Én is az útlevél mellett döntenék,ha gondolkoznom kéne.
Viszont,akinek már nincs ideje megcsináltatni (15napon belül megy), az hívja fel a nagykövetséget,hogy megéri-e nekivágni.
Én ma voltam bent megcsináltatni az útlevelem. Nem sűrgösségivel 2 hét alatt megjön. 10 évre 14.000 Ft 5 évre 7.500. Ha sűrgősségivel csináltatod akkor a duplája és 5 nap alatt meg van.
Ha érdekel valakit.
Üdv mindenkinek !
Útlevéllel kapcsolatban : 100 % , hogy a Szerbeknél még nem fogadják el a személyit , a Macedonoknál pedig csak Útlevéllel lehet közlekedni . Egy ismerősöm két napja jött haza Görögből . Ő a határokon kérdezte meg , sőt fel is mutatta a plasztik személyiét .
Szevasztok !
a külügyminisztérium honlapján a következő áll:
"Macedónia a 90 napot nem meghaladó, turista célú tartózkodás esetére vízummentes be-, illetve átutazást biztosít a Magyar Köztársaság állampolgárai számára az ország egész területén. Ennek megfelelően magyar állampolgárok érvényes útlevelük vagy - 2008. október 3. óta - érvényes személyi igazolványuk birtokában, vízummentesen utazhatnak Macedóniába."
ugyanezen a honlapon a szerbekhez való belépéshez még útlevelet ír.
utazás Bulgárián át: rossz utak, @<&># rendőrök, mi nem szeretjük. tény, hogy az út egy része szép, de ez inkább a bolgár határ előtti szerb részrről mondható el.
pár szó az útlevél készítéséhez: ha sürgősséggel kéred, az valóban hamar megvan, ha nem, az is. mi nem kértük sürgősséggel, mert ráért a dolog, pénteken voltunk és kevesebb mint egy hét alatt, tehát a következő hét csütörtökén már hozta is a postás. DE!!! hivatalosan a nem sürgősségivel kért útlevelek 30 napon belül készülnek el, tehát ha nem jön meg 2 héten belül, nincs hova menni panaszra! tehát ha valakinek szükséges, akkor ne rizikózzon, szerintem.
Üdv Zollee84!
Hamarosan indulunk /06.11-én/ tervezgetem a tankolásokat ezért kérdezném hogy a Szerb Macedon határon még a Szerb oldalon biztos van e MOL kút,ezt azért kérdezem mert a MOL honlapján nem szerepel Szerbiában ezen a helyen kút.