Számoltam egy keveset, Aegeannal, Chaniaig. Jelenleg 750€ az ár, két főnek, oda-vissza. Az esetleges kiállítási díjakat, vagy plusz költséget nem tudom.
Azért írtam, hogy nem szabad elrettenni az éppen látható ártól, mert bármikor lecsúszhat 420 környékére is (2 fő, retúr) - főleg, hogy nem főszezonban mentek. Kiállítási díj, egyéb pluszköltség nincs, mert "normális" légitársaságról van szó. Pár euró a fizetés költsége, ha nincs pl. aegean visa kártyád, de ezt egyértelműen látod már akkor, amikor kiválasztottad a jegyet, és még el sem indítottad a foglalási folyamatot. Ami ár akkor szerepel ott, az nem lesz több a foglalás során. (Ha valakinek nem elég 20+8 kg árban foglalt pakk , akkor online vásárolva olcsóbban fizetheti a pluszkilókat, vagy második feladandó poggyászt.)
De látom én, hogy ti autózni fogtok. És ez így van jól.
#1998372013-03-10 11:10:33 Válasz a #199831. hsz-ra
nna, akkor majd teljes felébredés után, ha lesz kedved, ellenőrizz le légyszíves, mert én tényleg nem találom a hibát a matekomban.
ráadásul a 2009-es útnál is számolgattam, hogyan érné meg, és akkor is ez jött ki végeredménynek (sőt, mivel akkor jelentősen olcsóbbak voltak a repjegyek, simán az jött ki győztesnek; ezért is számoltam este egy gyorsat). szóval valami alapvetőt nézhetek el, de nem jövök rá, h mit. )
köszönöm ha foglalkozol ezzel.
na és igen, ebben mások vagyunk: nekem egy négynapos oda/vissza út nem tud a nyaralás része lenni. eleve, az annyival több szsbadságigényt feltételez, nekem ez sem mindegy.
aztán, határokon várakozás, üzemanyagfigyelés, fáradtság, éjszakázás, vezetés közben folyamatos figyelem, menetrendhez igazodás több ezer kilométeres távolságokból...áá, nem nekem való. és akkor nem is beszélek arról, mennyivel biztonságosabb a repülés, mint 3000 kilcsit vezetni 100+-os sebességgel.
de még ilyen hosszú hajózás sem tetszene (legalábbis decken nem): nálam a ródos-karpathos 5 órája volt az, ami még teljesen rendben van. tizenórák nekem túúmáccs.
félre ne értsd, mi is szeretünk menni: vagy kétezer kilcsit pörögtünk jelzett évben is keresztül kasul krétán. de, krétán.
ponti, én érzékelem, h nem szíved csücskei a fapadosok , de azért ez így picit csúsztatás. ugyanis a low-cost társaságoknál is az a díj van, amit látsz-kivétel a foglalási díj, az meg van az aegean-nál is.
amik nem írják ki korrektül az áraikat, azok az utazási irodák, és nem a repülőtársaságok.
Pontosítok. Nézd meg az aegeant. Kiválasztod a napot, jobb oldalon látod a totál árat (két opcióval - aegean visa vagy más kártya), és kész.
Nézz meg egy fapadost (akár pl. wizz). Valóban látsz egy árat + egy hosszas listát, mivel szeretnél fizetni. Ez még oké számomra. De aztán lépsz tovább, és mondjuk, ha nem minitáskával utazol, jönnek rá a "bónuszok" - tehát akkor fogalmazzunk úgy, hogy ha "ugyanazt" szeretném érni el egy fapadosnál, akkor nem látom egy kattintásból a végső árat - ami összességében a végére aztán lehet, nem is lesz olyan kedvező.
Hozzáteszem, sokszor nagyon jó árak vannak egy fapadosnál, és nem a foglalási rendszer miatt nem utazom velük szívesen , ha van más, alig drágább megoldás.
Az utazási irodák repjegyáraiban viszont messzemenően egyetértünk.
ON
#1998412013-03-10 11:48:56 Válasz a #199838. hsz-ra
na de várj. ez nem azt jelenti, h a fapadosok átverősek, a normálok meg nem.
ez két üzleti modell: az egyik azt mondja, h benne van az árban pár dolog, és így, csomagban elviszlek a-ból b-be.
míg a másik azt mondja, h elviszlek a-ból b-be, és, ha bármi egyébre szükséged van vedd meg hozzá magadnak. de, csak azt, amire igazán szükséged van, amire nincs, azt nem muszáj.
ez sztem sokkal szabadabb, mert miért adjak én pénzt helyért, ha nekem tök mindegy, h azt a másfél órát hol kell ülnöm. miért adjak pénzt ropira, ha nem szeretnék a másfél óra alatt ropit enni. és miért adjak pénzt csomagra, ha én nem szeretnék csomagot vinni. ez a választás szabadsága.
az pedig éppen ezért félreértelmezés, h ha mindezeket megveszem, akkor is legyenek olcsóbbak, mert ők 'csak' fapadosak (ami egy iszonyat rossz név amúgy, mert nem fapadosak, hanem low-cost-ok, és ez tökre mást jelent tartalmilag).
na de, ha azt is nyújták, mint a másik, mert annyi mindent kérsz, miért lenne az olcsóbb nagyságrenddel? akkor olcsóbb, ha csak azt használod ami kell. de akkor viszont sokkal, nagyon-nagyon sokkal. tudnék mesélni..
(a nyári, görög desztinációkat meg végképp nem szabad fapadosként kezelni, ezekre-sajnos-egész más üzletpolitika van, mint az egész évben üzemelő járatokra. példának okáért, azokra nem repülnek rá az utazási irodák, h utána hazug illetékekkel meg kerozin pótdíjakkal varázsolják el a mit sem tudó nagyérdeműt...)
#1998722013-03-10 23:19:51 Válasz a #199871. hsz-ra
ááh, nem, nagyobb a baj: jól számoltam én, csak azt a 350-et én forintban értettem még először (márhogy 350ezer), majd ügyesen csak euróként adtam hozzá a továbbiakhoz.
tehát, teljesen jogos, ezek mellett a repülőjegy árak mellett anyagilag abszolút megéri autóval és hajóval menni a déli szigetekre!
más kérdés, h én hiszek az ennél egy nagyságrenddel olcsóbb jegyekben egyrészt; és ha nem négy nap hanem csak három, nekem ez fáradtságilag is, na és időráfordításban is túl sok, másrészt. de ezek már nyilván kinek-kinek ízlése szerint, de tény, árban most feltétlenül a kompolós cucc nyer!
#1998802013-03-11 13:02:52 Válasz a #199872. hsz-ra
De jó volna, ha 100 Ft lenne 1 Euró.
Sajnos, ahogy nézem, erősen megindult felfelé.
Szóval én azt mondom, hogy 4 fő esetén akkor érdemes elgondolkodni a repülőn, ha a repülőjegy egy főre kijön oda vissza 35 (max.40) eFt-ból.
Ekkor is drágább még, de ekkor már érdemes gondolkodni. Esetleg a feladott poggyászokon is lehet spórolni, hiszen 1 csomag oda-vissza 16500 Ft.
Viszont ilyenkor még mindig ott van, hogy este 10-re érkezel a reptérre.....
#2003162013-03-24 22:41:10 Válasz a #200058. hsz-ra
Na, erről jól lemaradtam. Kellett nekem hosszú hétvégére menni.
De, holnap megint lesz valami mozgolódásféle, ugyanitt.
Hátha sikerül megpillantanom valamit.