Hello mindenki
Én most végeztem mint Idegenvezető. tud esetleg valaki telepített idvez munkát? vagy bármi mást ami igényes és megbízható...?
úgy 3 hét múlva mennénk ki egy barátnőmmel, kint is szeretnénk élni egy jódarabig.
Minden segítséget megköszönök!
Sto kalo!
#1080192009-07-05 22:47:38 Válasz a #107156. hsz-ra
Szia Szandi!
Nagyon hálás lennék, ha tudnál nekem segíteni, mert nagyon szeretnék kimenni Görögországba dolgozni. csak nem tudom, hogyan kezdjek hozzá, és hol érdeklődjek. Ugyanis jentkeztem Ciprusra mint animátor és fel is vettek, szerződésem is volt, de a kiindulásom előtt két nappal lemondták az egészet...nagyon csalódott vagyok most, és most egy új lehetőség után keresgélek. Hálás lennék, ha tudnál nekem segíteni!
#1080952009-07-06 13:44:12 Válasz a #108019. hsz-ra
Szia Kicsinikike!
Nézd meg ezt az oldalt : KOS-SZIGET és itt a "munkavállalás a szigeteken" dobozt. Van többek közt hotelanimációval foglalkozó link is.
Üdv
#1082772009-07-07 14:35:17 Válasz a #108019. hsz-ra
Kicsinikike!
sajnos kezdek lemondani róla, mert nagyon nem válaszol senki vissza nekem sem munkával kapcsolatban sehonnan, úgy meg nem merek kimenni mégegyszer látatlanban mint 2 éve, hogy azt ígérték feketén majd étteremben dolgozok egy 5 csillagos szállodán belül, aztán meg beraktak a koszos konyhába meg a pincébe rohadt zöldségeket válogatni... :S ja és vagy 1 csillagos volt. szóval nem igazán tudok neked segítni, de bárcsak tehetném! várok még egy kicsit...nem tudom mi lesz.
#1083002009-07-07 17:36:35 Válasz a #106452. hsz-ra
Szia Angica! Szivesen mentem volna én is dolgozni Görögországba a fagyizóba már indultam is volna másnap. Remélem ha lesz valamiféle munka akár mikor akkor irj bármilyen munka. Előre is köszi. Várom válaszodat szilvi
#1086562009-07-09 17:23:35 Válasz a #108277. hsz-ra
alapvetően két szálon tehetsz valamit.
1) az összes magyarországi utazási irodát megkeresed, akinek van görög desztinációja (közvetítőket természetesen ne), akinek kell ember az reagálni fog illetve felvesz az adatbázisába. Nem tudom, most hogyan megy, de 10 éve nem alkalmaztak szinte senkit sem, főleg új emberkét álandó jelleggel. tehát eleinte valószínűleg számlaképesnek kell lenned. telepített idegenvezetőket meg szvsz nem a frissen végzettek közül választják, hanem aki már magabizosan beszéli a nyelveket. Jól ismeri a főbb látnivalókat, azok és a szállások környékét, tehát komoly helyismeret és helyi kapcsoalti háló hihetetlenül fontos és nagy előny.
2) szerintem ez a kivitelezhetőbb és szert tehetsz az imént leírtakra, nos az a módszer, hogy először bármilyen munkát elvállalsz, konyhait, pincérit, animátorit, ami neked is belefér. Szabadidőben meg irány a környék, ismerkedj meg helyi szinten is fontosabb emberekkel kezdve a dokitól a rendőrig. Használd és tanuld a görögöt illetve más nyaralókkal a többi nyelvet. Tudj meg minél többet a jelelgzetességekről és ne csak azokat, amik midnen könyvben benne vannak, hanem a kisebb anekdotákat is.
nem lesz egyszerű, de ha kitartó és elég akaratos, céltudatos leszel, menni fog. De semiképp se várd a jótevőidet, magad menj utána a dolgoknak!
Más. Mi Olympiakosz Akti-n vagyis olympic beachen voltunk tavaly és összeismerkedtünk egy kisebb társasággal. Egy minimálbüfét üzemeltettek a parti soron, a sétány legdélibb végén. Az egyikőjük oda ment férjhez, itthon pszichológusi meg talán tanári v ahsonló diplomákat szerzett. Ott szakácskodni tudott, tanult, gyerekük is született. Papírjait nem tudta honosíttatni vmi miatt, de vmi úton módon a közigazgatásba igyekezett akkoriban bejutni. Konkrétan polgármesteri hivatalba v hasonló helyre. Nekem ebből az jött le, hogy turizmuson kívül nehéz a munkavállalás. Pláne hogy náluk is elég sok a munkanélküli ugye.
Tudtok még esetleg más területről, ahol picit könnyebb boldogulni, van némi esély?
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni és hosszu távra szeretnék kimenni Görögországba vagy ciprusra bármilyen munka érdekelne szobaasszony takaritás konyhai kisegitő mosogatás stb. Nagyon megköszönném ha valaki segitene. Várom a válaszotokat a következő cimre szilvi0911@freemail.hu puszi szilvi
Sziasztok!Szeptember elejétől szeretnék Görögországban dolgozni(ha lehet akkor Lamia közelében). Kamena Vourla,Paralia,Nei Pori,Neos Marmaras,Thessaloniki érdekelne. De legfőképp Kamena Vourla vagy Paralia.Bárki, aki esetleg dolgozott már ott, vagy járt ott, légyszi írjon nekem. 24 éves lány vagyok, alapfokú angol és görög nyelvtudással. Bármi érdekelne(kisegítő,munka kávázóban,apartmanban,szállodában,üzletben stb.) Főleg nem szezonális munka érdekelne, mert hosszabb távra szeretnék kint maradni. Valaki tud segíteni, hogy milyen okmányok szükségesek? Légyszi segítsetek! Fontos lenne! Előre is köszönöm.
E-mailem: n_erus@freemail.hu
#1124662009-08-03 17:26:41 Válasz a #111044. hsz-ra
Szia Erus! Az üzenőfalon olvastam, hogy te is Görögbe készülsz szeptemberben és oda készülők de én hosszu távra megyek. Jó lenne ha esetleg együtt mennénk. Az iwiw-en fent vagy? Én is fent vagyok Nagy Szilvia Sopronhorpács. várom válaszodat! szilvi
#1126002009-08-04 16:14:13 Válasz a #111044. hsz-ra
szia Erus!Okmányok nem szükségesek,de én azt tanácsolom, hogy ahoz, hogy legyen munkád ki kell menned s ott körülnézni.Általában ilyen kis falukban csak kávézókban szokott lenni télre valami.Nagyobb városokban biztos több lehetőség van télre.Én is megyek jövőre Paraliara,barátnőm most ott van kint dolgozik.De nagyon ő se tud télre kint munkát.
#1131592009-08-08 12:38:57 Válasz a #112466. hsz-ra
Szia Szilvi!
Én szeptember 1én indulok busszal, és nem foglalok előre szállást.Úgy terveztem, hogy először Kamena Vourlára mennék, és ha ott nem találok semmit akkor továbbutaznék még pár városba vonattal.Májusban már taxiztam, vonatoztam egyedül és meg tudtam értetni magam.Nem volt belőle gond.Nem akarok leragadni egy helynél, mert lehet hogy pont ott nem találok.Így szerintem nagyobb az esélyem.Beszéltem a görög barátaimmal, és ők azt mondták hogy hotelben valószínűleg találok munkát télre is.Én is hosszú távra mennék ki dolgozni.Fent vagyok iwiw-en: Németh Erika, Demecser. De én is megkereslek.Tényleg jó lenne együtt menni, úgy azért mégiscsak jobb,meg a szállás is olcsóbb a munkakeresés időszakára.