Jól éreztük magunkat, remélem látszik a képeken is.
Még mindig nem tértünk vissza a régi- itthoni kerékvágásba- most is a kinti cuccokat, táskáimat mosom. Aztán a megszáradt cuccot pakoltam be Örsinek kissebb bőrönbe, készen lett három gépe, azokat kell beüzemelnie, ott is alszik, Egerben és Gyöngyösön, jövő hét végéig egyedül leszek.
Addig megcsinálom a meghívóinkat, meg rendet rakok a nyaralás után.
Készítettem egy szép kagylós díszt is, majd lefotózom!
Hihetetlen hogy mennyire látszik ,ugyan azon a helyen jártunk,sok kép teljesen megegyezik azzal amit mi is csináltunk
Arra nem emlékeszem hogy utazásotok elött irtam e vagy már utána, hogy Dionban kávét kell inni az öreglánynál és Litochoroban kell gyrost enni, mert az ott finom.
A sütemény boltot gyorsan lerendeztük, vettünk egy csomo fajtát,jol bezabáltunk és már a környékére se kellett menni két hétig. Ezt csináljuk minden évben. Azt viszont sajnálom hogy a hal hazájában ennyire drága a tengeri hal, igaz frissen elkészitve nagyon finom,sokkal jobb mint az itthoni fagyasztott. Idával nem tudtunk megbarátkozni, de a föpincérrel,vagy talán ö még tulajtonos is lehet benne,nem tudjuk a mai napig se,már 4 éve nagy a barátság.
Nagyon rossz volt a Dionban evett gyros- meg drága is 2 db 6 eurót fizettünk.De nagyon éhesek voltunk..de nem tartott sokáig, mindketten erős hasmenést kaptunk tőle..brrr..
A Dioni múzeum bejáratával szemben lévő étteremben soha többet nem eszünk gyrost!
Idával -Athos picérnőjével- nagyon jól megbarátkoztunk, aranyos, gyors, szó nélkül cserélte nekünk az ouzo-t gyümölcslére. Nagyon szorítunk neki, hogy siekresen kibírja októberig, és jó élményekkel térjen haza!!
Szia Erinet!
Én is láttam a képeidet,az élményeink hasonlóak,szépek a képek nagyon!
Jó nektek hogy 2hetet voltatok,egyébként nem ismertelek volna meg ha összefutottunk volna sem,más vagy mint a fórumos képeden,ha szabad ilyet mondani sokkal csinosabb szebb vagy!Meg én nem is gondoltam volna hogy főszezonban ennyire zsúfolt Nei Pori,nagyon sokan voltak,meg valahogy sokkal kiépítettebb,hosszabb is mint amire emlékszem.
Szia Safarne!
valahogy megszakadt a kapcsoltunk e-mail-ben, nem tudom miért, remélem nem bántottalak meg semmivel, igy nem is tudtuk megbeszélni találkozunk e kint.
Rengeteg magyar volt, én sokalltam is, volt olyan este hogy 10-12 asztalnál ültek magyarok ugyan abban az étteremben ( Athos). Gondoltam rá, hogy lehet hogy éppen egy két innen ismerős "hellasz"-os is ott ül, csak személyesen nem ismertem meg.
Görögország autóval lehet hogy nekünk is elég lesz 7 -évente, gyilkos volt az út hazáig..nem vállalnám be többet.
üdv, Erin
Köszi a dicséretet, az avatarom tavaji tablókép, már kicsit más a hajam színe is..
#1484632010-08-10 21:01:04 Válasz a #148420. hsz-ra
Szia Erinet!
Bocsánat hogy nem írtam utána de felgyorsultak itthon az események,majdnem eladtuk a lakást/mennénk Miskolcra lakni/,csak sajna ez nem jött össze.Utána meg már nagyon készültünk,illetve csak én mert a párom dolgozott.
Nagyon jól sikerült a nyaralás,de látom nektek is!Igen túl sokan voltak,nagyon zsúfolt lett Nei Pori,dehát ez a főszezon.
Már jövőre máshová tervezzük a nyaralást,meg nem nagy családdal,csak mi ketten meg a gyerkőc.
Tényleg nektek meg most lesz az esküvő?Sok boldogságot nektek előre is ,és gyermekáldást.De jó lesz nektek,visszamennék én is néha időbe,de persze ezt nem panaszkodásból írom.
Szia puszi neked!
#1484902010-08-11 01:28:08 Válasz a #148415. hsz-ra
Kedves nagyimre64, nem tudom mikor találkoztál Sophyval. Mi Pinga biztatására 07. 10-17 voltunk a Jimakossal N Porin, abban a házban, ahol az iroda van, a templom mellett. (Kösz, Pinga a bátorítást, meg a sok jó tanácsot ) Jimmy szomorúan mondta, hogy Sophy már nem dolgozik nála. Nem is volt az irodában senki, viszont Jimmy majdnem mindig ott üldögélt a ház előtt, és mindenben segített. A lakás is rendben volt, azt kaptuk, amit vártunk. A bp-i irodában Anita nagyon segítőkész, mindenre gyorsan válaszol. Mi kedden foglaltunk e-mailben, csütörtökre postán megküldte a vouchert, péntek éjjel indultunk. Szóval nekünk jók a tapasztalataink, semmit nem bántunk meg, csodálatos hét volt. Majdnem minden este visszanézzük a fotókat, videókat
#1484982010-08-11 07:44:33 Válasz a #148490. hsz-ra
Örülök hogy jol sikerült a nyaralás, sok közöm nem volt hozzá hisz nem én utaztam korábban a Jimakosszal hanem az ismerösök,de nekik tetszett és ezt osztottam meg itt.
Kedves Erika! Megnéztem a képeidet, nagyon tetszettek.Jó ötlet volt szerintem, hogy árakkal együtt felraktad a kajákat, nagyon ötletes, hasznunkra válik még. Lenyűgözőek a Meteorákon készült képek. Ilyen részleteseket még sehol nem találtam.Gratulálok hozzájuk külön! Megírnád nekem, hogy merre kell menni kocsival és kb. mennyi idő az út? Mi 20-án délután indulunk majd. Esetleg a Dias apartmanról tudsz valamit? köszi. Heni
#1486012010-08-11 16:40:37 Válasz a #148580. hsz-ra
Egyszerüen tudsz odajutni
Felmentek az autopályára Larissza felé, majd addig mentek rajta ,mig ki lesz irva Trikala, Larisszát elhagyva jo sokat kell menni Trikalaig. Ezután ott majd lesznek táblák Kalabaka irányába és ugy emlékszem egyböl irják Meteorát is ezeket követitek és kész. Ha az autopályárol a Trikala felé vezetö lejáron mentek le, akkor kikerülitek Larisszát. Ha az E92 es utat követitek akkor bementek Larisszába, de az is kivisz Trikala irányába. Amikor mentek Kalabaka felé és már lementetek a térképröl a hegyek irányában, akkor jo helyen vagytok. Kalabakában megint vannak táblák a Meteorákra, jo vékony kacskaringos utak fel a hegyre.
Ha mi el tudtunk menni oda térkép és GPS nélkül akkor nektek is sikerülni fog. Kb 126-130 km az ut oda.
A Dias apartman kb 2 utcányira van a parttól. A szomszédjában van egy szupermarket.,3 szintes egyszerűen (tányérok poharak, evőeszközök, hűtő, főzőlap,stb..) berendezett apartman nagy erkéllyel.