Az az igazság sztem, hogy mivel 2 éve, mikor én voltam több mint 500.000 volt a hely bérlése,+a stand kialakítása, is rengeteg, szóval szerintem egyáltalán nem éri meg. A legtöbb iroda inkább erre a pár napra extra kedvezményeket ad, mindenki jobban jár. Ráadásul a belépőjegy sem olcsó. Szóval ez már nem arról szól, mint régen:(
#2137762014-03-01 20:49:52 Válasz a #213745. hsz-ra
Kedves Messinia!
Mivel eddig inkább horvát és olasz nyaralásaink voltak, ahol már sok minden részt ismertem ott egyénileg szerveztem az utakat. Voltam 15 éve Görögországba ugyan, de kevésé ismerem a helyi adottságokat ezért most inkább még az irodákra bíztam a foglalást, de az utazást már nem. Azért még is jobb a magunk urai lenni. Az iroda ilyenkor egy vésztartalék az ismeretlen megismeréséig.
#2137802014-03-02 09:26:19 Válasz a #213776. hsz-ra
Szia Ojohn!
Mi a legtöbbször igy voltunk nyaralni, egyéni utazás+ szállás az irodától. Változó, hogy egyszer-kétszer esetleg szervezett programot is igénybe veszünk-e (mondjuk hajós kirándulásoknál fordul elő inkább), de általában magunk oldjuk meg a fakultatívokat, bár olyankor is beszélünk az idegenvezetővel, elmondja mit hol találunk, mit érdemes megnézni és mikor, illetve kapunk térképet hozzá.
Mi még sosem fogtunk ki rossz idegenvezetőt (Granddal és Ibusszal utaztunk mindig) sőt, szuperek voltak mind!
(Ha irodával foglalunk mindig a Grand felé húzunk valamiért)
Az idén már csak ketten megyünk autóval Görögországba. Ezért utitársakat keresünk.a költségek csökkentése, másrészt az unalom elűzése miatt.
Az utiterv:
2014.07.22-től 2014 07.29-ig Lefkada (Nidri), majd átmegyünk 2014 07.29-től 2014.08.05-ig Parga-ra (A szállást ma magunknak már lefoglaltam!)
Az autó egy Mazda CX-5 diesel (1,5 éves).
Ha valakit érdekel akkor az a dobaki2@gmail.com email címen felveheti velem a kapcsolatot.
Természetesen ha már kint van görögben az autó, akkor a fakultatív programokat is lehet közösen olcsobbá tenni! Rendszeres görögbe járók vagyunk (általában 2 hétre megyünk), ha jól számoltam már 15 éve minden évben megyünk autóval. Szóval tapasztalat van!!!
Szeptemberben mennénk Pargaba, de csak mennénk mert már sehol sincs hely.
Egyedül az Aeolus-nál lenne a Two Brothers apartmanban.
Van valami infotok az utazási irodárol és a helyről?
A busz Pozsonyból indul, és állítólag érződik rajtuk meg ki is mutatják a magyarok elleni nem tetszésüket.
Ez tényleg így van, vagy alaptalanak a vádak?
#2140762014-03-11 13:38:33 Válasz a #214060. hsz-ra
Én először, utoljára és soha többet 2006-ban voltam az Aeolussal, a szállás is kritikán aluli volt, és a hozzáállásuk is nulla. Elképzelhető, hogy nem volt szerencsénk, de ahogy az iroda összefoglalókat néztem, ott is igen vegyes vélemények olvashatók.
Donci,a hsz-ed miatt ránéztem a GT on-line foglalási oldalára...hát,ájulás,hogy szinte egy szoba sincs Pargara üres,az eghész szezonban!Ez nagyon bejött a GT-nek!Pedig szerintem szépek ugyan a házaik,de elég húzós a távolság a parthoz képest!
Megnéztem ezen felbuzdulva a többi úticélt is,messze Pargan a legnagyobb a foglaltság!
Ja ,azt is akartam irni,hogy ha rákészülsz,hogy átnéznek rajtad,valszeg te kapod a legvacakabb szobát,ordibálnak szlovákul,és csak szlovák filmeket néztek az úton,akkor talán megéri Parga az Aeolussal...
Többször voltam az Aeolus buszos útján (is), és semmivel nem volt kellemetlenebb, mint magyar irodával... a szlovák ember pont olyan, mint a magyar: van ilyen is, olyan is... Az ordító szlovák filmet én sem szerettem, de az ordító magyar filmet sem szeretem. Szállás tekintetében pedig mindig azt kaptam, amit befizettem, és minőségben messze a legjobb szobákat náluk kaptuk. De ízlések és pofonok (meg az is lehet, én ilyen szerencsés ember vagyok, mint ahogyan a görög buszozások kapcsán is újra és újra kiderül ).
Irtó tempósan haladtunk, többnyire hosszú megállások nélkül, velük pl. nem álltunk meg azért pihenőre, nehogy túl hamar a nyaralóhelyre érjünk... De ez még azelőtt volt, hogy gyűjtőjáratozni kezdtek volna, utoljára tán 6 éve voltunk velük.
Ha te már fenntartásokkal indulsz, akkor javaslom, hogy inkább hagyd ki, menjetek most máshová, és jövőre foglaljátok Pargát másik irodánál.
#2140882014-03-11 19:58:57 Válasz a #214060. hsz-ra
Szia!
Életünk első,-'s ez eddig utolsó-buszos-nyaralójáratos utazásunk az Aeolussal történt 2008-ban Pargára,ezért összehasonlítási alapom nincs;de ezen az úton normális sofőrök és normális szlovák utastársak voltak.A szállásunk a Stella-ban volt,jelenleg is szerepel a kínálatukban.Kulturált,tiszta apartman.
Azt követően még kétszer utaztunk az Aeolussal repülős nyaralásra:Dél-Krétára és Karpathosra; de itt sem volt semmi negatív tapasztalatunk az Aeolussal,a szlovákokkal szemben.(szerencse ;ki tudja..)
Jut eszembe..;hazafele volt kis konfliktus a buszon...;a magyar utastársak között...
#2140992014-03-11 21:01:59 Válasz a #214087. hsz-ra
Ha a busszal lett volna gond, az kevésbé fájt volna, az csak 1-1 nap. De 9 éjszaka csótányokkal, ázott falakkal, éjjel-nappal csöpögő mosogató csappal, áramütés-veszélyes zuhanyozással, stb mindezt a prospektusban szereplő emeleti szoba helyett az alagsorban, na az már sok volt. Ezért az Aeolus részünkről erőteljesen felejtős, mindenféle politikai felhang nélkül. Az, hogy a magyar utasok csak tölteléknek kellettek, és ez látszott a hozzáállásukban is, még hab a tortán.
Hasonló a véleményem az Aeolus irodáról, mint Pontikosnak és Marcsinak. Mi is többször utaztunk velük (először repülős utakra, majd buszosokra is) igaz, hogy utoljára 2010-ben, azóta autóval járunk nyaralni (leginkább Görögországba). Semmi gondunk nem volt velük, nem okozott traumát, hogy a sofőrök nem beszéltek magyarul és az sem, hogy szlovák filmet adtak le. A szlovák utasok közül többen kifejezetten kedvesek voltak, ha kértük fordítottak (már aki tudott magyarul is), de igazából semmi olyan infó nem hangzott el a sofőröktől, ami nélkül félembernek érezhettük volna magunkat. Egyes esetekben a magyar utastársak viselkedései maradandóbb "élményt" okoztak.
persze, h így van. amilyenek a szlovákok, sztem még meg is nyúznak a pénzedért...
Na, ezt nem bírom kihagyni Ha nincs személyes tapasztalat, akkor nem írunk véleményt.
Mi voltunk velük. Nem ettek meg, nem bántottak, épp olyan volt az út, mint más irodánál. Sőt, még körbe sem cipeltek a félvilágon.
Ha úgy adódna, akkor bevállalnám most is.