És hol lehet utánnanézni, ill. eléje, mert ha utánna akkor tényleg gáz van, mert nézel mint...
Szia kissas57!
Utánanéztem, mert engem is izgat a dololg. A EUB Általános Szerződési feltételeit olvastgattam, a legutóbbit, ami 2008. XI. 1-2009. X. 31. napjáig érvényes. (azért a dátumok érdekesek, nem?)
A benne lévők szerint: " a földrajzi értelemben vett Európa"
Hát nem tudom. Igazából fel kéne hívnom a fickót az utazási irodából. hmmm....
Killerlaca, ezt elfelejtettem: Én+asszony (állítólag ő is jönne hazafelé is ) + kocsi
Zsófi73, én ezt úgy értelmezem hogy a gyóccerek 25%-a az önrész, tehát annyit kell kifizetni ha van eu kártya.
Megműttetni meg majd itthon műttesse magát a magyar, helikopter ingyér van még a leggagyibb megköthető biztosításnál is Ott csak a szükséges sürgős beavatkozást kell elvégeztetni, kivérezni meg úgyse hagynak (ha van eu kártya, ha nincs)
Killerlaca, ezt elfelejtettem: Én+asszony (állítólag ő is jönne hazafelé is ) + kocsi
Zsófi73, én ezt úgy értelmezem hogy a gyóccerek 25%-a az önrész, tehát annyit kell kifizetni ha van eu kártya.
Megműttetni meg majd itthon műttesse magát a magyar, helikopter ingyér van még a leggagyibb megköthető biztosításnál is Ott csak a szükséges sürgős beavatkozást kell elvégeztetni, kivérezni meg úgyse hagynak (ha van eu kártya, ha nincs)
Szia Tibibaba! /úristen de nehéz ezt leírni.../
Igen! Ép' most de. hallgattam a Kossuth Rádiót, abban volt ez a téma. A helikopteres szállítást, és műtétet old meg. De ez az EU kártya esetén van így.
Biztosítás kötvény esetén (ha azt mutatod), nem is nézik a kék színű kis kártyácskát.
Görögországban az állami kórházakat is korszerűtlenek mondják, ill. sok magánkórház, klinika van. Mikor Téged félholtan vesznek ki a kocsiból (bocsi, csak tegyük fel), nem tudod mondani, hogy állami kórházba vigyenek, vagy magánba. És ha kórházat keresel külföldön , akkor sem mindig vagy vele tisztába, hogy magán-e, vagy állami, vagy az a rendelő amibe bemégy..... ( ). Hát ezért kötelező kötni egy jófajta utasbiztosítást!
üdvözlet: Zsófi73
Zsófi!
igaz én egy hölgyel beszéltem aki vissza hívott, mert utána nézett, és tőle tudok a jármű asistent kedvezményről is, és most ha ár/érték arányt nézed akkor a leg... itthon, persze kinek mire van szüksége, nekem, de gondolom mindenkinek, legfőként nyugalomra ezért is érdemes minél jobban megismerni a lehetőségeinket, hogy az igényeinket legyen mihez igazítani
u.i.: az 50%-os kedvezmény tart addig, gondolom a kisebb, de darabra több a nagyobb bevétel alapon
#1108662009-07-24 11:08:53 Válasz a #110857. hsz-ra
Akkor ez most mit jelent?
Ezzel a kedvezménnyel szerintem is ők a nyerők nálam is.
És amit nyújtanak az is elfogadható. Igazából én még nem is láttam olyat, hogy
100 000ft-nál nagyobb összeg lett volna valamelyik biztosítonál helyszini javításra....
Már csak azt kéne megtudni, hogy mindegy, hogy emellé melyik utasbiztosítást kötöm vagy nem vagy abból is a legdrágább kell-e.
#1108702009-07-24 11:30:20 Válasz a #110853. hsz-ra
Zsófi73, ha nem boldogulsz a nevemmel, pontozd ki, majd gondolatban kitöltöm
Próbáltam ugyan nem a falra festeni az ördögöt, és szép, általános kifejezést költöttem az esetleges sérüléseket elszenvedőkre, erre egy gyönge, törékeny nő rögtön félholtan lát lelki szemeivel... Én félholtan azért még kimászok a kocsiból!
De ahova már vinni kell az embert, az állami intézmény lesz, ez tuti. Ha viszont egy szupermarket melletti orvosi rendelő+maszek sámán+tarot jóslás 3in1 intézetbe mégy be némi medúzalábujjkompótos gyógyiszapot kenetni bal kézzel a jobb válladra, ott is max. a gyógyszert kell kifizetni, a kuruzslás és a jó tanácsot majd a biztosítód rendezi utólag. És k...a nehéz összeszedni 300ezer forintnyi gyógykezelést, úgyhogy nem érdemes túlzásba vinni a balesetbiztosítást. Oké-oké, ne legyen a legolcsóbb, de 400HUF/buksi/nap díjért megvásárolhatod a nyugalmat. A kocsira kell itt inkább koncentrálni...[/u]
gondolom már mindenki tudja? de...
A Görögországban lebetegedett tanuló és a tanár számláját az EUB fizeti, mivel velük volt szerződés és még olyanokat is kifizet ami nem volt a szerződésben. (jó piár fogás)
Tehát kacsa az, h. nem fogadják el, mert kifizetetlen számla felhalmozás esete forog fent.
Zsófi
Elárúlnád melyik iroda volt ez
ezt csak azért írtam ide, hogy ne csak mindig a negatívumok legyenek megemlítve
gondolom már mindenki tudja? de...
A Görögországban lebetegedett tanuló és a tanár számláját az EUB fizeti, mivel velük volt szerződés és még olyanokat is kifizet ami nem volt a szerződésben. (jó piár fogás)
Tehát kacsa az, h. nem fogadják el, mert kifizetetlen számla felhalmozás esete forog fent.
Zsófi
Elárúlnád melyik iroda volt ez
ezt csak azért írtam ide, hogy ne csak mindig a negatívumok legyenek megemlítve
Szia kissas57!
TopTours mint közvetítő iroda, de a GrandTours-sal mentem.
üdvözlet: Zsófi73
#1112452009-07-27 13:36:48 Válasz a #111022. hsz-ra
Kedves Zsófi...
...és persze mindenki más
Feltettem a kérdést az utazási irodának, már csak a kíváncsiság kedvéért is és ezt a választ kaptam:
"...Ami a biztosítást illeti…
Irodánkban 3 biztosítótársaság utasbiztosítását értékesítjük. Ami miatt az idei évben különösen fontos a BBP megkötése az az, hogy a macedón határon kérik az utasoktól a biztosítást.
A 3 biztosító közül az Atlasz és a Mondiál nyilatkozott, hogy van szerződése a macedon egészségbiztosítóval. Ezért ajánljuk utasainknak elsősorban ezeket.
Mindkettőnek van autós aszisztencia kiegészítő biztosítása is...."
de ez nem jelenti azt, hogy az EUB nem kötött a Macedón egészségbiztosítóval szerződést, csak az irodával nem kötöttek (korrekt tájékoztatás )
Némely banknál, már bevezették, mert nekem felhívták mindig figyelmem, hogy a pár méterrel arrébb levő pénzváltónál olcsóbb, igaz ott, csak 100€-rós volt és én aprót szerettem volna, hiába na emberileg van még mit fejlődni
#1112632009-07-27 16:51:38 Válasz a #111245. hsz-ra
Eccer régen feltettem egy kérdést: honnan tudja a macedón határőr hogy ami papírt a kezébe nyomok, az egy biztosítási kötvény, nem pedig egy fűnyírógép használati utasítása?
Ezek szerint nincs minden biztosítónak szerződése a maci oeppel? Nehogy már ott derüljön ki hogy tényleg x és y biztosítónak elfogadják a kötvényét, a többiét meg nem...
#1112702009-07-27 17:43:06 Válasz a #111263. hsz-ra
Tibibaba
Szerintem, ha a szerződésben, ill. a mellékelt tájékoztatóban benne van akkor nincs mitől tartani, főleg ha több nyelven is, mert nem merik megtenni, h. lódítanak, mert a konkurencia -aki minden bakira vadászik- kegyetlenül lecsapna
ez kellene az utazási irodáknál is és nem az, "hogy ma én neked, holnap te nekem segítesz átverni a ránk szorulokat"