Neos Marmaras
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 631
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163293 Üzenet linkje2011-05-26 14:26:56 

Kedves Vaesz!
Köszönöm szépen a gyors válaszod! Mindenképp át szeretnénk majd sétálni mi is Porto Carrasra,s majd akkor ott szétnézünk bringa ügyben:) Krétán volt,hogy éjszakára sem kellett visszavinnünk,ami jó lenne itt is icon_smile.gif Ha Marmarason találunk kölcsönzőt (bár még több mint 1 hónap múlva indulunk) ,akkor hazaérkezés után megírom,hátha mást is érdekel. icon_cool.gif
Üdvözlettel:
Napfény

# 632
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163321 Üzenet linkje2011-05-26 17:58:10  Válasz a #163293. hsz-ra Előzmény #163293

Szívesen! Majd egy beszámolót mindenképp várunk! GT-vel mentek, vagy egyéni szervezés? Melyik lesz a szállásotok?
Üdv,
Vaesz

# 633
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163372 Üzenet linkje2011-05-27 07:08:03 

Szia!
Igen,GT-vel a Politis apartmanba.Csak szépeket és jókat olvastunk eddig a szállásról,reméljük így is lesz icon_smile.gif Bár a szálláson szoktuk a legkevesebb időt eltölteni,valóban csak pár órát az alvás erejéig. Mindenképpen írok majd beszámolót ha hazaértünk (július közepén icon_smile.gif
Üdvözlettel:
Napfény

# 634
Frenzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164825 Üzenet linkje2011-06-08 12:49:42 

Sziasztok,

körülbelül mennyire van amugy Marmaras Sartitól? Mi kocsival utazunk, de ha nincsen túl messze lehet bevállaljuk ott a biciklit. Vagy érdemesebb akkor már autóval átmenni?
Köszi

# 635
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164827 Üzenet linkje2011-06-08 12:54:48  Válasz a #164825. hsz-ra Előzmény #164825

Árkon-bokron, hegyen-völgyön min. 29 km.

Én inkább autóval mennék. icon_redface.gif

# 636
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164830 Üzenet linkje2011-06-08 13:10:39  Válasz a #164827. hsz-ra Előzmény #164827

Mi annak idején Cillával kismotorral is megtettük a távot. Sartiból Neos Marmarasra és vissza. Ma már nem vállalkoznánk rá. Biciklivel húzós, mert, mint H.apci is írta igen csak hegyes-völgyes-dombos az út.
# 637
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164866 Üzenet linkje2011-06-08 17:45:03  Válasz a #164825. hsz-ra Előzmény #164825

Ahogy az előttem szólók is írták, én is inkább autóval tenném meg, bringával nagyon húzós lenne (na jó, kivéve a túrabiciklistáknak). De ki ne hagyjátok, mindenképp megéri. Mi Sartiból és Toroniból is rendszeresen átjártunk, jobb volt a gyros:) De maga a város is nagyon megkapó, sok a görög, kevés a magyar és ez nekem nagyon tetszett:)
# 638
Frenzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164867 Üzenet linkje2011-06-08 17:48:29 

Hááát azért nem vagyunk olyan nagy biciklistákicon_smile.gif Spanyolországban bevállaltuk, de másnap szinte ki sem mozdultunk a hotelből ugy fájt mindenünk:)
Akkor marad az autó, 29 km nem sok.
Köszi az infókat!

# 639
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164876 Üzenet linkje2011-06-08 18:14:34 

Ha már azon a környéken vagytok, én Porto Koufut sem hagynám ki, meg Toronin a romot:) Nincsenek messze egymástól, de érdemes megnézni.
# 640
Eszterosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166363 Üzenet linkje2011-06-20 11:43:08 

Sziasztok!

Nekünk júli 1.-től van foglalásunk a Hotel Lagomandrában Neos Marmarastól 6 km-re.Tud erről a szállásról valaki mondani bármit is?
Ill. látom, hogy melyik környékbeli településeket ajánljátok kirándulásokhoz, de mik az ajánlások kb. 100 km-es körzetben?
Sokan írják, hogy Neos M.-on jobb a görög est egy bizonyos szállodában, ennek mi a neve és hogyan tudok rá bejelentkezni?Milyen fél vagy egésznapos hajótúrát tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a választ! Üdv:Eszter icon_cool.gif

# 641
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166389 Üzenet linkje2011-06-20 15:20:31 

Eszterosz!
A bookin.com-on foglaltatok? icon_smile.gif Mert ott láttam ezt a szállást. Sajnos nyilatkozni róla nem tudok. De Neos Marmarasban nem fogtok csalódni, az biztos, kedvenc városom a Chalkidikin, nagyon a szívemhez nőtt. Tökéletes kiindulópont a kirándulásokhoz, mi 2 hétig voltunk a környéken, és bejártunk nagyon sok helyet, de még mindig lenne újdonság, az biztos. Autóval mentek?
Amit mindenképp ajánlok, az Toroni, gyönyörű a tengerpartja, kristálytiszta, csodás tengerpart. És gyönyörű a rom is, mindenképp meg kellene nézni, főleg este:) Ugyan, mikor ott voltunk, be volt zárva, de mivel mindenki felment a romra, mi sem hagytuk ki:) Egyébként egy csendes, egyutcás falu, de egy délutánt-estét megér, mert nagyon szép.
Neos Marmarasból kihagyhatatlan Porto Carras. Két évvel ezelőtt még nem volt belépődíj (vagy csak tőlünk nem kérték, mert a biztonsági őr majd kibújt a bőréből, hogy görögül köszöntünk neki:)) Itt egy gyönyörű és hihetetlenül drága szálloda van, de amit mindenképp érdemes megnézni, az a jachtkikötője, ahol Görögország legszebb hajói horgonyoznak.
Sykia, a hegyi kisváros is gyönyörű, csak a GPS-re kell vigyázni, mert nehogy a "kecskeúton" küldjön, nekünk sikerült éjjel, és másnap szörnyülködve hallgatta az idegenvezető, hogy merre jártunk.
Porto Koufo-t (térképeken csak Koufos) sem hagynám ki, ami Görögország legcsendesebb kikötője. Valamelyik világháborúban itt rejtették el a nagy hajókat, mivel annyira zárt az öböl. Nagyon szép látvány. Kalamitsi tengerpartját se hagyjátok ki.
Sokan Partheonast is ajánlják még, én sajnos még nem voltam ott. Vourvourou és a Narancspart pedig szinte kötelezőicon_smile.gif Nikitiben meg a legfinomabb mézet lehet megvenni a félszigeten. (na, ezzel a félszigetet nagyjából el is mondtam, de mi körbeautóztuk az egészet, és ahol tetszett, megálltunk)
Ezen kívül mi átlátogattunk a Kassandra-félszigetre is. A kedvencem ott Pefkochori.
Egy picit távolabb érdemes megnézni a Petralonai-cseppkőbarlangot és a hozzá tartozó kiállítást (ez is benne van a belépőjegyben). Szerintem megéri megnézni, nagyon sok érdekességet láttunk.
De a kedvencem Edessa volt, a csodás vízeséseivel. icon_smile.gif))))) Oda még egyszer el kell mennem...

Ha esetleg felmerül kérdésed, kérdezz nyugodtan!
Üdv, Vaesz

# 642
Eszterosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166574 Üzenet linkje2011-06-21 12:59:11 

Szia!
Kösz a választ. A kérdésem az volna még továbbra is, hogy fél-vagy egésznapos hajóutat tudnátok-e ajánlani, ill. a görög esttel kapcs.is érdekelnek infók!Mi amúgy a neckermannál foglaltuk a szállást, de csak annyit tudok róla ami az ismertetőben szerepel. Mindenesetre a tapasztalatomat majd megosztom róla ha haza jöttünk.Egyébként autóval megyünk 8-an.
Üdv:
Eszter

# 643
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166595 Üzenet linkje2011-06-21 14:54:14 

eszterosz írta:
Szia!
Kösz a választ. A kérdésem az volna még továbbra is, hogy fél-vagy egésznapos hajóutat tudnátok-e ajánlani, ill. a görög esttel kapcs.is érdekelnek infók!Mi amúgy a neckermannál foglaltuk a szállást, de csak annyit tudok róla ami az ismertetőben szerepel. Mindenesetre a tapasztalatomat majd megosztom róla ha haza jöttünk.Egyébként autóval megyünk 8-an.
Üdv:
Eszter

Eszterosz!
Szerintem úgy jártok a legjobban, ha a hajóút miatt átmentek Sartira. Ott több hajóút közül választhattok, elég sok minden van a helyi irodák kínálatában. Mi voltunk az Athosi hajókiránduláson, kicsit unalmas, de viszont annál szebb volt. icon_smile.gif Gyönyörűek a kolostorok. És szabad program is van Ouranapolisban.
A Narancspartos kirándulást is sokan dicsérik, mi is voltunk ott, és nagyon tetszett.
Bár most jut eszembe, hogy a Toroneos-i hajókirándulás Neos Marmarasból indul, az tuti. (körbehajózzátok az öblöt, átmentek egészen Pefkochoriig) A Tausanis Tours szervezésében megtalálod őket, ha jól tudom, őket nagyon sokan ajánlják, és magyar is van köztükicon_smile.gif Azt viszont nem tudom, hogy csak Sartiban vannak-e, vagy van-e Marmarason is képviseletük. Amuliani szigetre is van egész napos hajókirándulás.

Mi görög esten nem voltunk, úgyhogy arról nem tudok tapasztalatot írni, de a Sarti topikban egész sokan voltak, őket megkérdezheted, hogy melyiket ajánlják.

# 644
Klementin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166900 Üzenet linkje2011-06-23 09:53:52 

Mi 16-án jöttünk haza Marmarasból, tegnap tettem fel friss beszámolót, fotók itt láthatók :
http://www.worsi.fotoalbum.hu/?pageid=2

# 645
OdeLinda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166932 Üzenet linkje2011-06-23 13:45:02  Válasz a #166900. hsz-ra Előzmény #166900

Sziasztok!

Clementin, olvastam a beszámolódat, nagyon tetszett, és a képek is szuperek.
Mi Sartira megyünk augusztus közepén, de előtt 5 napot szeretnék Neos Marmarason eltölteni. Azt letudnád írni, hogy a piacot merre találhatjuk meg? Vagy ha benne van a beszámolóban elolvasom még egyszer, de valahogy kiesett. icon_smile.gif

Előre is köszi az infót,
Linda

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 42 43 44 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu