még annyit lefelejtettem írni az útról, hogy szerbiában megint előszeretettel mossák a szélvédőt a gyerekek. mondtam hogy nem kell, elkezdtem ablaktörlőzni, erre odament és lemosta a lámpákat. aztán persze jött a markát tartani. mondja: euro, mondom: nincs euro. mondja:eurocent, mondom:nincs eurocent. elkezdek kotorászni az autóban, mondom neki:forint! erre ő ingatja a fejét, hogy nem kell, és csak hajtogatja, hogy eurocent. olyan mérges voltam, azt hittem lezavarok neki egyet. erőszakosan csak kiabált. aztán váltott a lámpa és odébbment. de féltem, nehogy megkarcolja a kocsit ezért kínáltam neki a pénzt. kis mocskok, nagyon mérges lettem, mert mondom hogy nem, de ő csak-csak. aztán jön erőszakoskodni.
Ez sajnos egyre több helyen van, ahol a purdék letelepednek!
Most gondolom lassa már Canada is fogja a fejét.
hadiandi írta:
még annyit lefelejtettem írni az útról, hogy szerbiában megint előszeretettel mossák a szélvédőt a gyerekek. mondtam hogy nem kell, elkezdtem ablaktörlőzni, erre odament és lemosta a lámpákat. aztán persze jött a markát tartani. mondja: euro, mondom: nincs euro. mondja:eurocent, mondom:nincs eurocent. elkezdek kotorászni az autóban, mondom neki:forint! erre ő ingatja a fejét, hogy nem kell, és csak hajtogatja, hogy eurocent. olyan mérges voltam, azt hittem lezavarok neki egyet. erőszakosan csak kiabált. aztán váltott a lámpa és odébbment. de féltem, nehogy megkarcolja a kocsit ezért kínáltam neki a pénzt. kis mocskok, nagyon mérges lettem, mert mondom hogy nem, de ő csak-csak. aztán jön erőszakoskodni.
Csakhogy az nem egy nép/nemzet neve! Ez a szóhasználat lenéző, lekezelő egy néppel szemben, egyszerűen kulturálatlanság.
Bizonyára Neked is "jól" esne, ha angol nyelvterületen röhögve éhesnek hívnának mint magyart, esetleg még egy ilyen "plázacica" képzőt is hozzátennének.
Ilyen nekünk is, volt amit hadiandi leírt, már bent lógott a kocsiba, alig tudtunk elindulni tőle, és amikor nem kapott semmit, belerúgott az autóajtóba, szerencséje volt, hogy nem lett baja a kocsinak. Nagyon szemtelenek, vigyázni kell velük.
#1383072010-06-09 17:34:58 Válasz a #138281. hsz-ra
Tényleg nagyon szemtelenek. Belgrádban és az autópálya kapuknál szoktak általában állni. Aki kerülni akarja Őket próbáljon éjszaka átutazni ezeken a részeken.
Még egy fontos dolog! Szerencsére nekem megbízható autóm van,bár tudjuk az ördög nem alszik. A lényeg,hogy ,ha magyarokat látunk bajban,segítsük egymást,mert,ha nem ,akkor ellenkező esetben, kicsit se bosszankodjunk,hogy cserben hagynak Minket is!
#1383092010-06-09 17:48:10 Válasz a #138307. hsz-ra
Oké, persze, megállok... de mi a túrót tudok segíteni? Fel vagyok pakolva. Elvinni nem tudok senkit-semmit. Vissza nem fordulok. Pénzt esetleg adok, de annyi kápé nincs nálam (amit tudnék nélkülözni a nyaralás alatt), hogy egy jelentős összeget adjak kölcsön, meg pénz tulajdonképpen mindenkinél van, amit szükség esetén fel kell használjon. Elvontatom egy szervizbe esetleg, de ettől többet én sem várnék el senkitől, és ezen hibák elég nagy százaléka kiküszöbölhető egy előzetes átvizsgálással. Vontatókötél és pótkerék meg ugye nem kötelező tartozék...
[quote="Bitang"] Elvontatom egy szervizbe esetleg,
Szerintem adott esetben ez éppen elegendő segitség lehet és ha ezzel tudsz segíteni ,miért ne tennéd.
Zolle84 !
Nagyon egyetértek veled , jó lenne ,ha minden magyar így gondolkodna és legalább idegenben összetartanánk!
Azért az sem olyan egyszerű: a mai autók többnyire szervósak; vagyis ha nem jár a motor elhanyagolható a fékhatás és embert próbáló a kormányzás is!
Nem véletlenűl szállítják már emelve a verdákat!
Nem vagyok autószerelő, de többször megáltam segíteni (volt amikor csak egy kerékanya kulcsra volt szükségük). Viszont vontatni senkit nem fogok, mivel egyszer amikor voltam olyan "marha" hogy szivességből vontattam, akkor az illető a vontatás során szépen nekem koccant. Persze a káromat senki nem térítette meg. Ugyan elnézést kért, de azzal még nem voltam kisegítve!
#1383442010-06-09 20:54:17 Válasz a #138320. hsz-ra
Na, ez ismerős, én is jártam így egy alkalommal: oktató kocsi volt lerobbanva, és megkértek, húzzam el őket egy szervizig. Az oktató volt a kormánynál, mégis nekem koccant!
Nem vagyok valami profi pilóta, bár minden nap vezetek. Lehet, hogy pont a rutintalanság lenne a veszélyforrás, ha ilyen alkalmi vontatásra ajánlkoznék?