Sziasztok! Mi július 26-án indulunk Tolóba. Utközben egy éjszakára szertnénk megállni Olimpic Beachan. Esetleg tudna valaki információt adni, hogy van e ilyen lehetőség itt vagy valahol a közelben esetleg Paralián. Öt felnőttről lenne lenne szó. Előre is köszönöm a válaszokat!
Itt Lefkadán most lettek akciós árak egy tengerre néző, jó kis apartmanházban: szeptember 15. után 9EUR/fő/éj (légkondi, zárt parkoló, gyönyörű kert, tiszta, szép szobák)
Sziasztok. Nagyon örülök, hogy rátok találtam. A segítségeteket szeretném kérni. Augusztus végén indulok Paraliára, érdeklődni szeretnék, hogy nem tudtok-e valami magánszállást? Nem szeretnék utazási irodával menni, mert nincsennek jó tapasztalataim. Vagy ha nem foglalok be semmit, akkor ha lemegyek van esélyem találni szállást jó árban (ez max. kb 30 euro/2fő/éj nálam). Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a szállásokon kérnek útlevelet meg ilyesmi, mindenkitől vagy ha igen, esetleg elég az egyik fél okmánya? Köszönöm a segítséget.
#1918472012-07-22 21:37:27 Válasz a #191844. hsz-ra
Szia Gamila!
Szerintem augusztus végén már elképzelhető, hogy fogsz ennyiért szállást találni, érdemes böngészned a Paralia topikban, mert ott is volt már szó ilyen helyben keresgélős szállásról.
Azt nem értem, hogy miért lényeges, hogy hány embernek kérik el a papirjait..lehet, hogy csak az egyikőtökét, de elvileg mivel utaztok, úgyis mindenkénél kell lennie hivatalos iratnak, nem? Bocsánat, csak nem volt tiszta...
#1918692012-07-22 22:38:55 Válasz a #191867. hsz-ra
Magyarul az lenne a kérdés, hogy ha egyénileg kerestek ott helyben szállást, elkérik-e az útleveleket, amikor felveszik az adatokat a szállásfoglalásnál.
Vagy nem jól értettem?
Hmm..útlevél..nagyon sokan már csak személyivel mennek Görögországba,nem hiszem, hogy ez bármilyen gondot okozna.
Ja, és szerintem felesleges keresgetned neten, vagy bárhol szállást, Paralian tuti fogtok találni, talán majd több helyet meg kell néznetek az árak miatt, vagy be kell menni egy-két utazási irodába, és ott is tudnak majd segiteni.
És Panost is meg lehet kérdezni szállásügyben (nagyon szereti a magyarokat, és segit, ha kell szerintem) itt a linkje:
http://www.caravelpanos.gr/?page=4&lang=hu
Ja, és a Paralia topikban azért még rákérdezhetsz a rögtönzött szállásokra.
Kedves Messinia! Köszönöm a válaszokat, szerintem belevágok. Ha nem találok jó árért, akkor 2 naponta úgyis jön haza busz. De még addig olvasgatok itt... Jó éjt!
#1918722012-07-22 22:54:56 Válasz a #191871. hsz-ra
Nagyon szivesen!
Csak ilyen ad-hoc jelleggel segitettem, nem vagyok egy óriási Paralia szakértő.
A szállással kapcsolatos kérdésedet mindenképp tedd fel a Paralia topikban is, ott még konkrétabb válaszokat kaphatsz.
Jó éjt!
Jövő héten utazunk Sartira autóval. Érdeklődni szeretnék, hogy ha egyénileg megyünk előzetes szállásfoglalás nélkül kb. mennyiért találnánk apartmanban szállást.
30-35 euróért már lehetséges 2 fő/éj???? Volt mostanában valaki így??? Előre is köszönöm!!!!!!!
Azt hiszem június-július környékén bukkantam rá erre az oldalra, ami tudomásom szerint nem is egy foglalási oldal csupán szállás árösszehasonlító. Korábban rengeteg időt töltöttem azzal, hogy összehasonlítgattam a különböző foglalási oldalak(booking.com, agoda.hu, stb) árait a kiválasztott szállásra, de ez az oldal pont ebben segít. Július közepén használtam először foglalásra a párizsi utazásunk előtt. Kiválasztottam a szállást aztán a legjobb ajánlatra kattintottam ami átirányított az adott foglalási oldalra ahol elfoglaltam az oldalt. Azóta már kétszer használtam és egyelőre nem volt semmi gondom vele. Érdemes kiprobálni: www.trivago.hu
Szeretném olyan emberek segítségét kérni, akik rendszeresen foglalnak szállást külföldön neten keresztül. Mikre kell figyelni, hogy biztos legyen a foglalás ? Előleg utalása előtt vagy után milyen visszaigazolást kell kérni
( előlegszámla, foglalás visszaigazolás...stb ? Esetleg mi a szokásos folyamata egy ilyen foglalásnak.Segítségeteket előre is köszönöm.
#1977252013-01-17 21:38:28 Válasz a #197709. hsz-ra
Szállásfoglaló oldalt használsz (pl. booking, agoda, ilyesmik), vagy közvetlenül tulajtól? Mert teljesen eltérő lehet a dolog. Amikkel eddig én találkoztam (aztán a többiek majd kiegészítenek):
A foglalásról minden esetben kapsz egy visszaigazolást - ahol előre kell fizetni (leemelik a számláról vagy zárolják), ott a fizetés teljesítésével együtt. Aztán van olyan opció is, hogy kapsz egy hivatalos e-mailt a foglalásról, és a helyszínen fizetsz. És van olyan, hogy a tulaj ír mindössze egy pár sort, hogy okés, szeretettel vár, és a helyszínen fizetsz.