerékpárral. Bizony egy jó darabon toltuk a bicikliket, közben pedig jókat vihorászva azon, hogy miért pont a legnagyobb melegben kellett ezt kitalálnunk??icon_smile.gif. Persze ezt különböző alternatívákkal meg is indokoltuk saját magunknak....Jó kis kaland volt......és véletlenül sem mentünk feljebb a kápolnánál icon_biggrin.gif
# 6132
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195109 Üzenet linkje2012-09-03 22:57:39  Válasz a #195106. hsz-ra Előzmény #195106

Oda, még tolni is elég a bringát!! icon_biggrin.gif
# 6133
Etel
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195127 Üzenet linkje2012-09-04 16:19:52  Válasz a #195102. hsz-ra Előzmény #195102

A kétszemélyes stúdio kb. 16-17 eFt/éj. Csak reggelit lehet kérni -erre már nem emlékszem, hogy mennyi de nem túl drága a minőséghez képest. Vannak hegyre, és tengerre néző apartmanok is. Az épület 3 szintes, a tetőn van egy kisebb medence és bár. Az egész nagyon hangulatos, de kifejezetten csendes helyen van. Ezért is nem ajánlanám a félpanziót, mert vacsorázni érdemes lemenni a citibe.Ahogy egyenesen lemegyünk a partra ott van egy kerítés és azon van egy kis bejárat, ott elérhető a homokos part. Napernyő két ággyal és lábmosó lavórral akkor elég drága volt /8,-eur/. A közvetlenül ott lévő étteremben nagyon jó ebédeket ettünk. Vacsorázni egyszer voltunk a kikötő felé eső Romvi szálloda éttermében a parton, nagyon jó és hangulatos volt. Feltétlenül érdemes megnézni az öböl kikötővel ellentétes végén lévő strandot /6,-eur az ernyő és az ágyak/ ahol az erőd rom van. Gyalog elég messze van, nekünk soha nem volt türelmünk megvárni a buszt, de azzal hamar oda lehet érni.
# 6134
Gfk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195149 Üzenet linkje2012-09-05 17:28:27 

Köszönöm a válaszokat! icon_smile.gif

MÁR CSAK KILENCET KELL ALUDNI!!!!! icon_biggrin.gif

# 6135
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195150 Üzenet linkje2012-09-05 17:58:07  Válasz a #195149. hsz-ra Előzmény #195149

Gfk,
én irigyellek is rendesen!. icon_smile.gif
Ha nem lenne ilyen messze Tolo mi is ezt választottuk volna, de egyszer még tuti járunk arra.
Az idő pedig biztos jó lesz.
Sosem felejtem el, hogy tavaly szept 23-án ott 37 fokot mutatott Toloban az utcai hőmérő (van egy kirakva a gyógyszertárnál a sarkon),mi meg meg voltunk ijedve, hogy nem lehet majd fürdeni a hidegtől...icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 408 409 410 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu